Medjurebarni misici ili nervi!?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Vladimir P
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 06, 2010 2:05 pm

Medjurebarni misici ili nervi!?

Post od Vladimir P »

Pre tacno cetiri nedelje poceo sam da osecam bol u prostoru ispod poslednjeg rebra na levoj strani grudnog kosa.Bol sam osecao pri dodiru na tacno to mesto,maksimalnom udisanju i kada bi se trbusni misici kontrahovali,na primer kad ustanem iz kreveta(simulacija trbusnjaka).Kada sam otisao kod doktora pri pregledu,kako bi doktor pogodio tu jednu tacku prstom,mene bi jako zabolelo,obrazlozenje je bilo da je doslo do traume nerva u medjurebarnom prostoru i da je jedini lek mirovanje,.Prve nedelje je bol bio jaci pa je onda posustao,medjutim ne prolazi evo vec 4tu nedelju.Da napomenem da do povrede nije moglo da doje zato sto se nigde nisam udario.inace vezbam u teretani,a takodje sam siguran da do pomenute povrede nije doslo ni tamo,inace problem se javio nako dva dana od poslednjeg odlaska u teretanu!
Da li je ova dijagnoza tacna po vasem misljenju i sta mogu da uradim kako bi ubrzao oporavak?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Medjurebarni misici ili nervi!?

Post od tamaraft »

Dijagnoza ej odgovarajuca i mirovanej je jedino shto treba da radite sada!

I do povrede je doshlo verovatno zbog neadekvatnih tezian u teretani, tako da i kada se vratite treningu nemojte naprezati mishice odjednom velikim tezinama! Trening u teretani se ne svodi na sto vece tezine tegova!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Vladimir P
Novi član
Novi član

Post od Vladimir P »

Stos je u tome,sto ja radim iskljucivo sa malim tezinama sa vecim brojem ponavljanja i to kruzne treninge(ne spadam u one ogranicene,koji se kilave velikim tezinama i izgledaju kao da ih je izujedalo nesto),utoliko mi je sve cudnije!Kako mogu da ubrzam oporavak,4nedelje je mnogo dugo?
Vladimir P
Novi član
Novi član

Post od Vladimir P »

Moze li neko da mi odgovori,kako da ubrzam oporavak?Neko pominje konjsku mast,neko deep relif i sl,cak i nimulid?Konjsku mast(zelenu)sam mazao par puta i odustao posle citanja da je to sve otimanje para,jer ona ne moze da prodre kroz debeo sloj koze do misica i nerava....ne znam sta da radim,ovo ne prolazi?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Nikakve kreme Vam nece pomoci ako je u pitanju povreda nerva.

Pijte Beviplex ili pivski kvasac i mirujte, izbegavajte sedenje, dizanje ruku iznad glave, dizanje bilo kakvog tereta, spavajte na boku na strani koaj nije bolna i ne budite kao dete nestrpljivi, chekajte da tkivo zaraste, nishta preko noci ne moze da zaraste!

Ako ste u mogucnosti, nadjite neki salon ili ordinaciju fizikalne medicine u blizini i idite svaki dan na 10 min zrachenja zutom svetloshcu, tj Bioptron lampom!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Vladimir P
Novi član
Novi član

Post od Vladimir P »

Zahvaljujem
Odgovori