Medicinska rehabilitacija u stacionarnim zdrav. ustanovama

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Ruzicaruzaruska
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 11, 2016 5:52 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Medicinska rehabilitacija u stacionarnim zdrav. ustanovama

Post od Ruzicaruzaruska »

Molim Vas, zanima me put/nacin na koji neko, posle prelezanog akutnog infarkta miokarda moze ostvariti pravo na medicinsku rehabilitaciju. Moja majka je 2.1. imala infarkt (dijagnoza I21), zbrinuta je kao hitan slucaj na KBC Bez kosa, ugradjena joj 2 stenta i pustena kuci 6.1. uz terapiju i da se javi za mesec dana kada bi trebalo da joj rade SEHO na ishemiju u zoni LAD/ACX (ovo sam prepisala sa otpusne liste). Otpusnu listu potpisala tri kardiologa.
E sad, nasla sam na internetu neki pravilnik o tome ko moze da ostvari pravo na rehabilitaciju, i njena dijagnoza je jedna od tih, ali me zanima kako i sta treba da radim? Pise u tom pravilniku da uput daje izabrani lekar primarne zdravstvene zastite (to bi trebalo da bude lekar opste prakse), pa se onda sa tim uputom i medicinskom dokumentacijom ide na lekarsku komisiju koja odobrava ili osporava odlazak na rehabilitaciju.
Moja majka zivi u opstini Surcin, za njih je nadlezna komisija u DZ Novi Beograd, zvala sam da se informisem, naravno na telefone se niko ne javlja. Ne znam da li taj uput i medicinsku dokumentaciju treba da odnesem tamo? Lekar opste prakse se isto pravi blesav, cak i za taj uput zateze, sve kao, kad dodjete drugi put.
Znam za slucajeve ljudi koji su sa podnosenjem dokumenata zakasnili, kao i one kojima su rodjeci sredili to jos dok su bili u bolnici.
Ima li neko iskustva? Hvala.
Odgovori