Marihuana i srce
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Marihuana i srce
Pozz zelio bih da znam da li stvari marihuana utice lose na srce jer u zadnje vreme kada se napusim vise obracam paznju na srce razlog toga je jer sam pre toga imao napad panike sa vutrom i imao 105 otkucaja u minuti e sad od tog dogadjaja pa sve do danas svaki put proverim otkucaje i mogu reci da ponekad imam do 110 ili 120 max ukoliko imam napad panike pa reci te vi meni iskreno da li je stvarno stetno za srce ukoliko ono radi vise nego sto treba a nema razlog tome ? jer koliko sam naucio o ovome trebao bi imati izmedju 60-100 otkucaja u minuti kada mirujem a meni kao sto sam reko bude 120 max i nakon pola sati pocne se vracati u normali zelio bi isto da napomenem da imam 18 god i pusim cigarete vec 4 god isto takodje prolazim kroz ovaj period pun stresa pa me i zato tada uhvatila panika anksioznost itd.. Zamolio bih vas da se samo obrate oni koji imaju iskustva sa marihuanom i koji stvarno znaju o cemu se radi a ne oni kojima mediji govore gluposti hvala unapred 

Re: Marihuana i srce
Jel moze neko da odgovori molim vas ?
Pozz!Prva stvar ako imas napade panike dok duvas batali marihuanu prijatelju jer to nije za tebe...Ne utice lose na srce,utice lose na mozak zbog kojeg se paranoises da ces da umres.Drugo otkad je puls 105 nesto za brigu,pa nisi robot da ti puls bude izmedju 60 i 80 non stop.I trece,neces umreti ali mozes da napravis sebi ozbiljan problem jer nastavis li da duvas a dobijas napade panike rizikujes da udjes u ozbiljan probem sa napadima panike,ako mi ne verujes posavetuj se sa nekim psihijatrom oko toga.
Evo i ja da nešto kažem. Uživanje marihuane može dovesti a kod vas i dovodi do napada panike, čak što je mnogo bitnije može kasnije u životu dovesti do teških oblika psihičkih bolesti, čak i do ozbiljnih psihoza i šizofrenije. Dovoljno je čak samo jedno uzimanje marihuane, naravno kod hroničnih uživaoca je još teže. Zato vama toplo preporučujem da se toga manete dok još niste zaglibili dublje sa tim, pošto ste očigledno osetljivi i imate predispozicije za takve neželjene nuspojave marihuane. Ovo nije samo stav medija ili neke apstraktne medicine, već postoje ozbiljne studije koje govore u prilog ovome, čak poznajem i par slučajeva koji su kasnije tokom života oboleli od psihičkih bolesti, a u mladosti su uživali marihuanu.
Hteo bih da kazem da nemam bas neke ozb probleme za sada nego jednostavno lagana anksioznost a razlog tog prvog napada panike bio je previse kafe premalo sna jako premalo i puno cigareta i na kraju marihuana pa tako sam i dobio taj napad panike inace ne panicim non-stop kad se napusim nego kao sto sam reko lagana paranoja a o tome da sto kazete da marihuana uzrokuje psihicke bolesti ne slazem se bas mislim da je bolje reci da marihuana izbaci to nakon vremena a ne da uzrokuje a inace duvam skoro 2god hvala ipak na savetima 

Hehe vječita prepirka u vezi marihuane 
Ako ti se puši onda puši. Inače, u vezi marihuane se ne slažu ni najveći svjetski medicinari, pa misli da ni na forumu nećeš pronaći neki konkretan odgovor.

Ako ti se puši onda puši. Inače, u vezi marihuane se ne slažu ni najveći svjetski medicinari, pa misli da ni na forumu nećeš pronaći neki konkretan odgovor.
Pa znate kako...dok je čovek mlad i još ima zdravlja, tj. dok mu nije ozbiljnije narušeno on tako smatra da neće njega baš zadesiti...ali da nas ne pita starost gde nam je bila mladost. Razmislite o svemu tome. I o duvanu i o kafi, pa i o toj marihuani. Sve je to nepotrebno za kvalitet života, a može se sa malim naporom prekinuti sa tim lošim navikama. A da štete, štete... Psihičke bolesti marihuana izaziva kod predisponiranih...a zašto mislite da će vas zaobići...kad već eto počinje sa tim napadima panike...
Niste tražili mišljenje foruma, već mišljenje lekara. I kao lekar vam govorim, na osnovu toga šta sam videla. Ne slažem se sa tim da se lekari dvoume da li je marihuana štetna. Ako možete ostavite sve poroke, jer vam stvarno ne trebaju. Može čoveku biti lepo i bez toga.
Svako dobro, i ne zamerite.
Niste tražili mišljenje foruma, već mišljenje lekara. I kao lekar vam govorim, na osnovu toga šta sam videla. Ne slažem se sa tim da se lekari dvoume da li je marihuana štetna. Ako možete ostavite sve poroke, jer vam stvarno ne trebaju. Može čoveku biti lepo i bez toga.
Svako dobro, i ne zamerite.
Naravno dosao sam da bih cuo misljenje lekara nisam nista mislio lose shvatam o cemu govorite mada marihuanu mogu ostaviti evo vec nekoliko dana ne koristim problem je sa cigaretama
inace hvala vam puno na savetima pozz i sve najbolje.

LEK ZA ANKSIOZNOST, A NEKAD I NAPADE PANIKE
Ljudi, ja sam 25 godina patio od anksioznosti i ove godine sam resio problem. Nasli su mi "Pyrrole Disorder". Uvek sam imao povisen bilirubin, a sad su nasli i povisen (HPL) hydroxyhemopyrrolin-2-one. To je znak slabijeg rada jetre pri reciklazi crvenih krvnih zrnaca. Problem je sto HPL vezuje za sebe Cink i Vitamin B6, pa kad izmokrite ovaj toksin izgubite i Cink i Vitamin B6. To vremenom dovodi do manjka vitamina B6 i Cinka koji su kljucni za rad nerava i pravljenje GABA, Serotonina, Dopamina i ostalih amino kiselina u mozgu i nervima. Tako da zbog hronicnog nedostatka GABA amino kiseline, nervi ne mogu da stopiraju signale i nastaje stalna uznemirenost. Lecenje je povecanje unosa Cinka i Vitamina B6. Kompletan tretman ukljucuje i Unos Aktivnog Vitamina B6 (P5P), vitamina C, D i E, Magnezijuma i Omega 6 ulja. Uz to se dodaje i Mangan, jer je posledica same terapije gubitak Mangana. Terapija traje 3 meseca, jer se nervi vrlo sporo regenerisu, kad upadnete u nedostatak vitamina B6 i Cinka. Evo vec cetiri meseca uzimam vitamine i sve je super. S obzirom da sam se patio 25 godina i da su anti depresivi sve slabije delovali ovo je za mene fenomenalno. Prema studijama 80% anksioznosti i depresije su sbog ovoga. Neki to imaju hronicno a neki upadnu u ovo stanje i kad se izlece bude im skroz dobro. Oni koji imaju genetski problem sa radom jetre kao ja ce morati stalno da uzimaju vise Cinka i Vitamina B6.
Kao privremenu pomoc dok vitamin B6 i Cink ne pocnu da deluju mozete da uzimate GABA amino kiselinu direktno i to ce vam dosta olaksati tegobe. Takodje moze da se uzima i manja kolicina l-triptofana za bolje raspolozenje, ali nedostatak GABA amino kiseline je uzrok anksioznosti. Oralinim unosenjem mozete da olaksate simptome. GABA amino kiselina ne prodire u nerve, zbog barijere izmedju nerava i ostatka tela, ali moze da ublazi bolove i nelagodnost, jer ce nervni zavrsetci manje okidati kad uzmete GABA amino kiselinu pa ce samim tim biti i manje bola. Da bi se izlecili morate da unosite dovoljno Cinka i Vitamina B6 da bi nervi sami poceli da prave GABA. Pozdrav
Valjda ovo nekom pomogne. Pozdrav
Ljudi, ja sam 25 godina patio od anksioznosti i ove godine sam resio problem. Nasli su mi "Pyrrole Disorder". Uvek sam imao povisen bilirubin, a sad su nasli i povisen (HPL) hydroxyhemopyrrolin-2-one. To je znak slabijeg rada jetre pri reciklazi crvenih krvnih zrnaca. Problem je sto HPL vezuje za sebe Cink i Vitamin B6, pa kad izmokrite ovaj toksin izgubite i Cink i Vitamin B6. To vremenom dovodi do manjka vitamina B6 i Cinka koji su kljucni za rad nerava i pravljenje GABA, Serotonina, Dopamina i ostalih amino kiselina u mozgu i nervima. Tako da zbog hronicnog nedostatka GABA amino kiseline, nervi ne mogu da stopiraju signale i nastaje stalna uznemirenost. Lecenje je povecanje unosa Cinka i Vitamina B6. Kompletan tretman ukljucuje i Unos Aktivnog Vitamina B6 (P5P), vitamina C, D i E, Magnezijuma i Omega 6 ulja. Uz to se dodaje i Mangan, jer je posledica same terapije gubitak Mangana. Terapija traje 3 meseca, jer se nervi vrlo sporo regenerisu, kad upadnete u nedostatak vitamina B6 i Cinka. Evo vec cetiri meseca uzimam vitamine i sve je super. S obzirom da sam se patio 25 godina i da su anti depresivi sve slabije delovali ovo je za mene fenomenalno. Prema studijama 80% anksioznosti i depresije su sbog ovoga. Neki to imaju hronicno a neki upadnu u ovo stanje i kad se izlece bude im skroz dobro. Oni koji imaju genetski problem sa radom jetre kao ja ce morati stalno da uzimaju vise Cinka i Vitamina B6.
Kao privremenu pomoc dok vitamin B6 i Cink ne pocnu da deluju mozete da uzimate GABA amino kiselinu direktno i to ce vam dosta olaksati tegobe. Takodje moze da se uzima i manja kolicina l-triptofana za bolje raspolozenje, ali nedostatak GABA amino kiseline je uzrok anksioznosti. Oralinim unosenjem mozete da olaksate simptome. GABA amino kiselina ne prodire u nerve, zbog barijere izmedju nerava i ostatka tela, ali moze da ublazi bolove i nelagodnost, jer ce nervni zavrsetci manje okidati kad uzmete GABA amino kiselinu pa ce samim tim biti i manje bola. Da bi se izlecili morate da unosite dovoljno Cinka i Vitamina B6 da bi nervi sami poceli da prave GABA. Pozdrav
Valjda ovo nekom pomogne. Pozdrav