Mercilon

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
injuapa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 27, 2005 2:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Mercilon

Post od injuapa »

Nakon prekida trudnoće, 18.08.2005. lekar mi je preporučio da počnem sa kontraceptivnim pilulama Mercilon i to već od 25.08.
U toku prvog ciklusa javljala su se tačkasta krvavljenja, imala sam prilično jake glavobolje, promene u ponašanju, menstruaciju sam dobila tri dana nakon prestanka konzumiranja tableta, trajala je četiri dana i bila je jako oskudna i bezbolna. 22.09. načinjem drugu tablu tableta. 01.10. sam prokrvarila, ovo liči na pravu menstruaciju, obilnijeg krvarenja i praćeno je bolom u stomaku.
Molim nekog od lekara na forumu da mi da odgovor da li je i ovo normalna reakcija i da li bi trebalo da prekinem sa tabletama.
Unapred zahvalna.
Maja040
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 23, 2005 12:39 am

Post od Maja040 »

Cao,nisam lekar,ali imam slicna iskustva sa Mercilonom,mada su se meni ta krvarenja desila nakon 5 meseci.Cim sam prestala da ih uzimam i to na predlog ginekologa ove neprijatnosti su nestale.Taj ginekolog me je posavetovao da ne koristim vise anti-bebi pilule i da jedino u obzir dolazi kondom jer on stiti i od infekcija a pilule ne!
injuapa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 27, 2005 2:16 pm

Post od injuapa »

Hvala Maja040.
Prestala sam da ih koristim, bez konsultacije sa lekarom. Osećam se mnogo bolje, nisam nervozna, razdražljiva, sve je savršeno normalno. Meni ih je lekar preporučio kao "lek za jajnike" ili nesto slicno.
Nebitno, vise nemam nameru da koristim anti bebi pilule. Ne znam za ostale, ali ja sam ovo jako lose podnela.

Ćao!!!!!
Maja040
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 23, 2005 12:39 am

Post od Maja040 »

Drago mi je ako sam uticala na tebe svojim iskustvom i potpuno se slazem da nema vise anti bebi pilula!
Odgovori