Nakon uzasnog napada bola u predsjelu zeludca i donjeg dijela grudnog kosa, pracenog obilnim znojenjem, dobila sam uput za gastoent. i izvadjeni su mi nalazi. Navescu samo one vrijednosti koje su uvecane
jucerasnji
ASAT 52 0 - 31
ALAT 272 0 - 32
CHOLESTEROL 7.1 3 - 7.0
TRIGLICERIDI 2.51 0.6 - 1.7
ovo su danasnji
ASAT 34.6 10 - 40
ALAT 151.2 10 - 40
CHOLESTEROL 8.3 3.9 - 6.5
TRIGLICERIDI 2.8 0.4 - 1.9
AMY 796.0 0 - 410
ALP 135.7 32 - 92
GGT 158.1 2.0 - 30.0
MCH 31.8 28.0 - 31.0
- nalaz urina
izgled-sl. zaucena
boja-zuta
ph 0 60
bjel. neg.
gluk. neg
acet. neg
biliru. neg.
urobili. 1:4
heog. neg.
leukociti 3-4
epit. cel. 2-3
dosta bakterija
eho pregled abdoena
U abdomenu ne vidi slobodnu tecnost. Jetra nije uvecana, u cjelini e hiperehogenija, sa najmanje dvije ciste u lijevom lobusu. Zuna kesa je uredne velicine, stice se utisak zadebljalog hiperehogenog zida koji e djeliicno i neostro konturisan, sa gusci sadrzajem u lumenu, bez ubjedljivih uz znakova za formiranu kalkulozu, sa suspektnim anjim polipima. IHŽV nisu prosireni. Oba bubrega su nesto aceg odeka centralnog eho kompleksa, bez uz znakova hidronefroze. slezina b.o.
laesio hepatis in obs
plyposis vesicae fellae susp.
na kozi grudnog kosa nekoliko spider navusa
hipertenzija i iam 2 cira na yeludcu i 1 na dvanaestopal.
molim vas da mi odgovorite sta moze biti u pitanju. Nisu izvadeni nalazi na hepatitis, jer u laboratoriji nisu znali sta je to. HVALA UNAPRIJED!
molim pomoc doktora / jetra?
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Vec sam ti napisala da sam iz PG. U nasem centru za transfuziju (gdje se rade nalazi) mi je receno da ne znaju sta znaci uput na kome pise da treba uraditi antigene na HBV i HCV. Vjerovala ili ne. Doktor je nakon toga poludio i sam ispisao uput na kom je napisao antigen HBs, HCV i da je u pitanju najobicniji virus, na sta su one odgovorile da ocigledno on ne umije da pise i da one i dalje ne znaju sta je to. Danas sam otisla kod dr opste prakse koji je napisao uput na HBsAg i HCV, pa cu ujutru vidjeti da li sada znaju sta to znaci. Samo cu reci - NE MOGU DA VJERUJEM!!! Treba njima da padnes u ruke...
IVANA
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nisam nigde videla da si iz PG, sorry!!
Da li mozes da dodjes u Beograd ili neki drugi grad, ja stvarno ne znam ko te doktore i cemu uci....??!!@#$%^%^
Ne bih htela da te plasim, ali ovde ljude koji imaju simptome kao ti obicno salju na ta testiranja....
Sta ti tu vredi da dr bilo sta napise kada u laboratoriji nemaju materijala...
Ne znam sta bih ti rekla, ovde kod nas, rade po pojedinim domovima zdravlja cak i besplatna testiranja na HCV. Ako ikako mozes da se izvuces odatle...eto, toliko bih ti mogla reci o svemu ovome, a na tebi je da u skladu sa mogcnostima uradis sta god mozes za sebe i svoje zdravlje...
Pozdrav
Da li mozes da dodjes u Beograd ili neki drugi grad, ja stvarno ne znam ko te doktore i cemu uci....??!!@#$%^%^
Ne bih htela da te plasim, ali ovde ljude koji imaju simptome kao ti obicno salju na ta testiranja....
Sta ti tu vredi da dr bilo sta napise kada u laboratoriji nemaju materijala...

Ne znam sta bih ti rekla, ovde kod nas, rade po pojedinim domovima zdravlja cak i besplatna testiranja na HCV. Ako ikako mozes da se izvuces odatle...eto, toliko bih ti mogla reci o svemu ovome, a na tebi je da u skladu sa mogcnostima uradis sta god mozes za sebe i svoje zdravlje...
Pozdrav
Danas sam dobila rezultate. Nema virusa! U pitanju je masna jetra, upala zucne kese, ciste na bubrezima i jetri, mulj u zuci, a mozda i kamenje... Dao mi je 5 vrsta tableta za jetru i zuc i rekao da moram na strogu dijetu. Sada sam u frci sta mogu da jedem a sta ne, jer su misljenja oprecna. Mozes li mi ti ili neko drugi pomoci u tome da odredim sta je dobro za jelo i pice, a sta ne. Bila bih vam zahvalna. Pozdrav.
IVANA