Poštovani,
Moj zdravstveni problem je počeo pre 4 dana od kada mi se temperatura tela ne spušta ispod 38, uoliko ne koristim medikamente a nekada i sa njima. Nisam imala nikakve klasične simptome gripa curenje nosa, bol u grlu (sećam se samo blagog golicanja, što je još jedan ukazatelj na virus)... samo su odjednom počela da me bole pluća i imala sam osećaj gušenja. Ujutru sam izmerila temperatru i bila je 38. Otišla sam kod lekara, rekla je da nema ničega na plućima i dala mi je da pijem Hemomicin. Što me nije obradovalo, ali s obzirom da je bol bivao sve jači i iritiranost, odlučila sam sutradan da popijem antibiotik. Išla sam kod lekara u sredu, ali sada mi je baš loše. Kašalj se pojavio pre 2 dana.
Simptomi su:
-povišena temperatura tela, koja je išla i do 39 stepeni
-bolovi u plućima(probadanje u levom plućnom krilu sa prednje strane), iritirajući suvi kašalj, škripanje prilikom kašlja, osećaj gušenja, plitko disanje
-bolovi u mišićima
-nesnosna glavobolja, čiji je uzrok verovatno duga povišena temperatura
-juče sam primetila osip ispod pazuha i na stomaku, sitne crvene tačkice (Moguće da je od sirupa, jer do sada ga nisam koristila. U pitanju je Mukoplant- Trpučev sirup)
-bol u mišićima i kostima
Molim vas za savet i pomoć, pošto mi temperatura ne spada a osećam da sve teže dišem i kašalj je sve jači. Da li trebam sutra da odem u dežurnu službu studentske poliklinike?
Lekovi koje sam pila:
Hemomicin, Ranital- zbog antibiotika i problema sa želucem, 1 dana fervex, 2,3 dana Panadol, juče sam pila Brufen koji mi je najviše pomogao sa temperaturom i glavoboljom, pijem vitamin c i kombinaciju zinka i selena, pijem puno čajeva, inhalirala sam se bosiljkom.
Šta još mogu da uradim da mi bude bolje? Molim vas za savet.
[HITNO!] Molim za pomoć
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Feb 03, 2013 1:03 am
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: [HITNO!] Molim za pomoć
Simptomi koje ste izneli ukazuju na bronhitis ili cak upalu pluca koja se mora da se lechi pravilno i ozbiljno!
Javite se lekaru, neka vam poslusa pluca, izvadite krv i onda izlechite problem koji imate na regularan naci a ne samo antipireticima i ranisanom i hemomicinom kog NIKADA i NIKAKO NE SME DA SE UZIMA NA SVOJU RUKU!
Javite se lekaru, neka vam poslusa pluca, izvadite krv i onda izlechite problem koji imate na regularan naci a ne samo antipireticima i ranisanom i hemomicinom kog NIKADA i NIKAKO NE SME DA SE UZIMA NA SVOJU RUKU!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
За убудуће, скокни до мог сајта и прелистај здравствене савете ради препорука око имунитета, витамина, минерала итд.: Ацин сајт.notmyplanetreally napisao:....Šta još mogu da uradim da mi bude bolje? Molim vas za savet.
Држ' се!
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Feb 03, 2013 1:03 am
Hvala, Tamara.
U pitanju je bronhitis u kombinaciji sa jakim suvim kasljem. Ne znam koliko si pazljivo procitala, ali Hemomicin mi je doktorka prepisala. Ne pijem otrove samoinicijativno.
Takodje, ranital je isto na preporuku doktora.
Hvala vam puno na odgovoru, konacno mi je malo bolje. Moracu definitivno da poradim na imunitetu, kao sto rece Aca.
U pitanju je bronhitis u kombinaciji sa jakim suvim kasljem. Ne znam koliko si pazljivo procitala, ali Hemomicin mi je doktorka prepisala. Ne pijem otrove samoinicijativno.

Hvala vam puno na odgovoru, konacno mi je malo bolje. Moracu definitivno da poradim na imunitetu, kao sto rece Aca.

notmyplanetreally napisao:....Ne pijem otrove samoinicijativno.....