Moje dete krade novac

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
mama34
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 10, 2007 8:09 pm

Moje dete krade novac

Post od mama34 »

Moje cerka od 15 godina krade novac od mene, ukucana, a pre neki dan je dok smo bili u gostima kod moje majke uzela iz njenog novcanika vecu sumu novca. To sa kradjom je pocelo jos dok je bila mala, kad je imala 7-8 godina krala je da bi kupovala slatkishe za decu iz komsiluka, uvek manji iznos novca, posle je sa 12 godina uzela malo vecu sumu i kupila farmerke i majicu, a sad sa 15 uzima vece iznose (zadnji put 100 eur).
Kada je optuzim za kradju, nece da prizna ajednom je da bi mi dokazala da "nije uzela" pobegla iz kuce i nije je bilo ceo dan, sutradan je dosla.
Kod zadnjeg slucaja sam joj nasla novac. Prvo se branila da nije uzela, posle sat vremena je rekla da joj je greskom dat novac a da ona nije htela da kaze da je greskom dobila vise, a sutradan je rekla da je tu pricu izmislila da bih ja bila u pravu i da me otkaci, a da ona u stvari i ne zna otkud novac kod nje u dzepu.Radila sam joj test na drogu pre 15-ak dana, bio je negativan (na 5 vrsta droge), jer sam odmah pomislila na najgore,znam da skriveno pushi cigarete, za koje joj ne dajem novac,ali me zabrinjava sto je u momentu kad sam joj nasla taj novac u dzepu, divljala ironicno vichuci da nije uzela, hvatala mi ruke dok sam je tukla, i gledala me s mrznjom, pa mi chak i rekla "marsh". Posle sat vremena me pitala da izadje napolje, kao da se nista nije desilo.
Molim nekog ko moze da mi sugerise sta da radim i kako da se ponasam, ili nekoga ko je imao slicnu situaciju da mi pomogne, jer sam ocajna.
Dete je inace problematicno, i imalo je dve strasne traume u zivotu, a veliki problem je sto nenormalno laze.
Molim za pomoc, nesto sam zabrljala kao roditelj, pomozite mi da ispravim dok jos nije kasno.
vlada99
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 17, 2007 8:52 am

Post od vlada99 »

KBC"Dragiša Mišović"-Odeljenje za adolescentnu psihijatriju, npr. dr
Biljana Pirgić...
Može da bude prisila, možda skreće pažnju ili uzima nešto što ne dobija u porodici (često). Svakako je potrebna određena vrsta porodične terapije od strane dečijeg psihijatra.
yeleena
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 03, 2007 6:29 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od yeleena »

obavezno potražite pomoć, nemojte biti sami, obema će mnogo značiti
Odgovori