Poštovani članovi,
Imam jedan problem lopatice(na leđima) mi nisu jednake! Molim vas pomozite! Da li se to može rešiti vežbama?
Molim za odgovor!
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Okt 13, 2011 7:32 pm
Re: Molim za odgovor!

- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ajde malo preciznije!
Sta konkretno nije jednako, same kosti lopatica ili to kao su postavljenje?
Koliko imate godina, da li ste mrsavi?
Sta konkretno nije jednako, same kosti lopatica ili to kao su postavljenje?
Koliko imate godina, da li ste mrsavi?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Imam 14. godina, visina 183 cm, imam 86 kg zapravo se radi da jedna lopatica više izlazi jedna manje!
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Imate razvojni deformitet lopatica koji se zove Scapula alatae, i uspesno se reseva vezbanjem i plivanjem!
Javite se svom leku u domu zdravlja i pregledace vas, pogledati asimetriju i utvrditi dijagnozu ili vas poslati kod fizijatra i onda cete poceti sa vezbama u dz sa terapeutom.
Ako korisitte kompjuter kao svaki tinejdzer najvishe za igrice i rpovodite puno vremen aispred monitora onda se trudite da je taj monitor ravno ispred ochiju i da je udaljen bash 80 do 100 cm od vas i da je razdaljina do tastature i misha toliko kolika je duzina vase podlaktice.
Ako ste desnjak i ta lopatica manje 'izlazi' onda i sami mozete sebi pomoci jednostavnim trikom, naime, tokom dana cete desnu tuku staviti u dzep i pokusati sve da radite levom rukom. Ili obrnuto ako ste levak! Leva u dzep a aktivirati desnu!
Javite se svom leku u domu zdravlja i pregledace vas, pogledati asimetriju i utvrditi dijagnozu ili vas poslati kod fizijatra i onda cete poceti sa vezbama u dz sa terapeutom.
Ako korisitte kompjuter kao svaki tinejdzer najvishe za igrice i rpovodite puno vremen aispred monitora onda se trudite da je taj monitor ravno ispred ochiju i da je udaljen bash 80 do 100 cm od vas i da je razdaljina do tastature i misha toliko kolika je duzina vase podlaktice.
Ako ste desnjak i ta lopatica manje 'izlazi' onda i sami mozete sebi pomoci jednostavnim trikom, naime, tokom dana cete desnu tuku staviti u dzep i pokusati sve da radite levom rukom. Ili obrnuto ako ste levak! Leva u dzep a aktivirati desnu!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.