Imam 29. godina, i dijabeticar sam od svoje 13. godine. Prosle godine pri padu zadobila sam prelom levog kolena (tacnije dijagnoza glasi Fractura tibiae partis proximalis lat. sin. Diabetes mellitus. Immobilisatic gipsea. ). Gips sam nosila 7. nedelja, i nakon toga sam najpre bila na Klinici za Rehabilitaciju u Nisu, da bih kasnije nastavila lecenje u Niskoj, a zatim i u Ribarskoj banji. Dakle, Rehabilitacija je trajala skoro 6. meseci.
Zavrsna dijagnoza mi je Paresis n. peronei.
Nakon toga, ja dolazim kuci, i od tada pri kretanju koristim peronealnu rigidnu ortozu. Uz to mi je savetovano da nastavaim svakodnevno sa naucenim programom vezbi.
Dakle, da skratim, moj problem je otezano kretanje, samim tim nemam stabilnost pri hodu. Doduse, nemam bolove u nozi, ali nakon duzeg kretanja osecam tezinu u nozi, i koleno mi otice. Takodje, estetski deo me dodatno opterecuje jer je noga kriva. Naglasavam da se pridrzavam propisane terapije. U terapiji sam koristila Nivalin injekcije po odredjenoj shemi, koje nisu dale nikakvog rezultata, a sada koristim samo Berlintion 2x dnevno.
Da li bi neko mogao nekako da me posavetuje sta dalje? Postoji li neki metod kojim bi ovaj moj problem mogao da se otkloni ili bar ublazi? Tipa, akupunktura, ili nesto slicno? Svaki predlog bi mi puno znacio.
Hvala unapred.