Druga stvar koja me muci jeste preterana maljavost.. imam malje oko bradavica, po licu,na stomaku,a one u predelu pazuha su se skroz prosirile.. veoma su dugacke, rastu nenormalno..pokusala sam da ih izbeljujem ali me to jako pece a i dalje rastu i to jos vise cini mi se..pokusala sam i da ih depiliram ali one se sve vise sire..Uzasno se osecam ne mogu vise ovako..Imam osecaj da to svi primecuju i skoro svaki dan primetim neke nove, sad sam primetila da je i predelu ispod brade pocelo.. takodje imam bubuljice po ledjima!
Ne mogu vise ovako.. :(
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Ne mogu vise ovako.. :(
Imam 22god. i imam probleme pre svega sa prekomernim znojenjem..ne znam kome da se obratim, ali ne mogu vise ovo da podnesem..zaista je uzasno! Ne mogu da se obucem normalno kao i svi ljudi, nosim samo crne stvari, a posle nekog vremena i ta odeca je neupotrebljiva zbog smarda
to je uzasno! Sputava me u zivotu, nemam slobode, imam kompleks zbog toga..
Druga stvar koja me muci jeste preterana maljavost.. imam malje oko bradavica, po licu,na stomaku,a one u predelu pazuha su se skroz prosirile.. veoma su dugacke, rastu nenormalno..pokusala sam da ih izbeljujem ali me to jako pece a i dalje rastu i to jos vise cini mi se..pokusala sam i da ih depiliram ali one se sve vise sire..Uzasno se osecam ne mogu vise ovako..Imam osecaj da to svi primecuju i skoro svaki dan primetim neke nove, sad sam primetila da je i predelu ispod brade pocelo.. takodje imam bubuljice po ledjima!
ne znam da li je jos nesto mogla da me snadje! Pomagajte, ja ne mogu vise ovako..ne znam kome da se obratim ni odakle da pocnem da resavam ovaj problem. da li je moguce da je postoji jedan isti uzrok svemu ovome, kojem doktoru da se prvo obratim..koliko ce me to otprilike kostati, jer zaista nemam novca.. Ovo me ubija, povlacim se u sebe, skoro nigde ne izlazim, ubije me psihicki..
da li je neko imao iskustva sa ovim i kako ste resili probleme, svaka pomoc mi je dobrodosla.. Hvala unapred!
-
dr ivica
- Stalni član

- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Re: Ne mogu vise ovako.. :(
Stvar je u hormonima... Moracete da pronadjete resenje u trouglu: dermatolog - endokrinolog - kozmeticar.
Sve najbolje.
Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Hvala..
Je li jos neko imao probleme ove vrste..kako ste i jeste li ih uopste upeli resiti ? 
-
maja82
- Aktivan član

- Pridružio se: Sre Nov 07, 2007 8:07 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
sestra od moje drugarice je imala slican problem...samo ona je imala problem prekomjerne tezne. najbolje je da sto prije odes kod dr opste prakse, koji ce ti dati uput za endokrilooga, i dermatologa. oni ce ti dati na osnovu nalaza koje ti budu uradili odredjenu terapiju...samo nemoj da brines i patis zbog toga, to nije tolko komplikovano, rijesice se sve, samo sto prje posjeti doktora.
srecno i glavu gore
srecno i glavu gore
Hvala, znaci mi svaki savet, eto cisto da znam odakle da pocnem.. 
ne znam koliko je delotvorno,ali cula sam da je caj od zalfije od velike pomoci...moja komsinica je imala slican problem i pila je caj od zalfije 3x dnevno po jednu malu soljicu za kafu...sad je bolje i gotovo da je skroz resila problem..pokusaj i ti....
pozdrav
pozdrav
Ok, lady, probacu to, hvala na informaciji..! Samo mi reci je koliko je dugo pila i za sta posebno? Za sve od navedenog ili..?lady :) napisao:ne znam koliko je delotvorno,ali cula sam da je caj od zalfije od velike pomoci...moja komsinica je imala slican problem i pila je caj od zalfije 3x dnevno po jednu malu soljicu za kafu...sad je bolje i gotovo da je skroz resila problem..pokusaj i ti....
pozdrav
cini mi se da je pila samo zbog prekomernog znojenja...ne znam tacno,ali mislim da je pila 3-4 nedelje....
ok, tnx! :*
Nisam baš sve detaljno pročitala, ali sličan problem je imala jako davno devojka koju sam znala ne baš dobro nismo se družile nego smo se uvek ispričale kad se sretnemo. Maljavost pojačano znojenje veliki broj bubuljica mitesera. Na pretragama su joj rekli da ima nedostatak ženskih hormona i veći broj muških hormona pa je pila dugo vremena kontraceptivne pilule i to je skroz promenilo njen izgled. Ako nešto ovo znači nadam se da će pomoći.

ako pusis---prestani----jako utice na znojenje kod nekih osoba
Analize hormona će te koštati oko 6/7 hiljada, da znaš, i ne može preko socijalnog. Plaća se i u privatnim i u državnim klinikama otprilike ista cena.
ja imam slican problem(prekovremenog znojenja ,ruku,stopala),mada mene najvise opeterecuju rumeni obrazi,koji u stresnim,toplo*hladnim situacija dolaze do izrazaja.imam 20 god..uz to imam i izrazito podrhtavanje ruku..krvnu sliku sam proverio,stitnu zlezdu takodje i po recima doktora sve je u redu.e sada sta dalje....
- jelenaa1985
- Aktivan član

- Pridružio se: Pet Jul 10, 2009 2:36 pm
Da pokusate sa cajem od zalfije. Cetiri puta dnevno po kafenu soljicu 4 nedelje. Nekome pomaze i uglavnom dodje do smanjenja znojenja. U svakom slucaju ne moze da naskodi, ako ne pomogne. Coveku se i dok je sedeo slivao znoj sa cela i, slazem se, nije bas prijatno, izaziva mnoge nelagode pocevsi od psihe do toga da mu je jastuk uvek mokar. Posle silnih pokusaja da ovaj problem, ako nista, bar umanji, caj od zalfije mu je pomogao u smislu da se sada sasvim normalno znoji. Nastavio je da pije ovaj caj i posle te 4 nedelje, po 1 solju dnevno.