Zelela bi da mi neko strucan odgovori na par pitanja o sterilitetu ... naime suprug i ja pokusavamo 2.5 godine da dobijemo dete , posle godinu dana smo se odlucili na analize , ja sam uradila ultra zvuk grudi , male karlice , srca (posto sam imam sum na srcu a internista pre hsg-a mi je trazio ultrazvuk srca ) sve hormone , pracenje folikula , radila sam stimulaciju ovulacije sa klomifenom i dobila sam cistu uranjen je tumor marker C125 (cista je sam pukla ) radjena je biopsija zbog ranice na materici , uradjen je hsg , cevikalni , vaginalni brisevi , bris na bakterisku vaginozu , klamidija , mikoplazma i ureaplazma i sve analize su DOBRE ! ostala je jos laparaskopija da se uradi ( pocela sam da priprema analize ) za laparaskopiju sam opet uradila ultrazvuk vaginalnom sondom gde mi je doktor rekao da mi je materica malo manja od normalne velicine ( do sada mi to niko nikada nije rekao ) moja doktorka je na to rekla da to nema nikakve veze i da se materica razvija u trudnoci ! ! ! (a do nje ne dolazi ) a nalaz je : UTERUS : 60X29X34 , OVARIUM DEX : 30X16,8 , OVARIUM SIN : 43X22 ! da ne zaboravim radjena su i antitela kod mene nisu pronadjena . ne znam da li sam jos nesto zaboravila da navedem od analiza ...
Kod supruga spermogram i spermo kultura radjen 3 puta od toga 2 puta je NORMOSPERMIA a poslednji put NORMOAZOSPERMIA - PYOSPERMIA , urolog je predlozio briseve na klamidiju , mikoplazmu i ureplazmu i isti su bili POZITIVNI ! ( napominjem da sam ja radila vise puta testove na pomenute bakterije i nisam bila pozitivna ) radjena su i antitela i ima 60% vezanih rekli su nam da je verovatno zbog infekcije ! U spermokulturi je nadjen Enteroccocus !
Moje pitanje je sledece : Da li je moguce da do oplodnje ne dolazi zbog toga sto su nadjene pomenute bakterije i ako je spermogram Normospermia ? ili je u pitanju velicina moje materice koja je nesto manaj od normalne velicine ???
Zamolila bi da mi neko strucan odgovori ! Odgovor mi je preko potreban ! ! !
Ne mogu da zatrudnim ..
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99