Pre svega,veliki pozdrav forumasima,i unapred bih da se zahvalim na svakom vasem odvojenom minutu za ovaj moj problem i na,nadam se,ponekom vasem savetu i pomoci,
Naime,moj problem je poceo pre 2 nedelje,kada sam prilikom rada na salteru,primetila da ne osecam papir pod rukama. odmah nakon toga sam osetila trnjenje jagodica prstiju desne sake.
do kraja dana utrnula mi je desna saka do pola. u naredna 3 dana,postepeno se trnjenje i osecaj ukocenosti blage ,prosirio na celu desnu a i levu saku... kako su dani prolazili isto mi se pocelo desavati sa stopalima i prstima na stopalima,ali mi ne smeta toliko koliko mi je uzasan osecaj u rukama,a koristim ih svaki dan,i posto radim u Posti primecujem da zbog ovog problema ne mogu da jednako efikasno radim kao do pre dve nedelje.
osecaj u prstima je osecaj trnjenje,bockanja a prsti su mi malo ukoceniji,slabije pokretljivi...
sve osnovne lab.analize su u redu!
pritom moram da dodam da od pre mesec dana ,imam cudan osecaj nakon sto dodirnem stomak,tj rukom prodjem preko grudi i stomaka, kao da mi je utnut stomak,osecaj je bas bas cudan,skoro kao da nije moja koza,kao da sam dobila lokalnu anesteziju u stomak.
bol,toplo,hladno,sve i dalje osecam.. ali cu da poludim od ovog osecaja ,kao da mi se gubi osecaj za dodir na rukama ,na povrsini stomaka,teze pokrecem prste , i strasno me muci sto ne mogu da povezem sve ove cudne simptome. planiram posetu neurologu i fizijatru ali vas do tada molim da bih sacuvala razum,da mi pomognete da shvatim odakle mi ovi simtomi u 25 godina a da pritom ni oboljenja,niti povrede bilo kakve prirode nisam imala!
Unepred zahvalna i na smrt preplasena
Ana
MISTERIZNA BOLEST? POMOC,HITNO!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
zabrinuta011
- Novi član

- Pridružio se: Ned Feb 05, 2012 4:38 pm
-
radomir djordjevic
- Novi član

- Pridružio se: Ned Feb 05, 2012 7:03 pm
Re: MISTERIZNA BOLEST? POMOC,HITNO!
LUTKO MOJA, KAO PRVO POKUSAJ DA SE OSLOBODIS STRAHA, JER TI NECE POMOCI U SAVLADAVANJU TEGOBA VEC SAMO UVESTI U PANIKU. A TAKO MLADA TREBA DA SACUVAS SVOJ ZDRAVI I LEP ZIVOT, STO DUZE. DAKLE SAVETUJEM TI DA SE HITNO JAVIS ODLICNOM LEKARU OPSTE PRAKSE KOJI TREBA DA PREPOZNA KUDA DA TE UPUTI, TJ KOJEM SPECIJALISTI. RENDGEN VRATA OBAVEZNO URADITI, POTOM NEUROLOSKI PREGLED SA TIM SNIMKOM, A I FIZIJATRU SE TREBA JAVITI, POTOM. DOBRA I STRUCNA MASAZA POMAZE, A TVOJE TEGOBE SU UZROKOVANE POGRESNIM POLOZAJEM TELA RADECI POGNUTA NA SALTERU.... DAKLE MISLIM NA PROFESIONALNO OBOLJENJE....I VEZBAAAAAAJ DA RAZMRDAS TAJ VRATNI I LEDJNI DEO KICMENOG STUBA. TOLIKO OD MENE, PA ZIVA I ZDRAVA MI BILA. 
trebalo bi da vas pregleda fizijatar, uz snimak kicme - da se vidi da li je polozaj koji zauzimate tokom sedenja za salterom uzrok...
zatim uradite opstu laborratoriju + hormone stitaste zlezde, i ako je sve u redu - kao sto ce najverovatnije biti - bez odlaganja se javite privatnom psihijatru sa edukacijom za kognitivno-bihejvioralnu psihoterapiju, jer se najverovatnije radi o anksioznom poremecaju manifestovanom panicnim napadima.
zatim uradite opstu laborratoriju + hormone stitaste zlezde, i ako je sve u redu - kao sto ce najverovatnije biti - bez odlaganja se javite privatnom psihijatru sa edukacijom za kognitivno-bihejvioralnu psihoterapiju, jer se najverovatnije radi o anksioznom poremecaju manifestovanom panicnim napadima.
Moj YouTube kanal, na kome cu odgovarati na Vasa pitanja:
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
u svakom slucaju-ne smes se jos vise brinuti i pogorsavati situaciju--tebe ili jako opterecuje taj posao ili imas neki strah da ne pogresis ili je nesto iz privatnog zivota al vise mislim profesionalno-probaj da se relaksiras-uzmes godisnji odmor i pijes makar caj od kantariona i valerijane-a svakako dobar doktor bi trebalo da ti pomogne--
A polozaj stolice -pulta za kojim sedis,monitora i tastature moze lako da ti stvara taj problem-pronadji na netu o pravilnom drzanju za kompjuterom obavezno i sto cesce ako je moguce ustani i prosetaj makar do WC ako i malo se istegli-
SRECNOOOO
A polozaj stolice -pulta za kojim sedis,monitora i tastature moze lako da ti stvara taj problem-pronadji na netu o pravilnom drzanju za kompjuterom obavezno i sto cesce ako je moguce ustani i prosetaj makar do WC ako i malo se istegli-
SRECNOOOO
-
zabrinuta011
- Novi član

- Pridružio se: Ned Feb 05, 2012 4:38 pm
hvala svima na odgovorima i pomoci,mnogo mi znaci.
samo da napomenem da sam poslednje 2 nedelje na bolovanju,i upravo kuci se stanje i pogorsavalo (u pocetku su bili samo jagodice a sada vec osecam da mi je pola tela utrnuto). takodje cu da kazem da sam vec posecivala psihijatra i pijem terapiju za anks.depresiju,tako da ove simptome ne bih sa time povezivala... ne znam ni sama... danas sam bila na poslu i nije bilo lose koliko sam mislila da ce biti...
ali trnjenje i ukocenost misica ne prestaju.. niti se pogorsava...
ah da,skoro svaki put kada spustim glavu ka dole osecam kao da mi struja prolazi kroz vrat,kicmu i sve do stopala...
najgore od svega je nemanje osecaja na povrsini stomaka i grudi,kao da nije moja koza
sl.nedelje planiram posetu fizijatru i neurologu ali sam prilicno zbunjena i do tada mi zaista pomazu vasi saveti!!
Unapred zahvalna,
Ana
samo da napomenem da sam poslednje 2 nedelje na bolovanju,i upravo kuci se stanje i pogorsavalo (u pocetku su bili samo jagodice a sada vec osecam da mi je pola tela utrnuto). takodje cu da kazem da sam vec posecivala psihijatra i pijem terapiju za anks.depresiju,tako da ove simptome ne bih sa time povezivala... ne znam ni sama... danas sam bila na poslu i nije bilo lose koliko sam mislila da ce biti...
ali trnjenje i ukocenost misica ne prestaju.. niti se pogorsava...
ah da,skoro svaki put kada spustim glavu ka dole osecam kao da mi struja prolazi kroz vrat,kicmu i sve do stopala...
najgore od svega je nemanje osecaja na povrsini stomaka i grudi,kao da nije moja koza
sl.nedelje planiram posetu fizijatru i neurologu ali sam prilicno zbunjena i do tada mi zaista pomazu vasi saveti!!
Unapred zahvalna,
Ana
Ana,,
ne znam koliko dugo uzimas terapiju al meni je tek posle godinu dana bilo vidljivih poboljsanja al jos nisam prestao sa terapijom--iako nismo sa istim problemima al mislim da je uzrok slican--NESTO TE DUGO MUCI-(ili porodica ili posao ili initimni zivot--nesto postoji verujem-ili vise stvari ti se skupilo-a ti si osetljuva-senzibilna osoba ) a terapija duuugo traje--to znam ne iz samo mog iskustva--vec sam cuo i od drugih--mada vecina retko hoce da kaze--PIJEM SEDATIVE I ANTIDEPRESIVE--postoji fama o takvim bolesnicima a mi to jesmo---nadam se ne za dugo
E sad pitanje je sta je za koga dugo--ja sam se jako brinuo sto godinu dana pijem neki lek i nisam mogao to ranije zamisliti-a i doktori nisu bas za saradnju pa da te pripreme, pa svi zelimo sto pre a neki su mi rekli da po 2-3 godine nisu osetili poboljsanje i tesko se izvuci al moguce je-posebno kad se pomirimo sa nekim stvarima-sto je zapravo i problem..
Najbolje prolaze flegmaticne osobe-ne boli ih ni njihova rana a ne necija druga a neki pate vise zbog drugih pa tako i sebe dovedu u nezgodnu situaciju.
Kazes da ti se i kuci desava jos gore-slicno je bilo i sa mnom-al nekad mi lose bilo na poslu pa mislim bolje je kod kuce i obrnuto-to je svakako uticaj okoline i nas samih a podloga je nasa bolest-PROBAJ NEKU RELAKSACIJU_BAVITI SE NECIM LEPIM_ZA TEBE_predlozio sam i godisnji al ne da bi sedela kuci i cekala da prodje vec da se necim bavis-putujes ili sl.odes kod dragih osoba ili pozoves kod sebe..moras pronaci nesto zanimljivooo---srecnooooooooooo
ne znam koliko dugo uzimas terapiju al meni je tek posle godinu dana bilo vidljivih poboljsanja al jos nisam prestao sa terapijom--iako nismo sa istim problemima al mislim da je uzrok slican--NESTO TE DUGO MUCI-(ili porodica ili posao ili initimni zivot--nesto postoji verujem-ili vise stvari ti se skupilo-a ti si osetljuva-senzibilna osoba ) a terapija duuugo traje--to znam ne iz samo mog iskustva--vec sam cuo i od drugih--mada vecina retko hoce da kaze--PIJEM SEDATIVE I ANTIDEPRESIVE--postoji fama o takvim bolesnicima a mi to jesmo---nadam se ne za dugo
E sad pitanje je sta je za koga dugo--ja sam se jako brinuo sto godinu dana pijem neki lek i nisam mogao to ranije zamisliti-a i doktori nisu bas za saradnju pa da te pripreme, pa svi zelimo sto pre a neki su mi rekli da po 2-3 godine nisu osetili poboljsanje i tesko se izvuci al moguce je-posebno kad se pomirimo sa nekim stvarima-sto je zapravo i problem..
Najbolje prolaze flegmaticne osobe-ne boli ih ni njihova rana a ne necija druga a neki pate vise zbog drugih pa tako i sebe dovedu u nezgodnu situaciju.
Kazes da ti se i kuci desava jos gore-slicno je bilo i sa mnom-al nekad mi lose bilo na poslu pa mislim bolje je kod kuce i obrnuto-to je svakako uticaj okoline i nas samih a podloga je nasa bolest-PROBAJ NEKU RELAKSACIJU_BAVITI SE NECIM LEPIM_ZA TEBE_predlozio sam i godisnji al ne da bi sedela kuci i cekala da prodje vec da se necim bavis-putujes ili sl.odes kod dragih osoba ili pozoves kod sebe..moras pronaci nesto zanimljivooo---srecnooooooooooo