Misteriozni bolovi u grudima

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
ddddddeki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 29, 2010 1:16 am

Misteriozni bolovi u grudima

Post od ddddddeki »

Postovani vec 4 meseca osecam bolove u grudima...Ti bolovi traju satima krecu se od tupih,pa do probadanja koji dovode do napada panike ...Bolovi su skoncetrisani na levoj strani grudi ,mada nekad nisu lokalizovani ,ponekad sliče klasicnoj angini pektoris...Zivim zdravo ne pijem ne pusim
Uradio sam kilometar EKG-a,...vise puta i fazi najveceg bola,i svaki EKG JE BIO UREDAN ...Sve sto bi EKG pokazao je blagao ubrzan rad srca(verovatno od straha)
Daju mi spasmex i pola ampule bensendina i posalju me kuci ...Lekar u hitnoj pomoci me je savetovao da uradim ultra zvuk srca .
Kardiolog mi je rekao da je sa mojim srcem sve u redu,(doslovice je rekao da mi je srce odlicno) ,koliko se razumijem u anginozni bol on nastaje pri fizickom naporu ,zbog neishranjenosti krvlju miokarda ,zbog zakrčenja koronarne arterije ,Posto se rekreativno bavim sportom ,trcanje ,teretana nikada nisam imao anginozne napada tokom fizickog napora (gusenje,sirenje u rame ,u levu ruku)mislim bol postoji ali me ne zaustavlja ,lekari takodje sumljaju na hiatus herniju ...cekam taj neugodni gastroskopski pregled...
Poslednjih nekoliko dana mogu da napipam bolno mesto izmedju 4-5 levog rebra ,ne znam da li je to povezano sa tim, upravo dok Vam ovo pisem duboko disanje izaziva mi sevanje po rebrima ...
Moram jos da napomenem da sam prije ovih tegoba imao problema sa kicmom ,trebao sam da radim CT kicme ali su bolovi od jednom prestali pa nisam ni isao na snimanje ,
Bio bih zahvalan ,kada bi dobio neki savet jer me lekari vec cudno gledaju...
Korisnikov avatar
daso
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 06, 2009 2:46 pm

Re: Misteriozni bolovi u grudima

Post od daso »

To vam nije srčano oboljenje... prije će biti neka neinfektivna reumatska bolest(npr. ankilozantni spondilitis) ili neka degenrativna promjena(izbočeni intervertebralni disk). možda da tamara da neki prijedlog... ali u svakom slučaju i pregled ortopeda ili interniste.
Samo se obrati liječniku pa će se već naći bolesti.
ddddddeki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 29, 2010 1:16 am

Re: Misteriozni bolovi u grudima

Post od ddddddeki »

Ultra zvuk srca sam danas odradio ,sve je u najboljem redu ...
Odgovori