Mentalno zaostala osoba u partnerovoj porodici i potomstvo

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
CVETABG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 21, 2012 3:40 pm

Mentalno zaostala osoba u partnerovoj porodici i potomstvo

Post od CVETABG »

U vezi sam vec 2 godine i razmisljam o potomstvu, medjutim neke stvari me brinu. Naime, partnerova rodjena tetka(sestra njegove majke) je mentalno zaostala- ima oko 40 godina, moze da govori i da se krece, ali ne moze da se brine o sebi. Sad, ono sto mene buni je to sto je meni receno da je ona navodno bila potpuno zdrava do pete- seste godine zivota, a posle se razbolela(nisam uspela da dobijem detaljnije objasnjenje od cega, posto je on potpuno medicinski neobavesten, tj. nepismen) koliko sam ja razumela- meningitis ili encefalitis i zavrsila u bolnici. Kao posledica bolesti nastupila je retardacija. E, sada, ja se pitam da li je to moguce, tj. da li je istina? Koliko sam ja uspela da se informisem, zaostalost je uglavnom urodjena, retko stecena. Nisam nasla podatke da moze nastati kao posledica pomenutih bolesti. On je, naime, iz male i izuzetno zaostale sredine i uopste me ne bi cudilo da su izmislili celu pricu. Dalje- njegova majka pati od nekih vrtoglavica koje se javljaju kad je u lezecem polozaju i ima oziljak od operacije na glavi. Pitala sam partnera zbog cega je operisana i on ne zna. U njihovoj sredini se o takvim stvarima ne razgovara, tako da ne verujem da uopste mogu jos nesto da saznam.

Zanima me zapravo da li imam razloga za brigu ili mogu bez straha da planiram trudnocu?

Hvala unapred!
Odgovori