Moguć refluks?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Kompjuterash
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 10, 2008 11:57 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Moguć refluks?

Post od Kompjuterash »

Moj lekar misli da ja imam refluks želudca, ali želi da bude siguran i da odradim gastroskopiju. Zakazana mi je i videćemo rezultate. Hteo bih nekoga samo da zamolim da mi opiše koji su najčešći simptomi refluksa želudca?

Ja ujutru imam osećaj suvog grla, osećam nekakvo prženje u jednjaku, u poslednje vreme imam neki težak neugodan zadah iako su mi zubi zdravi, povremeno imam bolove u želudcu, ne jake bolove ali dosadne koji mogu da traju po par sati i kada duže šetam bržim tempom imam opet jak osećaj žarenja u grlu i nagon za povraćanjem.
anen
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:35 pm

Post od anen »

Tegobe su upravo te koje navodis.Gorusica pre svega.
Odradi gastroskopiju,izmedju ostalog da vidimo i da li imas bakteriju H.pylori koja se moze eradicirati.
Kompjuterash
Novi član
Novi član

Post od Kompjuterash »

Čuo sam da je najbolji taj gastroskopski pregled na VMA ... moje pitanje je da li se uvek radi u opštoj anesteziji ili samo kod težih slučajeva?
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 5:11 pm

Post od Taurus_sd »

Ja koliko znam bez anestezije se radi,i izuzetno je neprijatno,ali ne traje nesto previshe dugo.. Mozes da odes i na privatnoj klinici,neka koja ima savremenije aparate,ili kao sto ti kazes VMA,tamo bi trebalo da bude najbolje..
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm

Post od Garfield »

Opsta anestezija nema veze sa tezim ili laksim slucajem vec sa najmanjim stepenom neugodnosti pregleda za pacijenta, Idite na VMA
Kompjuterash
Novi član
Novi član

Post od Kompjuterash »

Garfield napisao:Opsta anestezija nema veze sa tezim ili laksim slucajem vec sa najmanjim stepenom neugodnosti pregleda za pacijenta, Idite na VMA
Hvala :D I planiram da odem tamo i odradim to o svom trošku
Korisnikov avatar
Biljanica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 06, 2008 9:13 pm

Post od Biljanica »

Moja sestra još uvek ima jake probleme sa gorušicom. Vidim da ovde neki spomunju GERD, jel' to ta refluksna bolest? Kojom analizom može da se vidi da li boluje od te bolesti?
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm

Post od Garfield »

Jeste. I ajde malo procitaj teme gde se to pominje da ne bi po stoti put ponavljali isto. Gastroskopijom se dijagnostikuje.
Odgovori