Manja potreba za sedativima nakon 30 godina uzimanja istih?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
KittyKat
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 17, 2012 4:17 pm

Manja potreba za sedativima nakon 30 godina uzimanja istih?

Post od KittyKat »

Pozdrav...

ne nađoj sličnu temu pa sam otvorila novu da pitam...
Moja majka koristi lekove za smirenje već 30 godina... bromazepam, lorazepam... i svašta nešto. Međutim, poslednja 2 meseca ima sve manju potrebu za njima, i uzima po 3 puta manju dozu, što je sjajno! :) Sad... njoj je naravno drago zbog toga, ali pita se zašto je to tako, s obzirom da ima i dalje svakodnevni stres i probleme sa kojima se ranije nije mogla nositi bez sedativa, a sad eto, odjednom, bez problema smanjila je dozu.
Da li organizam posle određenog vremena sam "odluči" koliko mu je dosta, ili je postala imuna na njih... mada mi to nije logično...
Da li bi neko od Dr mogao odgovoriti?

Hvala!
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: Manja potreba za sedativima nakon 30 godina uzimanja istih?

Post od vasa »

Nije valjda na svoju ruku-kako kazu pila toliko dugo-i ako je ranije al sad to kako znam nije moguce i zasto ne pita lekara-pretpostavljam da ide kod neuropsihijatra---
Drugo --hvala je Bogu ako se ona oseca dobro i kad je smanjila al moje misljenje da to treba polako smanjivati da ne bi poslo na lose-ako je redovno pila bas svaki dan-
Moja sestra je nekoliko godina pila i isto prestala za nedelju dana-do duse neke okolnosti se jesu promenile al ne drasticno kad se to desilo-i evo 5 godina ne uzima ih uopste
A JA PIJEM VEC GODINU I KOJI MESEC I POKUSAVAO SAM DA SMANJIM AL NE IDEEEE--nadam se da necu morati 30 godina
U svakom slucaju zelim i tvojoj majci da se sasvim SKINE sa lekova-i da Bog da i da se promeni stanje i ne bude stresa-da se ne bi povratilo--puj-puj:-)
Odgovori