moje pitanje u vezi sa kicmom
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
moje pitanje u vezi sa kicmom
Mene samo zanima da li je moguce da osoba u svojoj 28-oj godini pocne da trenira gimnasticke detalje kod svoje kuce iskljucivo, bez pomoci strucnjaka i da dostigne za tri meseca da samostalno uradi hodanje na rukama, salto i nesto sto zovu "back bend" na engleskom, a ja ne znam naziv na srpskom, ali znam da to mogu da uradim i trosim otprilike 1,5 h dnevno na vezbanje. Sva tri meseca po 1,5 h na dan ali oko 4 puta nedeljno. Progres me je zabrinuo, mada bolovi nestaju kako savladam tehniku (koja mozda i nije pravilna). Imala sam krivu kicmu jos u osnovnoj skoli i slali su me tada na neke vezbe koje sam pohadjala kratko ali su na pregledima i dalje govorili da nije u redu. Dakle, imala sam jedno zapusteno stanje kicme ali ove godine vise to ne primecujem, drzanje mi je sada takvo kao da nikada nije postojao problem. Moze li sve ovo proci bez nekih ruznih posledica?
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ne razumem nishta ja ovde!
Kakva ej diganoza bila u pochetku kada si ishla na vezbe? Zbog chega si se obratila doktoru? Kakve vezbe su bile u pitanju???
I kakve vezbe sama radish? I chemu salto i stoj na rukama i nepotrebno izvijanje kichme u ekstenziju ako nisi profesionalni sportista? Ako si vec imala problem sa kichmenim stubom morash da znash da morash da se chuvash vishe nego ostali ljudi!
Dakle ne znam shta bih josh rekla dok mi ne kazesh koja je dijagnoza bila postavljena i kakav si to problem imala kada si se obratila doktoru??

Kakva ej diganoza bila u pochetku kada si ishla na vezbe? Zbog chega si se obratila doktoru? Kakve vezbe su bile u pitanju???
I kakve vezbe sama radish? I chemu salto i stoj na rukama i nepotrebno izvijanje kichme u ekstenziju ako nisi profesionalni sportista? Ako si vec imala problem sa kichmenim stubom morash da znash da morash da se chuvash vishe nego ostali ljudi!
Dakle ne znam shta bih josh rekla dok mi ne kazesh koja je dijagnoza bila postavljena i kakav si to problem imala kada si se obratila doktoru??
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.