Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Moj lekar misli da ja imam refluks želudca, ali želi da bude siguran i da odradim gastroskopiju. Zakazana mi je i videćemo rezultate. Hteo bih nekoga samo da zamolim da mi opiše koji su najčešći simptomi refluksa želudca?
Ja ujutru imam osećaj suvog grla, osećam nekakvo prženje u jednjaku, u poslednje vreme imam neki težak neugodan zadah iako su mi zubi zdravi, povremeno imam bolove u želudcu, ne jake bolove ali dosadne koji mogu da traju po par sati i kada duže šetam bržim tempom imam opet jak osećaj žarenja u grlu i nagon za povraćanjem.
Tegobe su upravo te koje navodis.Gorusica pre svega.
Odradi gastroskopiju,izmedju ostalog da vidimo i da li imas bakteriju H.pylori koja se moze eradicirati.
Ja koliko znam bez anestezije se radi,i izuzetno je neprijatno,ali ne traje nesto previshe dugo.. Mozes da odes i na privatnoj klinici,neka koja ima savremenije aparate,ili kao sto ti kazes VMA,tamo bi trebalo da bude najbolje..
Moja sestra još uvek ima jake probleme sa gorušicom. Vidim da ovde neki spomunju GERD, jel' to ta refluksna bolest? Kojom analizom može da se vidi da li boluje od te bolesti?