molilm dr za savjet

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

molilm dr za savjet

Post od pavlov »

Ja sam u zadnje vrijeme bila bas pod stresom ,gubitak clana porodice
Moj problem poceo je juce,2 dana pred menstruaciju,dobila sam neku groznicu,ruke i noge hladne sve neka jeza,da bi pred vece dobila temperaturu,37,1-37,5 pod miskom a u usima do 38.
Ja sam je osjecala ko da je puno veca,imala sam i probadanja u jajnicima ma bas onako kao kad trebam dobiti,Mucila me groznica do ponoci jer ne znam da li sam trudna pa nisam smjela nista popiti ali na kraju morala sam djeciji paracetamol, i poslije njega sva sam se oznojila
I bila mi je muka bolio me gornji dio stomaka, inace imam gastritis i koristim omeprazol
Danas sam cjeli dan bila dobro sem osjecaja da cu dobiti menstruaciju i evo kako noc pocinje opet osjetim da mi raste temperatura sad je 37.
Jedino sto primjetim je da mi je urin vruc iako je bistar i ne smrdi
Moje pitanje je da li ove temperature mogu biti posljedice pms ili trudnoce i posto je subota da li trebam odjeti dezurnom dr urin
i jos da li sve ovo moze biti od stresa da mi se sve pobrkalo , unaprijed hvala
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Zbog, nazalost, istih razloga sam pre nekog vremena imala iste simptome, josh plus anemiju, hronichni zamor, aritmije, tako da sve to je pripisano emotivnom stresu, tugi i ochaju!

Pijte mnogo vode, jedite voce i povrce, supe iz kesice da nadoknadite elektrolite da bubrezi ne pate, manjak vode u organizmu chii chuda, zato je mokraca promenjene boje!

I naravno pronadjite neki, bilo kakav nachin da svoj mozak i dusu tokom dana opustite i rehabilitujete, preporuchujem vreo tus i pravljenje saune u kupatilu od vreline vode :)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

dr hvala puno
mene samo zanimma da li ta temperatura , groznica hladne ruke ,noge moze doci od stresa
pijem puno jos malo pece a, imam i te aritmije cak bole , ma cini mi se sve me snaslo
Molila bih da mi odgovorite za teperaturu, i da li pored stresa ima krivice i u pms-u
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

naravno, sve je povezano!

samo puno technosti, supice iz kesice i odmaranje!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
JasminCF94
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 18, 2015 5:31 pm

Re: molilm dr za savjet

Post od JasminCF94 »

Postovani dr. pitanje za vas.
Prije otprilike 3 sedmice dok sam kuvao rucak zamantalo mi se srce mi je lupalo dobio sam nesvjesticu i pocele su da mi trnu ruke usne i jezik haoticno sam se prepao. Odmah odem u hitnu urade ekg savrsen pritisak isto secer uredu. Uradim krvnu sliku sve super zeljezo smanjeno 8.98 (ref. min. 11). No...ja se osjecam sve gore i gore pocinje zabrinutost sta mi se desava ceste kratkotrajne glavobolje nesanica budjenje u pola noci iz cista mira i aritmije propracene bolovima u prsima stalna knedla u grlu koja prosto ne prolazi vec danima. Uzasno sam se prepao (majka preminula od infarkta na spavanju kada sam imao 18). Pojavila mi se knedla u grlu i nemir. Slikam pluca uredu ekg uredu krv uredu uho grlo nos uredu no ipak na najmanju fizicku aktivnost osjetim umor i brzo lupanje srca. Drhtavica ruku je stalno prisutna kao hladnoca i znojenje dlanova. Imam 20 godina bavio sam se sportom aktivno..ne pusim ne pijem ne drogiram se...nisam.nikad ni probao. Zanima me i strah me je od cega to moze biti. Da nije ne daj Boze upaljen srcani misic ili nesto drugo? Uglavnom dr mi je rekla da uradim gastroskopiju i sa provjerim stitnjacu. Pomozite molim vas,da li je ovo fizioloska bol ili psihosomatska,polako pocinjem da gubim volju jer se ne osjecam bolje. Stalno sam nekako napet kao da sam pos adrenalinom.
Da li je moguce da ima neka upala koju krvna slika nije pokazala ili ja umisljam?

Hvala unaprijed!!
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: molilm dr za savjet

Post od aaaca »

Када се ураде анализе крви (леукоцити, седиментација, CRP,...) може да се зна да ли постоји упала или не.

Да би елиминисао проблеме са срцем потребно је да се уради тест под оптерећењем (ергометрија) али да га прати неко ко зна свој посао.

Треба да пробаш са масажом и истезањем горњег дела леђа. Укљештења на том делу кичме или спојева ребара и кичме, могу да изазову болове у пределу срца, трњење руке итд. али не могу да се дијагностикују тако лако.
Odgovori