čaj od matičnjaka i bromazepam

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
miličicap
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 18, 2011 12:53 pm

čaj od matičnjaka i bromazepam

Post od miličicap »

Pozdrav!

Već jedno vreme imam raznih zdravstvenih problema a izgleda da je trenutno najveći anksioznost (izazvana hernijom i jednom epizodom hipertenzije u teretani koju sam sama izazvala jer sam bila glupa i preforsirala se). Zanima me da li smem da pijem čaj od matičnjaka ako sam već uzela bromazepam od 1.5 ?

Hvala na odgovoru!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: čaj od matičnjaka i bromazepam

Post od tamaraft »

Ne znam kako ste povezali herniju i anksioznost, ali matichnjak mozete da pijete, naravno u normalnim kolichinama koliko se chaja i preporuchuje da se u toku dana pije!

Nesto vise o matichnjaku http://www.herbateka.eu/maticnjak

Za anksioznost se obratite psihologu, a herniju lechite metodama fizikalne medicine!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
miličicap
Novi član
Novi član

Post od miličicap »

Radi se o stomačnoj herniji koja izaziva lupanje srca takvo da sam za novu godinu mislila da ću dobiti infarkt pa sam išla u hitnu pomoć da bi mi tamo rekli da je ekg u redu (inače od nepreležane angine u detinjstvu imam neku kao srčanu manu za koju mi pola kardiologa kaže da imam pola da nemam)...za herniju znam deset godina ali mi nije pravila takve probleme (od kada je dijagnostikovana bog upravo takvog problema ali to je bilo samo tada i deset godina ništa)...ipak posle tog incidenta u teretani i onda tog za novu godinu (deset dana razmaka) ni stomak ni ja u celini nikako da se smirimo...sad imam i gastritis, počela sam da se bojim i hrane, oslabila 4 kilograma za 3 nedelje...
Dobila sam da pijem i propranolol jednu četvrtinu ali se još nisam usudila - to mi je nekako suviše radikalno, međutim pošto se stvari ne sređuju možda ću početi za koji dan. A i moraću verovatno ponovo na gastroskopiju - moguće da se hernija preteranim vežbanjem pogoršala.

Hvala na odgovoru!
miličicap
Novi član
Novi član

Post od miličicap »

Još jedno pitanje ako možete da mi odgovorite...koliko je lako navući se na bromazepam? Dobila sam kutiju negde 28. decembra i do sada sam potrošila 20 tableta dosta neredovnim korišćenjem...ponakad pola, ponekad celu bilo je dana kada nisam uopšte ili kada bih i dve cele uzela (od 1.5) u razmaku od min 8 h a najčešće oko 12h...da li je ovo moglo u mnogome da naruši moje zdravlje? Ja baš ne volim lekove i nikada nisam bila ozbiljno bolesna, ni prst nisam iščašila do tog treninga od kada je sve krenulo nizbrdo...

Hvala još jednom svakome ko eventualno može da mi kaže nešto o mojoj situaciji!
Odgovori