Da li je moguće da sam trudna...?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
les.miserables
- Novi član

- Pridružio se: Sre Mar 28, 2012 7:14 pm
Da li je moguće da sam trudna...?
Pre nvešto više od tri nedelje imala sam seksualni odnos sa dečkom. Posle par minuta, kondom je pukao. On je to odmah osetio i izvadio ga je. Tada sam već počela da brinem da li je moguće da je za tako kratko vreme uspelo da izadje malo sperme, ali nisam paničila jer ni je dan pre toga prestala menstruacija, tako da sam bila u neplodnim danima. Ali, poslednjih desetak dana umirem u iščekivanju menstruacije i jako sam bila nervozna i napeta. Ona mi kasni već tri dana. Sada sam jako uplašena, ugl.su mi redovni ciklusi. Razmišljala sam da li je u pitanju stres, promena vremena, ali sam jako uplašena da sam ipak trudna. Kupiću test i proveriti, ali me zanim koliko treba da brinem, i koliko je trudnoća realno moguća.
-
les.miserables
- Novi član

Re: Da li je moguće da sam trudna...?
Zaista bi mi značilo bilo kakvo mišljenje, pošto sam jako zabrinuta....šta više, očajna.
Moguće je,ali malo verovatno.
Treba da znaš spermatozoidi mogu da prežive u telu i do sedam dana.Kao što znaš ovulacija počinje negde oko sredine ciklusa,10 - 16 dana pre početka novog ciklusa.Uzevši u obzir da spermatozoidi mogu da prežive i do sedam dana u telu,to znači da ako bi ovulirala ranije,postojao bi vrlo mali razmak između rizičnog seksualnog odnosa i ovulacije.
Za ubuduće treba da znaš da ne postoji "siguran" period kada se može upražnjavati seks bez zaštite,već postoji period u toku ciklusa kada je najverovatnije da bi mogla da zatrudniš,a to je tokom ovulacije.Velika je zabluda da su drugi dani "neplodni",baš zbog onog što sam gore izneo.
Međutim,ako je već došlo do izlivanja semene tečnosti usled pucanja kondoma,postoji pipula posle,koju možeš da uzmeš u konsulticija sa izabranim ginekologom.
Treba da znaš spermatozoidi mogu da prežive u telu i do sedam dana.Kao što znaš ovulacija počinje negde oko sredine ciklusa,10 - 16 dana pre početka novog ciklusa.Uzevši u obzir da spermatozoidi mogu da prežive i do sedam dana u telu,to znači da ako bi ovulirala ranije,postojao bi vrlo mali razmak između rizičnog seksualnog odnosa i ovulacije.
Za ubuduće treba da znaš da ne postoji "siguran" period kada se može upražnjavati seks bez zaštite,već postoji period u toku ciklusa kada je najverovatnije da bi mogla da zatrudniš,a to je tokom ovulacije.Velika je zabluda da su drugi dani "neplodni",baš zbog onog što sam gore izneo.
Međutim,ako je već došlo do izlivanja semene tečnosti usled pucanja kondoma,postoji pipula posle,koju možeš da uzmeš u konsulticija sa izabranim ginekologom.
-
les.miserables
- Novi član

znam, nikada nisam imala sexualni odnos bez zastite, ovo je prvi put u zivotu da mi se desilo nesto ovako... Kupila sam test, medjutim, apotekar mi je rekao da sacekam par sati, da bi se hormon nagomilao i da ne bi doslo do laznog negativnog rezultata, tako da sada umirem od nervoze. Hvala.
1. kondom je pukao posle par min odnosa / i ako je bilo presemene tečnosti koncentracija je jako mala - verovatnoća za trudnoćom opada
2. odnos je bio (teoretski) više od 10 dana pre ovulacije / da li je neki spermatozoid preživeo... - verovatnoća za trudnoćom opada još
3. ne dovodi svaki odnos do trudnoće čak i kada želiš da zatrudniš (meni je trebalo par meseci da uspem) - verovatnoća opet opada
Znači malo verovatno, ali ako ti kasni tri dana, test bi sada već trebao da bude prilično siguran. Koristi prvu jutarnju mokraću i javi nam. Nemoj da se sekiraš, nadam se da je sve u redu
2. odnos je bio (teoretski) više od 10 dana pre ovulacije / da li je neki spermatozoid preživeo... - verovatnoća za trudnoćom opada još
3. ne dovodi svaki odnos do trudnoće čak i kada želiš da zatrudniš (meni je trebalo par meseci da uspem) - verovatnoća opet opada
Znači malo verovatno, ali ako ti kasni tri dana, test bi sada već trebao da bude prilično siguran. Koristi prvu jutarnju mokraću i javi nam. Nemoj da se sekiraš, nadam se da je sve u redu