Pozdrav, imam prijatelja koji od 20 god ima sizofreniju, mislim f29 sada,35 godina mu je sad. Sada pije Eftil (125+335mg) i Rispolept 2mg. Od neke 2009-2010, koristi Mendilex, posto se zalio na ukocenost, napetost misica i klonulost. Neso vise od godinu dana je poceo da povecava doze od prepisane, ima nacin da kupi koliko hoce, sad uzima oko 7-15 tableta od 2mg na dan.
Moje pitanje je koliko je to lose, gde je to na nekoj skali sa toliko mg dnevno.
Probao je sam majkom da mu ona cuva i daje, ali obicno se posvadjaju pa mu baci sve.
Da li je dobra ta opcija da mu neko pomogne da postepeno smanji, da li bi mogao da ne kupuje i pije i sam krisom.
Sta je uoste taj lek, koliko je stetna zavisnost
Takodje nekad pije i lorazepan za spavanje, sad je isto na neki nacin dobio hepatitis C, pa uzima vakcine da ne dobije B, ne bi daso sansi da se drogira pa da je preko igle dobio, takodje i ne pije alkohol.
I ako imate jos neki savet hvala.
Mendilex pitanje
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: Mendilex pitanje
Mendilex je vrlo ozbiljan lek da bi se uzimao i povecavao tek tako. Inace se koristi za parkinsona i u dozama koje on uzima moze biti vrlo opasan.
Najcesce ga zloupotrebljavaju narkomani.
Ovo je ipak nesto sto treba da resava sa svojim psihijatrom a ne na svoju ruku, ti tu ne mozes nista pomoci,osim da ga nagovoris da ode kod lekara.
Najcesce ga zloupotrebljavaju narkomani.
Ovo je ipak nesto sto treba da resava sa svojim psihijatrom a ne na svoju ruku, ti tu ne mozes nista pomoci,osim da ga nagovoris da ode kod lekara.