Matrix i njegov magnet

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Merylin
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 03, 2007 1:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Matrix i njegov magnet

Post od Merylin »

Zasto se zakljucali Matrixovu temu kada smo se svi tako lepo zabavljali?
Boki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 05, 2005 6:52 am

Post od Boki »

Bas steta sto se zakljuca dobra tema. Ali dobro, makar nije obrisana i to je nesto.

Poz!
goki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 05, 2007 4:43 pm

Post od goki »

A i jeste bila tema. Nesto bizarnije nisam videla :-?
Merylin
Aktivan član
Aktivan član

Post od Merylin »

Zar je moguce,goki,da ne osetis kojim sam tonom to pitala?
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am

Post od Andjela »

Potrazi zabavu na forumima koji sluze iskljucivo u te svrhe...npr http://www.zafrkancije.co.yu je dobar, ne ismevaj se tudjoj nesreci ( ako je prica autenticna) ili ne nasedaj na budalaste provokacije (ako je autor hteo da se malo sprda na ovom forumu).
Merylin
Aktivan član
Aktivan član

Post od Merylin »

Vazi,Andjela!Hvala na korisnoj informaciji.
goki
Aktivan član
Aktivan član

Post od goki »

Draga Merylin,
Osetila sam "ton" ali stvarno sam ostala bez teksta kad sam procitala ono sto je Matrix napisao. Nisam mogla da verujem sta je sve neko u stanju da uradi :-? :( ako je i uradio. :cry:
Ja sam odrasla osoba, roditelj, radim u hitnoj i videla sam puno toga, ali ipak se ponekad zacudim na to sta je sve moguce ili nemoguce.
Pozdrav
Merylin
Aktivan član
Aktivan član

Post od Merylin »

Pozdrav i tebi.Da,sve je moguce.Ipak,mislim da je upitanju necija sala mada to i nije tako vazno.
goki
Aktivan član
Aktivan član

Post od goki »

Slazem se, Nije vazno :)
Pozdrav
frank matrix
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 15, 2007 11:11 pm
Kontakt:

Post od frank matrix »

Aha evo mene, stvarno ne znam zasto ste zakljucali moju temu. Uz to uopste se nisam salio, stvarno sam grickao magnet i uopste ne znam zasto je to svima toliko cudno, cak su se i moji drugovi odusevili. Ako mi ne verujete stavite me na detektor lazi.
Boki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 05, 2005 6:52 am

Post od Boki »

Ili jos bolje na detektor metala :D Cao frank matrix, i ja sam odusevljen idejom!
Merylin
Aktivan član
Aktivan član

Post od Merylin »

Gdeeeeee si,Frank?Evo bas danas planiram da pocnem dijetu sa magnetom.Zanima me samo sta da jedem izmedju takva dva obroka?
goki
Aktivan član
Aktivan član

Post od goki »

A kako ces da ga jedes, kao glavno jelo ili kao desert? :D
I cime ces to da zalijes? :D Mozda benzinom? :D :D :D
Pozdrav Matrixu kao kulinarskom inovatoru :lol:
Jefimija
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2007 2:58 pm

Post od Jefimija »

:D

Matrix mislim da o dejstvu magnetnog polja na ljudski organizam..vec postoje mnoga istrazivanja. :wink: Recimo citava dijagnosticka metoda magnetne rezonance radi na tom principu. ( pa verujem i da imaju podatke o tome sta se dogadja sa covekom.)

Nisam nikada, kao ni svi ostali razmisljali o toj ideji...ali verujem da je vojna sluzba upravo otkrila novi bojni otrov. :)

meni ta fizika i ne ide nesto.... Moje pretpostavke o tome kako bi magnet delovao na coveka su još uvek jako sužene...ali koliko se sećam magnetne indukcije...kretanja jona u magnetnom polju... postoji realna šansa da ti je bilo loše zbog toga. Naš organizam je pun jona... i funkcioniše samo u potpunoj homeostazi. Na, K pumpa i tako dalje... ja bih maksimalno očekivala da si sebi izazvao jedan prosečan proliv...ali ko zna...

No...da i nervni sistem prvenstveno funkcioniše preko tih jona, ulaska-izlaska.... Interesantna, interesantna stvar...!!! Meni se ideja svidja...samo znaš...da je neko to probao na životinji...digla bi se frka...a nekmoli ti, (koji si majstor) uzeo na sebi...

Evo našla sam knjigu o tome kako magnetno polje utiče na čoveka...ajd pročitaj pa nam javi.

Mada ovo što si ti uradio!!!!

Kod: Obeleži sve

http://books.google.com/books?id=-AKOafxdMDIC&dq=magnetic+field+influence+health&pg=PA86&ots=u94dE0GMnp&sig=9ryGw8oo00IBP4l3o2obQlPMeK0&prev=http://www.google.com/search%3Fhl%3Dsr%26q%3Dmagnetic%2Bfield%2Binfluence%2Bhealth%26btnG%3DGoogle%2B%25D0%25BF%25D1%2580%25D0%25B5%25D1%2582%25D1%2580%25D0%25B0%25D0%25B3%25D0%25B0%26lr%3D&sa=X&oi=print&ct=result&cd=1#PPP1,M1
Ovde piše da izaziva leukemiju :o

Kod: Obeleži sve

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=3310803&dopt=AbstractPlus

A posle neko kaže da je higijena dosadan predmet :)
goki
Aktivan član
Aktivan član

Post od goki »

Koliko se secam napocetku teme bilo je i komentara o kineskim lutkama koji su povuceni iz prodazbe a koji su imali magnete sto su se lako otkidali.
Objasnjenje je bilo da ukoliko se progutaju (mislim na nezeljene posledice kod dece) vise njih, magneti mogu da se spoje u crevima i da u najmanju ruku dovedu do pojave ileusa, tj preplet creva.
Pa drzi vodu u smislu prepreke u crevima. A o ostalom delovanju magneta na organizam uzdrzavam se od komentara, mada ne mislim da je bas korisno.
Nego Matrix, nemoj da ti slucajno padne na pamet da ides na magnetnu rezonancu :wink:
Odgovori