molim objašnjenje

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Jovana J
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 06, 2010 11:59 am

molim objašnjenje

Post od Jovana J »

Ovako, pre 4 meseca mi se pojavilo neko crvenilo po prstima na rukama, otišla sam kod lekara, uradila KKS ( sve je ok), RF ( sve ok), urin, šećer sve ok. Otišla kod imunologa, dala mi je da uradim ANA test, anti CCP Ab, C3,C4, CRP i rentgen šaka. Anti CCP je ok. C3 mi je manji od referentnih vrednosti, C4 i CRP normalan. ANA test: Antinuklearna antitela na jetri primata= POZITIVNA. Fluorescencija je nukleolarnog tipa, srednjeg inteziteta. Antinuklearna antitela na Hep-2 ćelijama= POZITIVNA.
nukleoplazma=negativna
nukleolusi=pozitivno,srednjeg inteziteta
citoplazma=negativno
centromere=negativno
Radila sam kapilaroskopiju na kojoj se videlo da imam kapilare manjeg i većeg promera ali i normalne.
Da li bi neko bio ljubazan da mi pojasni sve ovo? Unapred zahvalna! :D
Jovana J
Novi član
Novi član

autoimuna bolest

Post od Jovana J »

Jovana J napisao:Ovako, pre 4 meseca mi se pojavilo neko crvenilo po prstima na rukama, otišla sam kod lekara, uradila KKS ( sve je ok), RF ( sve ok), urin, šećer sve ok. Otišla kod imunologa, dala mi je da uradim ANA test, anti CCP Ab, C3,C4, CRP i rentgen šaka. Anti CCP je ok. C3 mi je manji od referentnih vrednosti, C4 i CRP normalan. ANA test: Antinuklearna antitela na jetri primata= POZITIVNA. Fluorescencija je nukleolarnog tipa, srednjeg inteziteta. Antinuklearna antitela na Hep-2 ćelijama= POZITIVNA.
nukleoplazma=negativna
nukleolusi=pozitivno,srednjeg inteziteta
citoplazma=negativno
centromere=negativno
Radila sam kapilaroskopiju na kojoj se videlo da imam kapilare manjeg i većeg promera ali i normalne.
Da li bi neko bio ljubazan da mi pojasni sve ovo? Unapred zahvalna! :D
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Re: molim objašnjenje

Post od ontario »

Jovana jedino sto znam je da imas neku autoimunu bolest.Ne znam puno o tome jer se i ja testiram na ANA,Reuma faktor,
ali meni je visoko senzitivno protein CRP uzasno veliki i sedimentacija.
Sta ti je rekao imunolog?
Da li je u pitanju hepatitis?
Ides li na dalje pretrage jetre?
Pozdrav
Jovana J
Novi član
Novi član

Post od Jovana J »

Ja znam malo vise od tebe! CRP je protein koji je povisen kada je organizam u nekoj akutnoj fazi. Mislim da nije hepatitis, neka pametna ( nezainteresovana ) doktorka- imunolog mi je pominjala neki Raynold-ov fenomen, a po internetu pise da je on prvi simptom u nekoj jako lepoj sistemskoj sklerozi, a opet s druge strane ne mora da znaci nista ako su rezultati ok, ali meni ocigledno nisu!!!!! :cry: :cry: :cry:
Treba mi neko ko zna vise od mene da mi malo sve to pojasni!!!
Pozdrav
gogi999
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm

Post od gogi999 »

Jovana J.....posto sam u slicnom problemu od pre mesec dana i radila iste analize...cak su me i na skene pluca slali....zanima me sta si uradila po tom pitanju?Dosta je vremena proslo.....
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Постави фотографију.
Odgovori