Metali u hrani

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Suncica88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 13, 2017 9:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Metali u hrani

Post od Suncica88 »

Nisam znala gde da postavim pitanje.
Naime radi se o tome da imam nutribulet koji koristim za spremanje kasica za bebu.U poslednje vreme kada iz dela koji ide u aparat curi neka crvenkasto crna tecnost.E sad nemam pojma od cega je napravljen taj metal,noz nije zardjao te sam ga ja jos koji put koristila i pre svake upotrebe dobro oprala i posusila.Mislila sam da ne moze hrana imati kontakt sa tim delom iz motora medjutim pocela se ta tecnost ulivati i u casu sa hranom...naravno odmah sam ga prestala koristiti.Sad se bojim sta ako se ta tecnost i do sada mesala sa hranom a ja sam to davala bebi?Da li je to otrovno i da li moze nesto da joj se desi?Zabrinuta sam jako...ne znam sta da radim?Hvala svima
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Metali u hrani

Post od aaaca »

Наравно да је отровно и зато не треба олако прихватати белосветске новотарије које свој отпад нама продају за велике паре. Не би га толико рекламирали да ваља.

Пије ли беба млека?
Suncica88
Novi član
Novi član

Post od Suncica88 »

Pije mleka,jede raznovrsnu hranu..bas pazim na sve.I jako sam uplasena.Pretpostavljam da je zardjao neki deo pa pod mlazom vode izlazi takva crvenkasta boja...ali sad se postavlja pitanje ako je moje dete to jelo konstantno...?Sta mu se moze desiti?Rdja,ustvari oksid metala...stetno svakako znam...da je vodim kod dr?Da uradim neku analizu krvi urina?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Не верујем да је бепцу нешто могло да буде јер млеко за себе везује многе токсине и метале.
Suncica88
Novi član
Novi član

Post od Suncica88 »

Da li bi se odmah javili neki znaci trovanja?Ili mogu da se jave i kasnije?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Могу да се јаве и много касније али мислим да нема потребе да бринеш. Ако је и појео мало рђе и гвожђа не верујем да му нешто може бити, нарочито због тога што пије млеко.

Нажалост не знам ни како би ишта проверила овде у Србији јер би те сви гледали чудно у смислу "па шта, мало..."

Много ће горе бити када бебац буде кроз вакцине примао алуминијум, живу и разне фрагменте ДНК абортираних беба. Немој одмах да се згрозиш већ провери како се праве вакцине ако већ ниси.
Suncica88
Novi član
Novi član

Post od Suncica88 »

Kad kazes da mogu da se jave mnogo kasnije da li mislis na nakupljanje teskih metala kojima smo svakodnevno izlozeni ili konkretno mislis da joj se zbog ove situacije nesto moze desiti?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Да, мислим у принципу јер не верујем да је из једног миксера могао да изађе талијум, уранијум или нека велика количина бакра или нешто друго.

Разговарао сам са једном особом која исто користи Нутрибулит и каже да јој није јасно како је ишта могло да уђе у посуду са храном када је потпуно одвојена од мотора. Лично га никада нисам гледао па не знам, али она се много зачудила када сам јој испричао шта се теби десило.
Odgovori