metastaza tumora na vratu

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
siki pardik
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Feb 18, 2009 11:58 pm

metastaza tumora na vratu

Post od siki pardik »

ja bih da pitam,jer jako se brinem.moj otac (1950) operisao je tumor na vratu (tumor g1) na desnoj strani.skracena mu je vena i kazu da su dobro ocistili i da ce mu uvesti zracenje 5 dana u nedelji po jedan minut cisto kao sigurnost.i tako 6 nedelja.kad je dosao kuci,super se osecao,popravio se,lepo jeo i pio velike kolicine trodona protiv jakih bolova vrata i glave.jednom se onesvestio jer je uzeo previse.onda su mu ukinuli trodon i dali neki flaster koji se lepi na celu.glava ga vise ne boli ali vec mesec dana samo spava,nista ne jede (vode ga na infuziju),ponekad ne prepoznaje moju majku i brata,pobrka reci i ima nesvestice.kad je otisao na zakazano zracenje prvi put,i tada je pao u nesvest.rekli su da ne smeju da ga zrace dok ne uradi eeg i magnetnu rezonancu koja je zakazana tek za 4.april.njemu je sve gore,pocinje da pada i preznojava se,psuje,umislja stvari a ponekad sve zna i normalno se ponasa.zanima me da li je moguce da je taj maligni tumor vrata mogao da metastazira na mozak i za tako kratko vreme da nastane tumor na mozgu?da li ovi simptomi znace da ima neceg u glavi ili je moguce da je sve od upotrebe i prekidanja trodona? on je prve simptome tumora na vratu osetio jula 2008 i kod doktora otisao samo zato sto mu je izasla zlezda na vratu,a sve ovo (vrtoglavice,onesvescivanje...)nastalo je iskljucivo posle operacije.unapred hvala svima koji mi odgovore i daju bar mali nadu da on nema nicega loseg na mozgu
Guevara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 26, 2008 8:31 am

Post od Guevara »

Uradite CT glave. I neka mu doktor regulira terapiju za bol.
Odgovori