Pozdrav !
Imam pretpostavku da moja bivsa devojka ima mitomaniju. Nakon mog nekog cesljanja na internetu o samom poremecaju dolazim do zakljucka da je to njen problem , a evo par fakata.
Dok smo bili zajedno rekla, mi je da je bila u vezi sa princem iz Dubaija ( gde je takodje radila i imala platu 5000e) , ali je njegova porodica reagovala i prekinula njihovu vezu, pa se ona vratila u srbiju. Masoni su joj ponudili mesto u lozi , sto je ona odbila i jos me dodatno ubedjivala sa recenicom " a ti znas da u masonima nema zena uopste" . Dalje, hobi joj je astrologija( s kojom se ozbiljno bavi i dodatno zaradjuje i ima svoje musterije), izradjudje natalne karte i naravno to su sve budalastine , cak je i meni pogresila u izradi horoskopa. Ovo sam napomenuo da bih istakao da joj se i u ovoj oblasti pruza mogucnost da laze i izmislja. Kad komuniciramo , apsolutno se u svemu slaze sa mnom, a kad je poreknem ono sto sam rekao, ona takodje porice isto da bi se njena konstatacija slozila sa mojom. Takodje kada prica nesto i vidim da laze, pocnem da se smejem i podrugavam njenom jos jednom od stotinu pokusaja laganja, ona se odma nasmeje i pravda se salom, ali nekad i precutim njenu ociglednu laz, i onda ona ostaje potpuno mirna i ozbiljna i njena izjava ostaje istinita. Secam se 3 primera kao dokaz za moju poslednju tvrdnju.
Samo da napomenem da joj je omiljena boja ljubicasta, a tu boju vole ljudi koji fantaziraju i vole mastati.
Ako se neko strucan slaze sa mojom pretpostavkom voleo bih da me posavetuje kako da joj pomognem , jer sve manje mogu da je trpim sa preteranim i manjim lazima. Ne bih zeleo da jednostavno odem , vec da joj pomognem ukoliko ima taj problem.
Mitomanija, kako da pomognem dragoj osobi sa istom ??
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
- tamaraft
- Stalni član

- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Mitomanija, kako da pomognem dragoj osobi sa istom ??
Napisali ste vasa bivsha devojka! Ako ste tu vezu okonchali onda se pozabavite svojim zivotom a ne lechenjem nechijih dobokih psiholoshkih ako ne i psihijatrijskih problema!
Ne mozete uchiniti nishta ako sama osoba ne prepozna poremecaj i ne pozeli da se lechi!
Gledajte sebe i svoj zivot!
Ne mozete uchiniti nishta ako sama osoba ne prepozna poremecaj i ne pozeli da se lechi!
Gledajte sebe i svoj zivot!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Markoni88... gde ti isceprka taj podatak da ljudi koji vole ljubicasto da vole filozofirati i mastati?!
Verujes li u tu "cinjenicu"? Meni je recimo sve, cvece lepo, a ljubicanstveno.........posebno...lepo!
Jedino nisam nikad videla (uzivo) ni princa a kamoli imala romasu....
Tja..tja!!!
Slazem se s' predhodnim postom.......Gledaj ti sebe, mani se analize, bivse........Gledaj nove buduce "boje".............Predlazem...neka bude bela!
Slazem se s' predhodnim postom.......Gledaj ti sebe, mani se analize, bivse........Gledaj nove buduce "boje".............Predlazem...neka bude bela!
Mislim da decko nije zasluzio ton kojim se gotovo ismeva sto je dosao ovde da potrazi pomoc za tu curu. I da je bivsa, pa sta? Ne razumem... Verujem da svi mi imamo moralnu obavezu da pomognemo, onoliko koliko mozemo. Siguran sam da niko nije imao losu nameru, ali mislim da se niko od nas ne bi osecao prijatno da na molbu za pomoc, dobije ovakve odgovore.
@Markoni88, ok, mozda ta cura zaista ima problem, a mozda i ne. Dobro je sto si prepoznao da nesto sa njom nije bas sasvim ok. Sledeca stvar je da neko strucan proceni njeno stanje. To radi psihijatar. Sam ne mozes nista da uradis. Cela situacija je jako osetljiva. Ako zaista zelis da joj pomognes, mozda ne bi bilo lose da kontaktiras nekoga iz njene najuze porodice, i vrlo obazrivo da mu kazes sta si ti primetio i objasnis da imas najbolju nameru. Tu se tvoja uloga dzentlmena i finog momka zavrsava, a njena porodica ako zeli da nesto preduzme po tom pitanju, preduzece. Naravno, ne pricaj okolo sta si primetio, takve stvari se jako brzo sire i onda nenamerno nekome ko ti je drag naneses stetu i stvoris sebi neprijatnu situaciju. Pozdrav!
@Markoni88, ok, mozda ta cura zaista ima problem, a mozda i ne. Dobro je sto si prepoznao da nesto sa njom nije bas sasvim ok. Sledeca stvar je da neko strucan proceni njeno stanje. To radi psihijatar. Sam ne mozes nista da uradis. Cela situacija je jako osetljiva. Ako zaista zelis da joj pomognes, mozda ne bi bilo lose da kontaktiras nekoga iz njene najuze porodice, i vrlo obazrivo da mu kazes sta si ti primetio i objasnis da imas najbolju nameru. Tu se tvoja uloga dzentlmena i finog momka zavrsava, a njena porodica ako zeli da nesto preduzme po tom pitanju, preduzece. Naravno, ne pricaj okolo sta si primetio, takve stvari se jako brzo sire i onda nenamerno nekome ko ti je drag naneses stetu i stvoris sebi neprijatnu situaciju. Pozdrav!
Hmm, ne dopada mi se ideja da ostavim dragu osobu bez moje podrske, ne znam kakav covek treba biti da ne pomognes nekome u problemu i jednostavno okrenes ledja i gledas samo svoj interes.
@Angelika
Taj podatak sam procitao u jednom istrazivanju pre nekih pola godine( i nisam rekao da filozofiraju neko fantaziraju, ne stavljaj(te) mi reci u usta). Vasa ironija je suvisna.
@zdravo
Hvala na savetu, medjutim nemam priliku za kontakt sa njenom porodicom , stoga cu morati da nadjem neko prihvatljivije resenje, ako nista drugo, moracu sam na suptilan nacin da joj skrenem paznju na moja zapazanja.
Pozdrav !
@Angelika
Taj podatak sam procitao u jednom istrazivanju pre nekih pola godine( i nisam rekao da filozofiraju neko fantaziraju, ne stavljaj(te) mi reci u usta). Vasa ironija je suvisna.
@zdravo
Hvala na savetu, medjutim nemam priliku za kontakt sa njenom porodicom , stoga cu morati da nadjem neko prihvatljivije resenje, ako nista drugo, moracu sam na suptilan nacin da joj skrenem paznju na moja zapazanja.
Pozdrav !
Ne razumem zasto ste me tako shvatili.......salila sam se malo nije bila ironija u smislu da bilo koga povredim, ali ajde.....izvinjavam se ako vam se tako ucinilo...svako ima svoju neku percepciju.....ja eto mislim ako za nekog kazete da je bivsa da je proslost, a takodjer mislim da proslost ne mozemo menjati, jednostavno ne vredi trosti na nju....treba ici napred....voleti sebe da bi umeo voleti druge....Takodjer mislim ljudi se zaljube...misle da vole, veruju jedno u drugo ipak nekad ne uspevaju u vezi i razilaze se....razlike u misljenjima su velike, nepremostive i ne ide im razilaze se svako na svoju stranu....ja to ne zovem ostavljanjem....pa ne ostavljate dete...vec zenu.......Necu ulaziti vise u vasu temu.....mogu utrosti bolje svoje vreme pa makar to bila i fantazija
Necu biti ironicna ocito da je to iskljucivo pravo senzitivnih, emotivnih i suptilnih........Sve najlepse u buducnosti! Pozdrav!!!
@Zdravo.......Ma zdravo!
@Zdravo.......Ma zdravo!