Meksicki grip, povracanje"vrlo korisna reakcija"

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Australija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 28, 2009 7:55 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Meksicki grip, povracanje"vrlo korisna reakcija"

Post od Australija »

Kako je objasnjeno da su simptomi novog virusa gripa visoka teperatura, kasalj, malaksalost, bol u grlu, eventualno upala pluca, povracanje i diareja, postavlja se jedno pitanje.

Postoji li lek koji momentalno zaustava mucninu i povracanje, bez one ludorije kako je povracanje korisna reakcija organizam. Od toga ne pamtim da sam cuo nesto besmislenije.
To ima smisla ako je trovanje u pitanju, ali virus koji se siri kroz krv svuda po organizmu i upali i isprovocira izmedju ostalog zeludac, svakako se ne moze izbaciti povracanjem, time se moze izbaciti samo sve korisno sto se pokusa uneti radi jacanja tela u tom teskom stanju.

Kako kada napadne visoka temperatura, jaka upala pluca i kada treba tecnosti, hrane i snage, pomoci sebi ako se na to doda povracanje. Infuzija, ok, ali pitanje je kako tada povracanje moze biti korisno.

Zasto nema efikasnog leka koji blokira mucninu?
Zabluda je potreba mnogo veceg broja ljudi nego istina, jer je zabluda toplija, i vecina se ljudi bolje oseca u nekom polumraku.
Istina je potreba samo malog broja ljudi, koji imaju dovoljno snage duha da mogu podneti teret istine.
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Mene zanima druga stvar... Onog decka recimo koji je oboleo, da li lece necim, i sve ostali koji eventualno obole, hoce li leciti necim ili samo trpati u karantin pa ko ziv ko mrtav?? Posto cuh da Tamiflu-a nema.
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Re: Meksicki grip, povracanje"vrlo korisna reakcija&quo

Post od Ka1 »

Australija napisao:Zasto nema efikasnog leka koji blokira mucninu?
Zato sto one koji su napravili ovaj virus zabole za to... lekova ima za njih naravno a njima je u interesu da se sto vise ljudi zarazi i umre... tako ce oni imati vise para a i akcije ce rasti njihovim kompanijama...
bebab
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 15, 2009 10:24 pm

Post od bebab »

Naravno da ga lece i da dobija odgovarajucu terapiju
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

bebab napisao:Naravno da ga lece i da dobija odgovarajucu terapiju
Na koji nacin? Mislim direktno od svinjskog gripa, ne od upale pluca koju ima.
bebab
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 15, 2009 10:24 pm

Post od bebab »

Ta prica kako lekova za lecenje od gripa nema apsolutno nije tacna i pacijent dobija terapiju koja mu je potrebna, budite uvereni u to.
Korisnikov avatar
patka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 01, 2008 8:28 pm

Post od patka »

antibiotici i antiviralni lekovi tamiflu i osetamivir, ovaj drugi je za decu koliko sam shvatio, a shvatio sam tako sto sam konsultovao google... inace tamiflua ima za 1% stanovnista, znaci dovoljno za sada s obzirom da je leto a i narucene su nove kolicine pomenutih lekova koje ce stici do jeseni kad se ocekuju i transmisije izmedju ljudi
Korto Malteze
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 20, 2009 4:21 am

Post od Korto Malteze »

Stvarno zanimljivo pitanje i konstantacija.

Ja sam nesto gledao od virusnih bolesti koje su najvise izazivale pomora, ubedljivo vode one kod kojih je jedan od simptoma povracanje. Logicno, jer to toliko iscrpi coveka, da se lakse i podlegne bolesti pri tako malaksalom stanju.

Lekova sto ima za 1%, precizirano je vrlo jasno, da ce biti koriceni za lekare, policiju, politicare i prioritenu strukturu stanovnistva.
Imacemo vakcinu, gosn Tomica je rekao, tek za drugi talas, sto znaci ni tada. Prvi je prognozirao u spetembru, oktobru, a ovo sada je valjda nulti.
Australija
Novi član
Novi član

Post od Australija »

Korto Malteze napisao:
Ja sam nesto gledao od virusnih bolesti koje su najvise izazivale pomora, ubedljivo vode one kod kojih je jedan od simptoma povracanje. Logicno, jer to toliko iscrpi coveka, da se lakse i podlegne bolesti pri tako malaksalom stanju.

E upravo zbog toga sam i pitao. Nevazan je samo ovaj grip, vec generalno virusi koji izazivaju mucnine, jer uz visoku temperaturu, to je najgore sto coveka moze snaci kada se bori sa nekom bolescu, a uprkos praznim pricama kako je to odbrana organizma, sigurno nanosi mnogo vise stete nego koristi. I prosto ne mogu da verujem da ne postoji nista sto efikasno moze da potpuno blokira mucninu i temperaturu kada potraju duze od dan, dva
Zabluda je potreba mnogo veceg broja ljudi nego istina, jer je zabluda toplija, i vecina se ljudi bolje oseca u nekom polumraku.
Istina je potreba samo malog broja ljudi, koji imaju dovoljno snage duha da mogu podneti teret istine.
akbar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 22, 2009 11:25 pm

Post od akbar »

o pa ima mnogo lekova koji lece mucninu. uzmi samo najobicniji gravol. svinjski grip se brzo siri ali ne i toliko brzo jer da je tako, savki treci bi vec bio oboleo od istog i vec bi pomrlo pola sveta da je on tako opasan kao sto ga predstavljaju mas. medi. ovde u kanadi je "opusteno". niko o tome vise i ne prica. ja sam se nervirala ali mi je pravo da vam kazem vise dojadilo da o tome mislim. znate kako se kaze: tresla se gora, rodio se zec. ipak treba biti predostrozan, jacati imunitet, izbegavati masovnija okupljanja itd, barem do jeseni dok se ne pokaze koliko je ta "kvazi katastrofa' izvesna. ne brinite se. i ti lekovi , to je bre samo farma trik!
Australija
Novi član
Novi član

Post od Australija »

Ima ih mnogo, ali ja ni na jedan nisam naisao da je potpuno blokira, da povracanje sigurno izostaje. Ako znas neki, molim te navedi tacan naziv.

To jeste farma trik, ali 50.000 ljudi sada, kada se jako tesko prenosi, preko leta, nije trik, nego podatak, a od jeseni ce se to siriti mnogo brze.
akbar
Novi član
Novi član

Post od akbar »

tacni nazivi:

Chlorpromazine hydrochloride
Cyclizine lactate
Dexamethasone sodium phosphate
Dolasetron mesilate
Domperidone
Domperidone maleate
Emend
Granisetron hydrochloride
Haldol
Haloperidol
Kytril
Metoclopramide
Nabilone
Navoban
Ondansetron hydrochloride
Palonosetron hydrochloride
Prochlorperazine maleate
Prochlorperazine mesilate
Promethazine
Scopoderm TTS
Trifluoperazine hydrochloride
Zofran
Zofran Melt
Zofran suppository

australijanac ne panici. pozdrav, kanader :wink:
Australija
Novi član
Novi član

Post od Australija »

Ko panici, pitam :lol:

Hteodoh da vidim znas li nesto sto ne znam ja, ponadao se, ali...
akbar
Novi član
Novi član

Post od akbar »

probaj corbu od kengura :P
Australija
Novi član
Novi član

Post od Australija »

kazu da je najbolji lek raznjic od Dinga :wink:
Odgovori