MATICNE CELIJE

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
branka12
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 25, 2012 12:22 pm

MATICNE CELIJE

Post od branka12 »

POZDRAV ZA SVE NA FORUMU. NASTOJACU DA BUDEM KRATKA I JASNA PA EVO O CEMU SE RADI. MOJA KCERKA JE 2005.GODINE RODILA ZDRAVO MUSKO DJIJETE ,RADOSTI NIJE BILO KRAJA ,SUPRUG IJA DOBILI SMO UNUKA . SVI KOJI IMAJU UNUKE ZNAJU KAVA JE TO SRECA. MEDJUTIM SA 4 GODINE IZNENADA SE RAZBOLIO11.8.2009.GOD U KC BANJA LUKA JE PAR SATI NAKON STO MU JE POZLILO USTANOVLJENA ALL tj. akutna limfoblastna leukemija.STRASNO TOLIKO DA MI SE I SAD NAKON 3 GODINE ZALEDI KRV U VENAMA .SUTRADAN JE PREBACEN U BG.NA INSTITUT ZA MAJKU I DIJETE,DA BI SE URADILI JOS NEKI NALAZI . DIJAGNOZA IZ BANJA LUKE NAZALOST JE POTVRDJENA .TADA JE ZA NAS ZIVOT STAO. VRACEN JE U KC BANJA LUKA U TOTALNU IZOLACIJU BEZ MOGUCNOSTI DA BILOKO OSIM MAJKE MOZE DA UDJE U SOBU.POCELE SUFAMOZNE HEMO TERAPIJE I HVALA DRGOM BOGU I LJEKARIMA I TOM MALOM COVJECULJKU SVE JE IZDRZAOMALI HEROJ.SADA JE ZDRAV I NEMA VISE NIKAKVIH TRAGOVA BOLESTI .ZNAMODA JE KRITICAN PERID OD 5 GODI9NA KADA MOZE BOLEST DA SE VRATI. SAD JE MOJA KCER PONOVO TRUDNA 3.MJESEC PA JOJ RADE NEKE POSEBNE PRETRAGE ZBOG DJETETOVE BOLESTI .ZANIMA ME DA LI MI U RS IMAMO KAKVU MOGUCNOST DA ONA PRILIKOMPORODA SACUVA MATICNE CELIJE IG PUPCANIKA NOVORODJENCETA .A ZNAMDA JE SADA MOGUCE DA SE MAT. CELIJE OSTAVLJAJU I NA DRUGE NACINE MADA NISAM U TO BAS DO KRAJA UPUCENA ,PA BI MOLIJA SVE KOJI NESTO ZNAJU O OVOME DA MI PISU. ZNATE ZA ONU NARODNU IZREKU ,,ZLU NE TREBALO ,, DA SE SACUVAJU TE MATICNE CELIJE PA DACE BOG DA NE ZATREBAJU .JA RAZVUKLA PRICU .HVALA SVIMA KOJI NADJU VREMENA DA PROCITAJU OVAJ TEKST A POGOTOVU KO MI ODGOVORI.
uliks1978
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 9:39 am

Re: MATICNE CELIJE

Post od uliks1978 »

Trenutno ne postoji ni u Srbiji ni u RS banka matičnih ćelija.U Srbiji se trenutno radi na otvaranju prve institucije ovakve vrste.Međutim,postoje inostrane kompanije sa svojim predstavništvima,koje nude ovu vrstu usluge.Da ne bih reklamirao,ukucajte u pretraživac banka matičnih ćelija,te će te dobiti odgovore na sva pitanja koja vas zanimaju.
Pozdrav i sve najbolje!
Odgovori