Migrena sa aurom

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

mister_no
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 15, 2007 6:42 pm

Migrena sa aurom

Post od mister_no »

Bas me zanima da li neko ima migrenu sa aurom i kako uspjeva da se bori sa tim, koji lijekovi i kakva dalja lecenja itd..
Meni se cini da mi vise pada taj osjecaj kad pocne to treprenje oko ociju nego taj nesnosljivi bol, jer psihicki me slomi, znam sta tacno slijedi.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Kod neurologa po lekove,i popijte chik osetite pochetak aure.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Tamara a sta se radi kod aure bez migrenoznog bola ali sa svim ostalim simptomima. Aura mi se javlja iznenada, traje 30-60 min, muka mi je, dobijem dijareju, slabost... Slabost traje i narednog dana. Nekada se aura javlja 3x nedeljno, nekada prodje i par meseci. Da nije tako neprijatno, bilo bi vrlo zanimljivo iskustvo. :-?

Nekada sam imala migrenozne napade bez aure. Koristila sam terapiju koja je smanjivala bol ali ne i ucestalost. kako mi je kardiolog prepisao Propranolol, migrene su nestale, da bi se par godina kasnije pojavile ove aure.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

i ona se regulishe lekovima, a anravno uvek se donekle moze pomoci izolacijom, tamna soba, mir i tishina, bez brzih pokreta, bez panike...

mada sam pre za medikamentoznu terapiju. :)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Medikamentoznu terapiju sam tesko podnosila i kada sam imala bolove. Mene interesuje u stvari da li ovo sto mi se dogadja ostavlja posledice koje medikamenti mogu da ublaze. Covek se na sve navikne. Vec imam razradjen sistem smanjivanja propratnih simptoma a aura bude pa prodje. Plasim se posledica jer ne znam da li postoje. Ako nema, ne bih koristila medikamente.
larisabg
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 07, 2008 3:37 am

Tamara je u pravu,kod neurologa,HITNO!

Post od larisabg »

Dakle ,aura koju opisujete,moze,a i ne mora da ima veze sa migrenoznim bolom!!!
Moraju se uraditiEEG i EEG sa deprivacijom spavanja da bi se iskljucila epilepsija na sta Vase stanje mnogo vise lici,kao i NMR sa angiografijom da bi se potvrdilo da je Vasa glavobolja zaista migrenoznog porekla!!!Ovo je minimum!!!
Verujem da ima entuzijasta medju nama!
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Larisa, da li se vas odgovor odnosi na moje pitanje ili na mister_no?
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Ne docekah Vas odgovor Larisa. EEG sam radila i bilo je sve u redi osim patoloske fotosenzitivnosti. Radila sam i MR sa kontrastom pa ne znam da li je to angiografija. Nalaz MR je pokazao samo hronicnu uplau sinusa dok je samo jedan neurolog nasao na snimku neke promene.

Ovih dana mi se desava nesto cudno. Imala sam preksinoc auru dok sam spavala, pa odmah sledeceg dana opet. Noc posle toga nisam znala sta da radim. Naime kako se umirim, kako pocne da me hvata san, tako me odjednom uhvati onaj osecaj "odeee", kao da mi se u glavi sve okrenulo. Otvorim oci ok je. Kada se opet priblizim snu, opet haos. Sada ne smem u krevet :cry:
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm

Post od Garfield »

I meni to lici na EPI napade....JAvite se ponovo neurologu.
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Imate li mozda predlog koji bi neurolog bio najbolji izbor za mene. Ja sam jednostavno prestala da idem kod doktora suocena sa stalnim kontradiktornostima i sa mojom iscrpljenoscu. EPI mi niko nije pominjao, mada mi je lekar prekinuo EEG kod fotostimulacije jer mi je pozlilo. Rekao je nesto kao da bih dobila napad da smo nastavili. Jedan neurolog kaze da je to klasicna migrenozna aura, drugi neurolog kaze da je to Hashimoto encelopatija, treci neurolog kaze da je to sve zbog vratne kicme. Kod prvog sam isla zbog aure, kod drugog upucena od strane ocnog lekara jer imam cesto zamucenje vida, a kod treceg sam poslata zbog vertiga. Terapije koje mi prepisu su vrlo razlicite. Za encelopatiju su mi propisani pronizoni i to u jakoj dozi. S obzirom da mi niko nije potvrdio dijagnozu (mnogi nisu ni culi za nju), da imam dugo koksaki, sumnju na TBC bubrega i sumnju na Boreliozu, ja jednostavno nisam smela da pijem Pronizon. Sa druge strane, zbog sumnje u mix bolest vezivnog tkiva, pronizon bi bio dobar. Zbog te razapetosti sam se povukla u trpnju. Znam da mi u stvari treba jedan dobar neurolog koji ce sve obujmiti. Bila bih zahvalna na preporuci.
Garfield
Stalni član
Stalni član

Post od Garfield »

Dr Marko Ercegovac, odlican za EPI, radi na neuroloskoj klinici pri Urgentnom Centru, a mozda je dao i otkaz pa radi samo privatno (pre zakona o zabrani rada lekara u privatnoj i drzavnoj poraksi, imao je i privatnu ordinaciju). Svakako - nadjite ga. POzdrav
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

A sta mislite o njegovom ocu Dragoslavu Ercegovcu? Za njega sam sigurna da radi u privatnoj praksi jer sam tu radila EEG.
Garfield
Stalni član
Stalni član

Post od Garfield »

ne znam da li stariji Ercegovac radi ali naravno pokusajte
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član