Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Divno... Kao da mi nije dosta higroma na obe sake sad mi se pojavila neka izbocina i na glavi:o Na slici sam obelezila gde tacno, okruglo je, tvrdo, oko 2 cm u precniku,ne boli na dodir. Mama mi kaze da je masno tkivo ali me sama pomisao da imam bilo sta na glavi sto tu ne pripada prilicno uzasava:( Da li je uopste moguce da na tom mestu zaista bude samo masno tkivo? Oticicu svakako kod lekara, al ovom sam napipala pre pola sata i u prilicnoj sam panici
Moze biti i samo nakupina masnog tkiva, moze da bude zapusen izvodni kanal znojne ili lojne zlezde pa da ona otekne, moze da bude potkozna bubuljica koja jos nije na kozi dala znakove zapaljenja... Moze da se nabraja jos mnogo.
Ipak se javite lekaru, makar cete biti mirniji kad saznate da nije nista opasno.
Dr opste prakse misli da je limfna zlezda, kaze da je rastegljivo i da se pomera... ALi ipak mi je dala uput za hirurga, danas sam uradila i krvnu sliku po njenom uputu. Kod hirurga sam stigla prekasno, vise nije radio pa sutra moram opet. Htela sam da vas pitam da li je sedimentacija 6 normalna sedimentacija? Inace krvna slika mi je skroz ok sem sto je secer na gornjoj granici-5.9 a u poslednje vreme skoro uopste ne jedem slatko Da li treba i za to da se zabrinem?
Sedimentacija ti je dobra jer sve do 10 je normalno a to sto ne jedes slatko ne znaci da u drugim namirnicama nema secera npr. pasulj, krompir ili grasak. Ovo je meni rekla moja doktorka opste prakse kada mi je secer bio 6.