Imam već godinama nekakve kržice/čvoriće na glavi. Tri su veličine zrna graška (otprilike, malo veći), a u međuremenu su se pojavili i 3 nova-manja (ali i oni rastu). Ta "tkiva"su trvrda, ne svrbe, nepomična su, koža nije crvena, ne curi nikakva tečnost iz njih...
Lekar opšte prakse mi je još davno rekao (kad sam prvi put primetila) da su to masna tkiva, da nije ništa strašno te da se javim hirurgu samo ukoliko bude počelo da me boli- da mi to "secne malo".
Mene to ne boli, ali me zanima šta je to zaista i da li je opasno? I mora li da se operiše, jer ako me budu "secnuli" na 6 mesta biću kao šugava(kosa mi je ionako tanka i retka). I da li će se pojavljivati nova koja ću opet "seckati"???užas!!
Naravno, konsultovaću se sa hirurgom, ali me hitno zanima šta je to-čitala sam neke članke o tome pa sam se prestravila..
Masna tkiva?
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: Masna tkiva?
Kada sam procitala ovu tvoju poruku, osecala sam se kao da sam je ja napisala!
Imam identicno isti problem kao i ti.Imam duzi niz godina veci broj kvrga na glavi koje se vremenom povecavaju.Dva dermatologa su mi davno, kad su mi se tek pojavila tkiva, rekli da je to masno tkivo i da idem da ga uklonim samo ako mi pravi probleme.
Sada mi prave problem u tom smislu sto su toliko porasla da pocinju da se vide kad zavezem kosu, i ponekad kad se naslonim glavom na tvrdu podlogu, pocne malo da boli.A posto se bavim borilackim vestinama, dobila sam udarac u najvecu kvrgu koja je od tada omeksala i sada me boli.
Zanima me da li si nesto radila po tom pitanju, da li si isla kod hirurga da ih skines i ako jesi, kako to izgleda.S obzirom da je tvoja poruka od pre 2 godine, pretpostavljam da si nesto ucinila po tom pitanju.
Pozdrav,
Natasa
Imam identicno isti problem kao i ti.Imam duzi niz godina veci broj kvrga na glavi koje se vremenom povecavaju.Dva dermatologa su mi davno, kad su mi se tek pojavila tkiva, rekli da je to masno tkivo i da idem da ga uklonim samo ako mi pravi probleme.
Sada mi prave problem u tom smislu sto su toliko porasla da pocinju da se vide kad zavezem kosu, i ponekad kad se naslonim glavom na tvrdu podlogu, pocne malo da boli.A posto se bavim borilackim vestinama, dobila sam udarac u najvecu kvrgu koja je od tada omeksala i sada me boli.
Zanima me da li si nesto radila po tom pitanju, da li si isla kod hirurga da ih skines i ako jesi, kako to izgleda.S obzirom da je tvoja poruka od pre 2 godine, pretpostavljam da si nesto ucinila po tom pitanju.
Pozdrav,
Natasa