Danas sam saznao da mi je drug zarazen zuticom. Kaze da su mu radili testove i da nema hep B ni hep C. Te testove su mu uradili za jedan dan. Koliko ja znam za te testove treba vise vremena tj. ne mogu se uraditi za jedan dan. Ja sam u skorije vreme koristio istu iglu i spric kao i on (prethodno sam je detaljno ocistio alkoholom).
Inace, vec 2-3 dana imam blago povisenu temperaturu (37.6-7), oci me bole kad pogledam jako levo ili desno (onaj bol koji je karakteristican kad imate temperaturu), i imam konstantne glavobolje u tih poslednjih par dana pa sam se uplasio da nisam i ja mozda zakacio zuticu? Inace, beonjace meni nisu zute ni malo, ali moguce je da kod mene jos uvek traje inkubacija...
Zato evo par pitanja:
Da li se testovi o kojima sam pricao gore mogu obaviti za jedan dan?
Da li alkohol ubija virus hepatitisa (A, B i C)?
Mogu li ovi simptomi koje osecam biti od zutice (simptome sam poceo da osecam PRE nego sto sam saznao da je on bolestan, tako da ih nisam uobrazio)?
Koliko dugo traje inkubacija Hep A, B i C?
Taj drug ima izrazeno zute beonjace, da li je moguce da je u pitanju nesto drugo? (inace, on je sada na infektivnoj klinici i sutra ce ga detaljno pregledati, ali meni su ove informacije sto pre potrebne)
Molim vas za sto brzi odgovor, da znam da li da odem da trazim lekarsku pomoc (ako uopste mogu da mi pomognu)? Bez obzira na odgovore na ovaj post, najverovatnije cu otici da se testiram na Hepatitis.
Hvala unapred!
Moguci Hepatitis? Hitno potreban odgovor!!!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
dr. Bero
- Novi član

- Pridružio se: Pon Dec 05, 2005 9:04 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
1. Ostavi se igle. Bit će ti lakše u životu 
2. Inkubacije HP-a su sve je relativno rečeno:
A 15-20 dana
B 50-180
C oko 12 tjedana.
Večinom su zaraženi kao "vi" sa hep B ili c.
ali tvoji simptomi i nemoraju da daju naglasak na hepatitis.
ali ako ti prijatelj ima hep. nevalja izabaciti sumnju da nisis zaražen.-
Alkohol NE uništava virus hepatitisa. tek u solucijama sa nekim dodacima
ali i to je relativno rečeno
2. Inkubacije HP-a su sve je relativno rečeno:
A 15-20 dana
B 50-180
C oko 12 tjedana.
Večinom su zaraženi kao "vi" sa hep B ili c.
ali tvoji simptomi i nemoraju da daju naglasak na hepatitis.
ali ako ti prijatelj ima hep. nevalja izabaciti sumnju da nisis zaražen.-
Alkohol NE uništava virus hepatitisa. tek u solucijama sa nekim dodacima
ali i to je relativno rečeno
U privatnim laborat. se mogu uraditi testovi za 1 dan!
Moras znati da je hepatitis A nesto sasvim drugo od hepatitisa B i C (a ja sam shvatila da ti je drug bolestan bas od A sto je daleko bolja varijanta nego da je u pitanju B, a da ne pominjem C)...
Ti ne mozes da alkoholom dezinfikujes iglu nikako.
Pa cak i da nekim cudom uspes, nista neces nauditi virusu hepatitisa (posebno virusu neoatitisa C koji je najgori).
Mozda i ti uradis testove, s tim da posle 6 meseci ponovis (za hepatitis C).
Preventivnom se sve to moze izbeci, ali sada bi mozda bio najbolje da se obratis lekaru ako ti se temperatura nastavi,a posebno ako ti stolica postane svetla a mokraca tamna.
srecno i drugi put budi pametniji!
Moras znati da je hepatitis A nesto sasvim drugo od hepatitisa B i C (a ja sam shvatila da ti je drug bolestan bas od A sto je daleko bolja varijanta nego da je u pitanju B, a da ne pominjem C)...
Ti ne mozes da alkoholom dezinfikujes iglu nikako.
Pa cak i da nekim cudom uspes, nista neces nauditi virusu hepatitisa (posebno virusu neoatitisa C koji je najgori).
Mozda i ti uradis testove, s tim da posle 6 meseci ponovis (za hepatitis C).
Preventivnom se sve to moze izbeci, ali sada bi mozda bio najbolje da se obratis lekaru ako ti se temperatura nastavi,a posebno ako ti stolica postane svetla a mokraca tamna.
srecno i drugi put budi pametniji!
-
majja
- Stalni član

- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Proslo je dosta vremena od postavljanja ovog posta, i covek je vec verovatno nesto preduzeo, ali, za sve one kojima se desavaju isti ili slicni simptomi, neophodno je sto pre odraditi analizu krvi na B i C,jer upravo to mogu biti simptomi za otkrivanje dok je jos u AKUTNOJ FAZI kada ga je mnog lakse izleciti nego kada predje u hronicnu.
Danas sam bila na predavanju o HCV-u i zgrozila sam se na pomisao koliko ga ima svuda oko nas
!!!
Najinteresantnije, za nas laike, iz svega sto sam cula, moglo bi da bude to, sto virus HCV-a moze na sobnoj temperaturi da opstane 2-3 dana!!!!! Ukoliko je bilo sveze krvi obolelog na odredjenom mestu,cak i ako se ta krv sasusi, nakon tog perioda je moguce dobiti virus u koliko imamo ranicu na bilo kom delu tela(naravno ako bas sa tom ranicom dodjemo u kontakt sa tom (sasusenom ili jos je veca sansa-svezom, krvi).
Ukoliko se zivi sa osobom obolelom od HCV-a, OBAVEZNO drzati odvojeno cetkicu za zube,jer je i tako moguc prenos.
Da ne govorim o zubnim ordinacijama, kozmetickim salonima(manikir,pedikir, depilacija, cupanje obrva...)
, pa zatim, pirsing, tetoviranje....MA UZAS KOLIKO LAKIH NACINA ZA ZARAZU, a HBV se prenosi jos lakse.
Ljudi, sta da vam kazem,cuvajte se, jer kako danas rece profesorka koja je odrzala to predavanje, VIRUS NE BIRA NI VREME, NI MESTO, NI POL, NI GODISTE, NI NACIJU, NI STATUS.....SVUDA JE OKO NAS I TREBA GA SE DOOOBRO CUVATI!!!!
Ako neko ima bilo kakva iskustva, bilo bi lepo da ih podeli sa svima.
Pozdrav
Danas sam bila na predavanju o HCV-u i zgrozila sam se na pomisao koliko ga ima svuda oko nas
Najinteresantnije, za nas laike, iz svega sto sam cula, moglo bi da bude to, sto virus HCV-a moze na sobnoj temperaturi da opstane 2-3 dana!!!!! Ukoliko je bilo sveze krvi obolelog na odredjenom mestu,cak i ako se ta krv sasusi, nakon tog perioda je moguce dobiti virus u koliko imamo ranicu na bilo kom delu tela(naravno ako bas sa tom ranicom dodjemo u kontakt sa tom (sasusenom ili jos je veca sansa-svezom, krvi).
Ukoliko se zivi sa osobom obolelom od HCV-a, OBAVEZNO drzati odvojeno cetkicu za zube,jer je i tako moguc prenos.
Da ne govorim o zubnim ordinacijama, kozmetickim salonima(manikir,pedikir, depilacija, cupanje obrva...)
Ljudi, sta da vam kazem,cuvajte se, jer kako danas rece profesorka koja je odrzala to predavanje, VIRUS NE BIRA NI VREME, NI MESTO, NI POL, NI GODISTE, NI NACIJU, NI STATUS.....SVUDA JE OKO NAS I TREBA GA SE DOOOBRO CUVATI!!!!
Ako neko ima bilo kakva iskustva, bilo bi lepo da ih podeli sa svima.
Pozdrav