Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Pozdrav svima, od kad znam za sebe nisam mogao da ispravim ruku u potpunosti vec je uvek izgledala savijena u laktu. Imam 18 godina i trenirao sam kosarku od malih nogu a pre 6 meseci sam poceo ozbiljno da treniram u teretani pa se bojim da jos vise pogorsam stanje... Nikada nisam lomio, ozbiljnije povredjivao ruke, mislim da mi je ovo od rodjenja ali nisam siguran pa se obracam vama za pomoc. Nisam siguran da li da pocnem svaki dan po 10,15 minuta da istezem ruke zato pitam vas da li moze da se ovo ispravi da ne radim te vezbe uzalud. Kada skroz istegnem ruku u laktu mi pukne kao sto mnogo ljudi puca prste tako sam ja dobio neku naviku da prije svake fizicke aktivnosti puknem laktove, ne vidim sta sam mogao lose da radim da bi se ovo desilo... jedino na sta ja sumnjam je to sto sam dugo vremena provodio za kompjuterom pa su mi ruke puno bile savijene.
1 slika ruka u opustenom stanju, 2 slika istegnuta do maksimuma. Ako je neko imao isti problem nek se javi, da vidim sta mi je raditi...
Ako je to slučaj sa obe ruke, ništa nenormalno,
mišići malo zatežu i ništa više, možda neke vežbe treba drugačije da izvodiš ali mislim da ti ovo nikad neće praviti nikakav problem.
Da, obe su mi ruke takve. Od pocetka se trudim da svaku vezbu izvodim do kraja, jer znam na koji se nacin skracuju misici... Meni ovo ne pravi nikakav problem ali kad bi moglo da se ispravi volio bih da malo ispravim, je li moguce da su nekako skraceni neki ligamenti, tetive??
Батали теретану док не решиш проблем јер ћеш га у противном зацементирати. Можда је најбоље да одеш код неког хирурга да ти прегледа руку. Ако имаш доброг физиотерапеута и он би могао да открије узрок.