Molim brz odgovor HERPES
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Molim brz odgovor HERPES
Sta da radim ??? Devojka koja mi se svidja ima herpes.... Koliko je to opasno... ???
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Herpes simplex je virus koji je stalno u organizmu, "uspavan" i aktivira se kad opadne imunitet (izbije "groznica" na usni, jedna ili dve), zbog nepravilne ishrane, umora, stresa itd.
Danas skoro svako ima herpes virus (kažu da se ljudi zaraze još u detinjstvu) mada se neće svakom ispoljiti.
Herpes koji se ispoljio na usni sadrži aktiviran virus pa za to vreme treba biti pažljiv u kontaktima - ja se trudim da tada ne ljubim nikog, za svaki slučaj. Iako je virus koji izaziva herpes na usni virus tipa 1 a tip 2 izaziva genitalni herpes mogu da deluju unakrsno npr da tip 1 izazove genitalni herpes pri oralnom seksu (baš je tu skoro bila tema o tome).
Danas skoro svako ima herpes virus (kažu da se ljudi zaraze još u detinjstvu) mada se neće svakom ispoljiti.
Herpes koji se ispoljio na usni sadrži aktiviran virus pa za to vreme treba biti pažljiv u kontaktima - ja se trudim da tada ne ljubim nikog, za svaki slučaj. Iako je virus koji izaziva herpes na usni virus tipa 1 a tip 2 izaziva genitalni herpes mogu da deluju unakrsno npr da tip 1 izazove genitalni herpes pri oralnom seksu (baš je tu skoro bila tema o tome).