postovani,
imam pitanje koje se tice medjurebarnih misica/nerava/hrskavice.
elem, vec neko vreme, recimo tri godine, imam neki kratkotrajni bol u grudima, na levoj strani. traje nekoliko sekundi, i u stanju mirovanja, i u stanju kretanja. dakle, kratko traje, ali kada se pojavi, morma da se ukocim, i da ne disem jer imam utisak da ce mi srce puci. razdiruci bol. pripisivala sam ga anksioznosti.
medjutim,
prosle nedelje, ima tacno sedam dana imala sam naporan trening. tek posle nekoliko dana pojavio se taj bol. a ubrzo za njim i prenosenje nekog novog bola na ruku, levu ruku, koji seta i ide sve do sake, prsti mi povrmeneo trnu. sada je bol i u plecki.jendostavno boli, tupi je bol, ruka je pokretljiva, ali bol ne jenjava.
pre sest meseci sam imala dugotraji uporan kasalj kada sam snimala pluca i sve je bilo uredu. tada sma radila i spirometriju koja je takodje bila uredu. krvna slika je bila uredu. mene zanima da li mogu da iskljucim odlazak kod pulmologa zbog ovog cudnog bola. naisla sam na internetu da postoji mogucnost da neki tumor vrsi pritisak na medjurebarne nerve. mene zanima da li mogu da budem mirna s obziom da sam snimak pluca radila pre pola godine? da li je dovoljno da odem kod fizijatra?
srce sam pregledala, eho i ekg, i sve je uredu.
medjurebarni bol?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin