Da li je moguce da su se svi "izlecili" od panicnih napada??
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Da li je moguce da su se svi "izlecili" od panicnih napada??
Bilo je dosta postova na ovu temu, ali u poslednjih godinu dana, bar ono sto sam ja uspela da procitam, niko se nije javio sa ovim problemom... Da li ima onih koji imaju problem ove vrste? Pozdrav svima...
- peniko
- Aktivan član

- Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Da li je moguce da su se svi "izlecili" od panicnih napada??
Sigurno da ima, ali panicni napadi su, bar iz mog iskustva vrlo izlecivi, tako da ne mora da cudi manji broj ljudi sa ovim problemom. Poz
Cogito ergo doleo....
Lepo je to cuti, s` obzirom da od toga "bolujem" vec 12 godina... Probala sam sve i svasta, bilo je dobrih i losih trenutaka, ali nikada nije bilo "kao pre"... Nadam se da ce se bar nrko javiti sa slicnom problemom...
Hvala na odgovoru... Pozdrav...
Hvala na odgovoru... Pozdrav...
-
kivi zelena
- Stalni član

- Pridružio se: Uto Feb 17, 2009 2:41 pm
- Kontakt:
I ja sam ti ,,druzbenica,,, borim se isto 12 god! Nemoj ocekivati da ce ti biti ,, kao pre,,. To je bilo moje pitanje dugih 7 godina psihoterapije:,, Kad cu biti ona stara, kada ce mi biti kao pre?,, Ukapirala sam da jednostavno moram stim da zivim, da mi je vegetativni nervni sistem takav, osetljiv, reaguje na sve i najmanje nadrazaje. Kafu ne pijem vec godinama, jer kofein me previse ,,razbudi,, i osecam simptome panicnog. Ja jos nisam srela nekog da se totalno ,,izlecio,,, a znam ih mnogo. Uvek ima dobrih perioda, pa naidje period blagih ili jacih simptoma. Jednostavno prestanes da se boris protiv njih, barem kod mene je to ,,palilo,,. Prepustim se, trudim se da se sto manje plasim, jer se ON hrani nasim strahom i nekako prodje. Jedino imam dilemu kako godine prolaze, da li je panicni ili stvarno ,,nesto,,. Eto, nisam te bas utesila, ali moje je misljenje:,,Jednom panicar, uvek panicar,,.
Cak mislim da vise ima veze i promena hemije u mozgu, nego stvari iz detinjstva, kopanje po licnosti i sve ono sto se radi kod psihologa i psihijatara... Puno ti srece zelim i pobedi panicne!! 
Preko trnja do zvezda
Sta su zapravo panicni napadi? Moguce je da ih ja imam , mada sam ja blize hipohondriji 
Ja imam anksioznu depresiju ,zbog panicnog napada sam zavrsila na psih.Pijem terapiju ,dosta sam promenila lekova ,ali nisam zadovoljna sa ishodom,mada sam ja tek tri meseca u toj prici ali u paklu...Kada procitam 12 godina sokirana sam.Ja sam na forumima srela mnogo ljudi koji su se izvukli iz toga,kazu nije bas ko pre ali dobro su skroz i svi hvale psihoterapiju.Da li se lecite kod psihijatra i primate terapiju?
-
kivi zelena
- Stalni član

- Pridružio se: Uto Feb 17, 2009 2:41 pm
- Kontakt:
Ako je meni postavljeno pitanje, odgovoricu.
Za 12 godina prosla sam sve moguce terapije, znaci 7 godina neprekidne psihoterapije, individualne i grupne, naravno uz antidepresive i sedative. Prvo me je vodio neuropsihijatar, a zatim psiholog. Oni su mi pomogli da se izvucem iz ucestalih PN, ali ne sasvim. Probala sam i alternativu , kao sto je homeopatija, bioenergija, yoga, bahove kapi,....... Nista od toga mi nije odmoglo, ali ni ,,totalno,, pomoglo. To sam rekla u ranijem postu, da se niko nije skroz izlecio, tj svi ponekad osete manje ili vece tegobe, ali nauce da ih savladaju, da ne trce u hitnu svaki put. Svi su ti rekli da su bolje, ali ti niko nije rekao , skroz sam izasao iz te price, sad sam ,,kao pre,,. Ja jos nisam srela nekog takvog, a volela bih!
U svakom slucaju PN su grozna stvar, jer smanjuju kvalitet zivota, non stop se neceg plasis i ,,ne dises punim plucima,,, ali sreca je sto postoje lekovi, psihoterapija da se tegobe umanje i da se zivi normalno. Mnogo zavisi i od nas, koliko se trudimo da to sto nas je snaslo prevazidjemo. Jako je tesko , znam imam u okolini puno primera ljudi koje pate, ne izlaze, povlace se u sebe, ali to nije resenje. Ja sam ostavila dobar posao, propustala sanse, manje putovala sve zbog PN! Sto pre pocnete sa lecenjem i radom na sebi, brze ce te umanjiti snagu i ucestalost PN, a mozda , ko zna , jednog dana i izaci iz te price! Mnogo srece svima!!! 
Za 12 godina prosla sam sve moguce terapije, znaci 7 godina neprekidne psihoterapije, individualne i grupne, naravno uz antidepresive i sedative. Prvo me je vodio neuropsihijatar, a zatim psiholog. Oni su mi pomogli da se izvucem iz ucestalih PN, ali ne sasvim. Probala sam i alternativu , kao sto je homeopatija, bioenergija, yoga, bahove kapi,....... Nista od toga mi nije odmoglo, ali ni ,,totalno,, pomoglo. To sam rekla u ranijem postu, da se niko nije skroz izlecio, tj svi ponekad osete manje ili vece tegobe, ali nauce da ih savladaju, da ne trce u hitnu svaki put. Svi su ti rekli da su bolje, ali ti niko nije rekao , skroz sam izasao iz te price, sad sam ,,kao pre,,. Ja jos nisam srela nekog takvog, a volela bih!
Preko trnja do zvezda