Metastaze na jetri,stitna,koprivnjaca...?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Larisa93
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 14, 2016 2:49 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Metastaze na jetri,stitna,koprivnjaca...?

Post od Larisa93 »

Unapred se izvinjavam sto ce post biti malo duzi,nadam se da ce se naci neko ko malo vise zna od mene da me posavetuje ili nesto pojasni ili podeli neko iskustvo. Pre oko 2 meseca mi se pojavila alergija,kozni mi ne rekao da je u pitanju koprivnjaca i da je verovatno od stresa. U oktobru 2015.sam operisala papilarni karcinom stitne zlezde,bez metastaza,3 cm,odstranjena cela stitna i od tad pijem letrox 175mcg. Super se osecam sto se toga tice. Jedno vece sam se cela osula od te alergije,koprivnjace cega i odlazim na urgentni,gde mi alergolog prepisuje pronison,galitifen sirup,aerius,controloc,kasnije dodaje i nixar na sve to. I pored toga sto pijem koprivnjaca izlazi na svakih par dana,tj noci. Drugi doktor koji me primio takodje jedno vece na urgentnom kaze da joj je uzaludno traziti razlog,da ce proci sama i to je to,i da su ti lekovi prejaki,pogotovu pronison,redukuje terapiju ali ja nastavljam sa prvom. Prvi doktor trazi dalja ispitivanja,raznorazne krvne pretrage-sve su u redu. Rendgen pluca dobar,na ultrazvuku se uocavaju promene na jetri i cista na jajniku. Zakazuju mi skener,na skeneru opisuju promene na jetri kao sekundarne depozite-metastaze i traze da idem dok ginekologa jer su i cista na jajniku i promene na jetri hiperdenzne (vaskularizovan zid),kao to na jajniku ne izgleda bas najbolje i iskazuju sumnju da je primarni karcinom na jajniku a od njega i metastaze na jetri i zakazuju magnetnu. Sokirana i preplasena odlazim kod ginekologa koji mi kaze da mu se cini da je u pitanju cista koja je prskala da ne lici na karcinom i da dodjem posle menstruacije. Posle menstruacije na ultrazvuku ciste nema,pukla,jajnici samo policisticni. U medjuvremenu stizu i rezultati magnentne,doktor sav ozbiljan saopstava da su metastaze,tj ne zna,mora da se radi biopsija ali okarakterisane su kao metastaze. Ludim i pitam kakve metastaze kad je sve ostalo cisto,svi organi su cisti na magnetnoj,papilarni stitne ne daje metastaze na jetru,sve smo kontrolisali,kako mozemo da pricamo o metastazama a nemamo primarni karcinom i on mi na to kaze da postoje neki neuroendokrini karcinomi koji se tako ponasaju. I dalje mi nije jasno kako. Da napomenem da su svi tumor markeri dobri,sve krvne analize. Pitam sta je sa koprivnjacom,on mi kaze kaki se ona javlja zbog paraneoplasticnog sindroma-nikad cula,kao prateca pojava uz karcinom-ne znam cega. Sahranila sam sebe par puta poslednjih 20 dana,sto zbog 'raka jajnika' sto zbog ovih metastaza za koje se i dalje nadam da to nisu. Da li je moguce imati metastaze na jetri ako nisu nasli primarni karcinom,da li je moguca alergija zbog toga,i da li je moguce da grese u citanju magnetne,skenera,da li je moguce da su te promene nesto drugo? Zahvaljujem se puno na svakom odgovoru i stpljenju za ovako dug tekst,dok ovo pisem cekam da me pozovu na hepatologiju za biopsiju,jer nemaju mesta,to cekam vec 7 dana u medjuvremenu nikakve informacije. Vec ozbiljno razmisljam da se vratim normalnom zivotu,cekam da koprivnjaca prodje sama i to je to. Sem koprivnjace osecam se apsolutno normalno,jel to moguce za nekog sa karcinomom koji je vec metastazirao?
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 11, 2016 11:43 pm

Re: Metastaze na jetri,stitna,koprivnjaca...?

Post od Kristina11 »

Evo ja iscitah ceo tvoj tekst.Ja nisam strucna.Odmah da kazem.A ovo tvoje je toliko neverovatno sta sve te snadje.Koliko imas ti godina?Prvo za alergiju koprivnjacu ja prvi put cujem da ona ide kao prateci sindrom karcinoma.Kad bi tako bilo svi ljudi koji imaju karcinom "ispristili" bi se,na karcinom.To bi bila odlicna metoga ranog otkrivanja malignih celija. :lol: .Malo se salim da te oraspolozim.Al salu na stranu ja prvi put cujem da je alergija prateca uz neki karcinom.Taj sindrom sto napisa,cim kazu verovatno postoji ali je retkost.Cula sam takodje da postoje metastaze ciji primarni karcinom nikad nije pronadjen.Ali neverovatno mi je da bas tebe zadesi karcinom stitne koji ne daje meta promene i operacijom je izleciv..to znam jer jedan poznanik je isto imao.A da se pojavi tebi i taj neki karcinom nevezano za prethodni,ciji primarni lokalitet je nepoznat a postoje metastaze..to mi bas neverovatno.Moze,nije da ne moze.Al moguce i da je greska.Evo primer greske..takodje poznanik otkriven mu karcinom mozga,koji se prosirio na ceo mozak,mora hitna operacija,prognoze lose,skener pokazao...coveka otvorili na operaciji..i uopste nije karcinom vec neki gnoj.Otklonili sve.I covek ziv zdrav i prav.Hvala Bogu.Znaci naravno da mogu greske biti,ne mogu sa sigurnoscu ni znati,dok biopsiju ne urade.Biopsija ce pravo stanje pokazati.A nazalost,mozes i sa metastazama jetre dugo dugo dobro da se osecas..jer promene na jetri ne osecas sve dok ne zahvate vise od pola.Jetra uspeva da preuzme funkciju "loseg dela" i zato nazalost kad se vec oseti nesto..kasno bude.Hvala Bogu da se ti super osecas,tako da sta god da otkrije biopsija..uspesno ces odstraniti ako bude potrebno.Jer jetra se regenerise..i moze organizam bez veceg dela jetre normalno da funkcionise.
Larisa93
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 14, 2016 2:49 pm

Post od Larisa93 »

Neverovatno je i meni sve ovo,prvi put sam otisla kod lekara zbog kasnjena menstruacije zavrsila na operaciji stitne zbog raka,sad odem zbog alergije i kao imam metastaze na jetri... pa prosto mi je neverovatno da magnetna ne pokaze nikakve druge promene-radila sam magnetnu abdomena i male karlice,a da i dalje pricamo o postojanju karcinoma j metastaza,jos glavu mi nisu pregledali a koliko znam sa mozga nisu moguce metastaze na jetru. Imam 23 godine,sto je jos strasnije... papilarni karcinom koji sam operisala daje metastaze,ali prvo na limfne cvorove u okolini stitne,koje nisam imala,zatim na neka druga mesta ali ne i na jetru. E sad druga dva tipa od 4 postojeca daju,ali to jedino ako su pogresilo i histopatoloski nalaz stitne,sto bi tek bio hit. Iskreno razmisljam o opciji odbijanja biopsije i svega dalje,da li sam luda,zelim da pobegnem,sta vec, ali mi se sve ovo cini kao velika glupost. Pri tom mi stitnu niko i ne spominje,rekla bih da ni ne pomisljaju da je od toga.
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Ne,slusaj biopsiju nikako ne osbijaj jer to je najpreciznija metoda i ph nalaz je najmanja verovatnoca skoro ravna nuli da moze do greske doci.Smatram da ti je ph nalaz bio u redu i da je to taj oblik karcinoma koji si imala i da pogresili nisu.Ukoliko skener otkrije promene neke kao sto su kod tebe na jrtri..samo biopsija tj ph nalaz moze reci tacno stanje.Za mozak..znam da ne daje metsstaze na jetru..to ssm ti samo dala primer kako je nalaz skenera i magnetne pogresio
.s tek ph nalaz otkrio da uopste nije to u pitanju
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Zato obavezno biopsiju uradi jer ph nalaz da se pogresi je skoro ravno nuli..To je to sta ph nalaz kaze.Skener..magnetna..moze do greske doci..zato se biopsija i radi i zato je i ph nalaz najmerodavniji.Za mozak sam ti rekla u kom kontekstu sam ti pisala.Zbog greske u skeneru tad a uopste nije bio karcinom.A ovaj poznanik sto je operosso ksrcinom stitne..ne znam koji je oblik imao..al znam da je izvadjena mu stitna i cvorovi limfni.I da je pio nesto.Bez hemio i radio terapije.To je bilo 2009. God.On hvala Bogu zdrav.Zato mislim da ti tad ph nalazom nema sanse da je pogresen tip karcinoma.A treba da si toliki baksuz..da imas jos jedan karcinom koji je nevezano za to..dao metastaze na jetru.A tako si mlada.Cisto sumnjam.Dakle biopsiju ne odbijaj to je najpreciznija dijagnosticka metoda koja ce ti dati odgovor sta je u pitanju.U krajnjem slucaju..u koliko ne daj Boze jeste to,uspesno metastaze jetre mozes otkloniti.Pa ce ti dalje vijati primarni lokalitet karcinoma.Kazes da se super osecas..znaci ako i jeste to..vrlo mali deo je zahvacen.Nije kasno.Znam da metastaze zvuce jos strasnije od reci karcinom..al ne treba dizati ruke.I da jesu..nije to kraj.Borba sledi.Ti si mlada i izborices se.Javi nalaz biopsije.I nadam se da ce nalaz pokazati nesto benigno.Drzim palceve.Ja sam prosle nedelje imala biopsiju grlica materice jer je kolposkopija pokazala sumnive promene.I biopsijom je utvrdjeno da nije nit karcinom nit ikakva prekanceroza vec samo upala jaca.Tako zelim i tebi,da se sumnje njihove na tvoje metapromene na jetri..opovrgnu biopsijom i da ispadne da je nesto sasvim benigno.Otkud znas..mozda je taj lek izazvao ostecenje na jetri fibrpzu i otuda alergija ta na lek i sve to.Drzim pesnice
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Zato obavezno biopsiju uradi jer ph nalaz da se pogresi je skoro ravno nuli..To je to sta ph nalaz kaze.Skener..magnetna..moze do greske doci..zato se biopsija i radi i zato je i ph nalaz najmerodavniji.Za mozak sam ti rekla u kom kontekstu sam ti pisala.Zbog greske u skeneru tad a uopste nije bio karcinom.A ovaj poznanik sto je operosso ksrcinom stitne..ne znam koji je oblik imao..al znam da je izvadjena mu stitna i cvorovi limfni.I da je pio nesto.Bez hemio i radio terapije.To je bilo 2009. God.On hvala Bogu zdrav.Zato mislim da ti tad ph nalazom nema sanse da je pogresen tip karcinoma.A treba da si toliki baksuz..da imas jos jedan karcinom koji je nevezano za to..dao metastaze na jetru.A tako si mlada.Cisto sumnjam.Dakle biopsiju ne odbijaj to je najpreciznija dijagnosticka metoda koja ce ti dati odgovor sta je u pitanju.U krajnjem slucaju..u koliko ne daj Boze jeste to,uspesno metastaze jetre mozes otkloniti.Pa ce ti dalje vijati primarni lokalitet karcinoma.Kazes da se super osecas..znaci ako i jeste to..vrlo mali deo je zahvacen.Nije kasno.Znam da metastaze zvuce jos strasnije od reci karcinom..al ne treba dizati ruke.I da jesu..nije to kraj.Borba sledi.Ti si mlada i izborices se.Javi nalaz biopsije.I nadam se da ce nalaz pokazati nesto benigno.Drzim palceve.Ja sam prosle nedelje imala biopsiju grlica materice jer je kolposkopija pokazala sumnive promene.I biopsijom je utvrdjeno da nije nit karcinom nit ikakva prekanceroza vec samo upala jaca.Tako zelim i tebi,da se sumnje njihove na tvoje metapromene na jetri..opovrgnu biopsijom i da ispadne da je nesto sasvim benigno.Otkud znas..mozda je taj lek izazvao ostecenje na jetri fibrpzu i otuda alergija ta na lek i sve to.Drzim pesnice
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Ne znam kako tri ista posta postavih.Ne mogu da izbrisem.
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Larisa sta bi?Jesi bila na biopsiji?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Лариса, то је тако када допаднеш у руке лекарима који мисле да су богови а не знају ни где су шупљи. Имају толику технику а не знају ни стетоскоп да користе.

Проблеми са кожом који нису споља изазвани, скоро увек су манифестација проблема са неким од унутрашњих органа - најчешће јетром.

Моја генерална препорука је да под хитно пређеш на чисту исхрану (не органску јер је то само мамипара). И обавезно да избациш све лекове осим оних које мораш да користиш. Ако те занима још неки детаљ, пиши.
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Samo ti uradi obavezno biopsiju kako ti je i rečeno.I javi se.Sve najbolje
Odgovori