MOLIM NEKOG DERMATOLOGA DA SE POJAVI
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
postavljeno je pitanje da li mogu na neki nacin da se uklone prosireni kapilari na licu.
Radi se o bolesti poznatoj kao Rozacea. Prosireni su venski kapilari. Engleski autori preporucuju terapiju -masaza po pravcima limfne drenaze i zastita od sunca. Ponekad hladni oblozi ili masaza kockicom leda. Cak i ovako jednostavna terapija daje rezultate. Potvrdjeno u praksi. Rezultati ponekad nisu potpuni pa se ukljucuju i drugi vidovi terapije kao sto su preparati za jacanje zidova krvnih sudova kao sto je napr VANISH firme COVERDERM ili Roseliane firme URIAGE. Postoje i preparati TOMATEN linije brend Dr TEMT. Bioloski laser takodje deluje povoljno ako se iskljuci dejstvo UV zraka na kozu antisolarnim kremom.
Van letnjeg perioda moze se ukljuciti i terapija IPL laserom. To nije soft laser nije ni pravi laser radi se o intenzivnim pulsevima svetlosti. Sonda za kapilare! Za precizniju informaciju javite se na mail [email protected]
Radi se o bolesti poznatoj kao Rozacea. Prosireni su venski kapilari. Engleski autori preporucuju terapiju -masaza po pravcima limfne drenaze i zastita od sunca. Ponekad hladni oblozi ili masaza kockicom leda. Cak i ovako jednostavna terapija daje rezultate. Potvrdjeno u praksi. Rezultati ponekad nisu potpuni pa se ukljucuju i drugi vidovi terapije kao sto su preparati za jacanje zidova krvnih sudova kao sto je napr VANISH firme COVERDERM ili Roseliane firme URIAGE. Postoje i preparati TOMATEN linije brend Dr TEMT. Bioloski laser takodje deluje povoljno ako se iskljuci dejstvo UV zraka na kozu antisolarnim kremom.
Van letnjeg perioda moze se ukljuciti i terapija IPL laserom. To nije soft laser nije ni pravi laser radi se o intenzivnim pulsevima svetlosti. Sonda za kapilare! Za precizniju informaciju javite se na mail [email protected]
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Maj 03, 2002 2:00 am
Bilo je i ranije price o ovom problemu, ali nikad nije nesto zazivela. Pitanje glasi, pored toga sto se to moze sanirati, da li se kapilari mogu odstraniti putem lasera(mislim da DiVa pruza ovu mogucnost) i koliko je ovo efikasno. Drugo, da li ovi preparati koji su navedeni u predhodnom postu deluju umirujuce na lice i gde se mogu kupiti i kolika je okvirno njihova cena?
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jul 01, 2005 6:24 pm
Danas sam bio bas kod svoje dermatologinje i takodjer mi je preporucila od Roseliane kremu za osjetljivu kozu sklonu crvenilu. 40ml te kreme protiv crvenila kosta 130kn u Zagrebu (cca 19 eura) .. inace uz to dobro je jos kupiti (tako mi je preporucila) od roseliane mlijeko za čiščenje lica (250ml) te također od Roseliane-a toniranu kremu (15ml) .. sve su to proizvodi namjenjeni za osjetljivu kožu sklonu crvenilu. OSIM toga još mi je moja dermatologinja preporučila od Photoderma FLUSH kremu (SPF-50, 40 ml) ,, to mazati na lice svaki put kada se izlaže suncu (znači kao krema za sunčanje). Fotoprotekcija kože s posebnim potrebama, odnosno za kožu s pojačanim crvenilom i krhkim kapilarama. Također mi je rekla da lasersko uklanjanje (odnosno smanjivanje kapilara) nije potrebno, te da mi nakon toga može ispasti samo još gore
( ... no o tome ću se morati još malo raspitati. Ako netko ima iskustva sa time, neka piše