Masazerom protiv celulita i za bolju cirkulaciju-da ili ne?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Velika1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 09, 2011 11:19 pm

Masazerom protiv celulita i za bolju cirkulaciju-da ili ne?

Post od Velika1 »

Postovani,
Zanima me koliko su korisni (i preporucljivi!) obicni drveni masazeri protiv celulita koji se mogu kupiti u parfimerijama? Nemam problema sa tezinom, niti izrazenih problema sa celulitom (ima ga u nagovjestajima u sjedalnom podrucju sto je koliko znam sasvim normalno za zenski organizam). Voljela bih da preduprijedim njegovo sirenje jer sam zbog posla "vezana za stolicu" tako da postoji realna opasnost. Prije nekog vremena sam pocela da koristim gore pomenuti masazer i primjecujem poboljsanja, ne toliko na polju celulita, koliko sa cirkulacijom. Imam slabu perifernu cirkulaciju, noge i ruke su mi zimi jako hladne, a ljeti cesto otecene. Od kako sam pocela da koristim masazer, primjecujem poboljsanje na tom polju. U pocetku sam tretirala samo podrucje sa celulitom, sada sam presla na masazu cijelih nogu, s tim sto je koncentracija i dalje na kriticnom podrucju. Zanima me da li to moze biti stetno, tj da li se mogu javiti ostecenja tkiva. Isto tako, ukoliko je preporucljiva, koji je pravilan metod za primjenu masaze (da li je potreban jaci ili slabiji pritisak, dugi ili kratki pokreti itd).
U naprijed zahvalna na odgovoru.
Korisnikov avatar
angelika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 8:17 pm

Re: Masazerom protiv celulita i za bolju cirkulaciju-da ili ne?

Post od angelika »

Ne treba preterivati sa pritiskom prilikom masaze bilo rucne ili masazerom. Noge treba masirati uvek odozdo prema gore, takodjer je jako dobro za otekle i bolne noge i cirkulaciju tusiranje naizmnicno tople pa hladne vode takoder krenuti od stopala ka gore.... Ja to praktikujem godinama. Ne preterivati s toplom vodom. Izbegavati slane preradjevine, one najvise uticu na celulit ali zato kupka u koju dodas kasiku morske soli vrlo pomaze ja umesam u kasicicu maslinovog ulja 10 mililitara ruzmarinovog ili cempresovog ulja. Ne preterano vruca voda vrlo prija i telu i kozi.
Takodjer salica caja od kopriva i zelenog caja, potpomaze izbacivanje toksina. Ne treba s cajem preterivati, jer u tom slucaju izbacis i potrebne minerale iz organizma. Hrana bogata A, E i C vitaminom ili suplement takodjer pomazu u borbi protiv ceulita.
Ne koristim masazer praktikujem rucnu i ne preteranu dugu masazu....kako rekoh od stopala ka gore, i ostatak"ugrozenog tkiva...bedre, guza, bokovi, stomak.....
1. vrhovima prstiju (pretostavljam da to tvoj masazer simulira)
2.blago stipkanje
3.stisnutom sakom zglobovima prstiju ...gnjecenje i pritiskanjem u suprotnim smerovima, u obliku slova s.
4. masaza "cedjenje"...opustiti se, uhvatiti kriticna mesta objema rukama i cediti ih kao rucnik.
5. zavrsna masaza celim dlanovima snazno gladiti celo telo od nogu ka gore....tako se potice konacan protok nakupina pre izbacivanja.
Mislim da na taj nacin mozes koristiti i svoj masazer. Vrlo je efikasno (mislim i jedini nacin da potsticemo cirkulaciju i izbacivanje toksina iz tela i tako sprecimo nastanak vecih celulitnih naslaga koje su i zdravstveni problem ne samo estetski....... Cudotvorne po pravilu neefikasne kreme po pravilu uzasno skupe nisu delotvorne....jedino mame reklamama uz pomoc fotoshopiranih manekenki...
Takodjer umerene i pametne vezbe vrlo su korisne da bi se sacuvao tonus misica. Ja ih redovno radim podeljene po misicnim grupama u toku nedelje. Posto si ti poslom "vezana za stolicu" nadam se da je to u pitanju a ne nesto mnogo gore......cucnjevi (ima ih raznih) pa opet cucnjevi su..zakon za ugrozenu goozu, butine....mada i vezbe za stomak i ledja nesmeju se zapustiti....zdravlja i kicme radi, a bogami i izgleda radi :wink: ...Pozdrav!
Ivanaaaa88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2012 11:22 am

Re: Masazerom protiv celulita i za bolju cirkulaciju-da ili ne?

Post od Ivanaaaa88 »

Dobri su Beurer rucni masazeri (made in germany) A nisu puno skupi.
Evo vam link jedne zanimljive prodavnice pa pogledajte https://www.facebook.com/samo.opusteno.3133
http://www.samoopusteno.tk/ 8) :D
Odgovori