*MISLITE O TOME*

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

*MISLITE O TOME*

Post od MACHINE »

“Čvrsto sam uveren da kad bi ukupno medicinsko znanje koje se danas primenjuje mogli baciti na dno mora, to bi bilo u korist čovečanstva i na štetu riba.“ - Oliver Wendell Holmes

P.S. citat (biser mudrosti) je preuzet iz potpisa jednog forumasa, iako je OWH ovo rekao pre gotovo 100 godina (ako ne gresim), i dalje je primenjivo, aktuelno i nadasve genijalno receno...
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

I na zalost velika istina...
studiotrsasneza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 03, 2009 3:15 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od studiotrsasneza »

NAZALOST MOJ TATA JE DOKAZ TE TEORIJE,DAJ BOZE DA SE NESTO PROMENI ....
sneza pancevo
jecili1978
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Apr 29, 2009 11:17 am

Post od jecili1978 »

Hajde onda da to i uradimo, da vidimo dokle ce to covecanstvo da dogura.

Ribama se crno pise ali bas me zanima sta bi bilo sa nama?
sremac67
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 22, 2009 12:05 pm

Jos jedan izgubljen zivot zbog nesavesnog lecenja

Post od sremac67 »

I moja prica je slicna Snezinoj.Proslo je tri meseca kako je moj otac umro i kad sam citala o Snezinom slucaju u potpunosti sam je razumela jer sam i sama prosla kroz istu situaciju sa svojim ocem sto me je i fizicki i emotivno uzdrmalo.Moj otac je umro od ac.pancreatitisa koji je mogao verovatno da se ne razvije u najtezi oblik da su moje kolege lekari preduzeli lecenje na vreme.Zamislite kako je tek meni i kako se posle svega osecam znajuci da je u pitanju nesavesno i bahato ponasanje mojih kolega jer sam i sama lekar (samim tim mi je jos teze)Podnela sam prijavu Ministarstvu zdravlja-Zdravstvenoj inspekciji i ocekujem obavestenje,a sto se tice prijave Zastitniku pacijentovih prava strasno sam razocarana jer je Komisija koju je oformio Direktor bolnice pogazila sve eticke principe zanemarila protokole lecenja navodeci da se hirurg koji je lecio mog oca rukovodio dugogodisnjim klinickim iskustvom procenivsi da moj otac nije za prijem u bolnicu da bi kasnije doslo do pogorsanja bolesti koje se zavrsava smrtnim ishodom.Sramno zar ne?Ja sam dosla u situaciju da krivim sebe jer sam poslusala starijeg kolegu bez obzira sto sam licno smatrala kao lekar da moj otac nije za kucno lecenje sto se ispostavilo kao tacno jer mu se stanje pogorsalo,ali u tom momentu ja sam bila samo cerka svog oca a u krajnjem slucaju polazila sam od sebe ,od onoga sto su me ucili i na fakultetu da lekari ne mogu znati bas sve ,zato i postoje specijalizacije za odredjene grane,a kome da verujem u proceni nego hirurgu kod kojeg sam odvela svog oca.Zalosno je sto sam se opekla u ovom slucaju,shvatila da nije sve to tako kako sam mislila,da sam zivela u zabludi sto se tice mnogih mojih kolega i pitala se sta se desava tek obicnim ljudima kad se meni kao lekaru ( i moj suprug je lekar ) to dogodilo.Prezivecu ja i to razocaranje u pojedine kolege i samim tim i u svoju struku,ali tuga i bol za mojim ocem,praznina koja je ostala u mom srcu posle njegove smrti kao da je otkinut deo mene zauvek, nosicu do kraja zivota,a narocito gorcinu,bes zbog nacina na koji je umro jer nijedan vestak hirurg na sudu ne moze dokazati da se adekvatno lecenje preduzelo odmah da bi moj otac umro(kao sto neke moje kolege nazalost tvrde) jer u momentu kad sam ga dovela na pregled zapaljenska promena je bila u pocetnoj fazi.Zelim da porucim Snezi da istraje,da se bori jer nije njen slucaj usamljen,a ja na prvom mestu smatram da ovakvi slucajevi treba da se obelodane i svako snosi individualnu odgovornost za svoje greske.Oni koji pokrivaju greske kolega ,mire se sa tim kao normalnim nisu nikakvi lekari a ni ljudi.Oni ne pomazu lekarskoj struci vec je samo prljaju i cine sliku zdravstva ruznijom .Nadam se cu cuti i epilog Snezine price,a ono sto bude novo kod mene sto se tice postizanja pravde na sudu obavesticu vas jer ne zelim da se takve stvari dese i drugim ljudima.Svako mora da plati za svoje greske
studiotrsasneza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 03, 2009 3:15 pm

Post od studiotrsasneza »

ZALOSNO STO JE TAKVA ISTINA U LEKARSKOM SVETU I STO SE TO DESAVA I VAMA LEKARIMA,JAKO MI JE ZAO VASEG OCA I SVIH OCEVA NA OVOM SVETU KOJI ZAPADNU SAKA TAKVIM '' LEKARIMA'' NADAM SE DA CU ISTARAJATI U SVOJO BORBI ZBOG NASIH OCEVA I ZBOG TUGE KOJU KONTROLISEM UPRAVO I SAMO NA TAJ NACIN BORECI SE SA NEPRAVDOM... POZDRAV SREMCU I SVIM FORUMASIMA
sneza pancevo
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

Nema tu nikakve filozofije. Ostavimo za sada tvorca i evoluciju po strani. SVE se odvija po zakonima matematike i fizike, SVE. Pcele prave jednako sace u obliku pravilnog sestougaonika, kolonije mrava prave dvorce sa izduvnim dimnjacima kako se ne bi pogusili od CO2, dabar pravi perfektno dizajnirane brane...sve je to matematicki ugrajdneo u gen. Sve se moze opisati ezgaktnim pravilima. To sto oni nisu dovoljno revnosni da se udube u materiju je njhova nesposobnost. Koliko god organizam bio kompleksan to je najobicniji konacan skup delovanja i reakcija. Znaci da se moze shvatiti u konacnom vremenskom periodu i samim tim i razumeti i bolesti i lecenje. Ali zasto da nekog izlece kada je to samo gubitak musterije a samim tim i novca. Lekari i crkva su najvecim delom obicna interesna grupa, sekta, oformljena samo zarad jednog jedinog interesa - bogacenje bez znanja i truda. Jednim delom, ne kazem svi ali dobar deo jeste. Sve dok ne shvate nauku onako kako to rade hemicari, fizicari, elektronicari, informaticari, matematicari...medicina ce biti samo slepo crevo covecanstva, bas kao i crkva, samo breme nauci i kocnica razvoju kakav je tehnoloski: precizan, ambiciozan i vrlo dinamican
jecili1978
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Apr 29, 2009 11:17 am

Post od jecili1978 »

MACHINE napisao:Nema tu nikakve filozofije. Ostavimo za sada tvorca i evoluciju po strani. SVE se odvija po zakonima matematike i fizike, SVE. Pcele prave jednako sace u obliku pravilnog sestougaonika, kolonije mrava prave dvorce sa izduvnim dimnjacima kako se ne bi pogusili od CO2, dabar pravi perfektno dizajnirane brane...sve je to matematicki ugrajdneo u gen. Sve se moze opisati ezgaktnim pravilima. To sto oni nisu dovoljno revnosni da se udube u materiju je njhova nesposobnost. Koliko god organizam bio kompleksan to je najobicniji konacan skup delovanja i reakcija. Znaci da se moze shvatiti u konacnom vremenskom periodu i samim tim i razumeti i bolesti i lecenje. Ali zasto da nekog izlece kada je to samo gubitak musterije a samim tim i novca. Lekari i crkva su najvecim delom obicna interesna grupa, sekta, oformljena samo zarad jednog jedinog interesa - bogacenje bez znanja i truda. Jednim delom, ne kazem svi ali dobar deo jeste. Sve dok ne shvate nauku onako kako to rade hemicari, fizicari, elektronicari, informaticari, matematicari...medicina ce biti samo slepo crevo covecanstva, bas kao i crkva, samo breme nauci i kocnica razvoju kakav je tehnoloski: precizan, ambiciozan i vrlo dinamican
Interesantno napisano, mozda si i u pravu stoga predlazem da nikada vise do kraja tvog zivota ne odes lekaru.Barem da u narednom periodu malo podrzis svoju teoriju jer si je do sada debelo krsio samim tim sto si na primer uredno vakcinisan.Gle tog uzasnog cuda medicine koji se zove VAKCINA i koji je milione i milione ljudi sacuvao od najrazlicitijih mogucih bolesti.
Treba li da nastavim...
kojekude
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 11, 2009 12:02 am

Post od kojekude »

MACHINE napisao:Nema tu nikakve filozofije. Ostavimo za sada tvorca i evoluciju po strani. SVE se odvija po zakonima matematike i fizike, SVE. Pcele prave jednako sace u obliku pravilnog sestougaonika, kolonije mrava prave dvorce sa izduvnim dimnjacima kako se ne bi pogusili od CO2, dabar pravi perfektno dizajnirane brane...sve je to matematicki ugrajdneo u gen. Sve se moze opisati ezgaktnim pravilima. To sto oni nisu dovoljno revnosni da se udube u materiju je njhova nesposobnost. Koliko god organizam bio kompleksan to je najobicniji konacan skup delovanja i reakcija. Znaci da se moze shvatiti u konacnom vremenskom periodu i samim tim i razumeti i bolesti i lecenje. Ali zasto da nekog izlece kada je to samo gubitak musterije a samim tim i novca. Lekari i crkva su najvecim delom obicna interesna grupa, sekta, oformljena samo zarad jednog jedinog interesa - bogacenje bez znanja i truda. Jednim delom, ne kazem svi ali dobar deo jeste. Sve dok ne shvate nauku onako kako to rade hemicari, fizicari, elektronicari, informaticari, matematicari...medicina ce biti samo slepo crevo covecanstva, bas kao i crkva, samo breme nauci i kocnica razvoju kakav je tehnoloski: precizan, ambiciozan i vrlo dinamican
Neverovatan post. Nikako da se setim kad sam ga postovao a onda videh da nije moj.
“Čvrsto sam uveren da kad bi ukupno medicinsko znanje koje se danas primenjuje mogli baciti na dno mora, to bi bilo u korist čovečanstva i na štetu riba.“ - Oliver Wendell Holmes
"Virusi ne postoje" - kojekude
Odgovori