[HITNO!] Molim za pomoć

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
notmyplanetreally
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 03, 2013 1:03 am

[HITNO!] Molim za pomoć

Post od notmyplanetreally »

Poštovani,

Moj zdravstveni problem je počeo pre 4 dana od kada mi se temperatura tela ne spušta ispod 38, uoliko ne koristim medikamente a nekada i sa njima. Nisam imala nikakve klasične simptome gripa curenje nosa, bol u grlu (sećam se samo blagog golicanja, što je još jedan ukazatelj na virus)... samo su odjednom počela da me bole pluća i imala sam osećaj gušenja. Ujutru sam izmerila temperatru i bila je 38. Otišla sam kod lekara, rekla je da nema ničega na plućima i dala mi je da pijem Hemomicin. Što me nije obradovalo, ali s obzirom da je bol bivao sve jači i iritiranost, odlučila sam sutradan da popijem antibiotik. Išla sam kod lekara u sredu, ali sada mi je baš loše. Kašalj se pojavio pre 2 dana.

Simptomi su:
-povišena temperatura tela, koja je išla i do 39 stepeni
-bolovi u plućima(probadanje u levom plućnom krilu sa prednje strane), iritirajući suvi kašalj, škripanje prilikom kašlja, osećaj gušenja, plitko disanje
-bolovi u mišićima
-nesnosna glavobolja, čiji je uzrok verovatno duga povišena temperatura
-juče sam primetila osip ispod pazuha i na stomaku, sitne crvene tačkice (Moguće da je od sirupa, jer do sada ga nisam koristila. U pitanju je Mukoplant- Trpučev sirup)
-bol u mišićima i kostima

Molim vas za savet i pomoć, pošto mi temperatura ne spada a osećam da sve teže dišem i kašalj je sve jači. Da li trebam sutra da odem u dežurnu službu studentske poliklinike?

Lekovi koje sam pila:
Hemomicin, Ranital- zbog antibiotika i problema sa želucem, 1 dana fervex, 2,3 dana Panadol, juče sam pila Brufen koji mi je najviše pomogao sa temperaturom i glavoboljom, pijem vitamin c i kombinaciju zinka i selena, pijem puno čajeva, inhalirala sam se bosiljkom.

Šta još mogu da uradim da mi bude bolje? Molim vas za savet.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: [HITNO!] Molim za pomoć

Post od tamaraft »

Simptomi koje ste izneli ukazuju na bronhitis ili cak upalu pluca koja se mora da se lechi pravilno i ozbiljno!
Javite se lekaru, neka vam poslusa pluca, izvadite krv i onda izlechite problem koji imate na regularan naci a ne samo antipireticima i ranisanom i hemomicinom kog NIKADA i NIKAKO NE SME DA SE UZIMA NA SVOJU RUKU!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

notmyplanetreally napisao:....Šta još mogu da uradim da mi bude bolje? Molim vas za savet.
За убудуће, скокни до мог сајта и прелистај здравствене савете ради препорука око имунитета, витамина, минерала итд.: Ацин сајт.

Држ' се!
notmyplanetreally
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 03, 2013 1:03 am

Post od notmyplanetreally »

Hvala, Tamara.

U pitanju je bronhitis u kombinaciji sa jakim suvim kasljem. Ne znam koliko si pazljivo procitala, ali Hemomicin mi je doktorka prepisala. Ne pijem otrove samoinicijativno. :) Takodje, ranital je isto na preporuku doktora.

Hvala vam puno na odgovoru, konacno mi je malo bolje. Moracu definitivno da poradim na imunitetu, kao sto rece Aca. :-)
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

notmyplanetreally napisao:....Ne pijem otrove samoinicijativno. :) ....
:lol: :lol: :lol:
Odgovori