Prvo, naravno da treba biti oprezan kada je internet u pitanju. Nikada nemoj da pozivas u svoju kucu nekoga koga nisi vec upoznala malo boje uzivo. Kada nekoga upoznajes uzivo, podji od toga da ti tu osobu zaista prvi put vidis, i da zapravo tek od tog upoznavanja pocinje neki vas odnos, skoro od nule.
Ali, drugo, ne mora da znaci da neko zaista izmislja probleme da bi privukao paznju. Naravno da postoje ljudi na koje se obrusi niz problema, i nije u redu ni da se zbog toga oni tek tako odbace, i tako se samo doda jos problema nekome kome je vec dovoljno tesko. Pa necemo valjda diskriminisati ljude koji su bolesni ili imaju neki telesni hendikep, ako nam po drugim osobinama odgovaraju? Ti si pocela da se dopisujes sa njom i nastavila i posle tih saznanja, verovatno si sama doprinela da dodje do daljeg poveravanja. Ne mislim da treba da nastavis ako ne osecas tako, ali mislim da treba da prestanes na neki blazi nacin, uz postepene izgovore na primer. Ili, ako procenjujes da je to osoba koja govori istinu, i ako ti odgovara po mnogim stavovima i osobinama, nadji neku sredinu, bez esktrema tipa naglog otkacinjanja, ali i bez ekstrema tipa pozivanja nepoznatih na vise dana kod sebe.
A sto se tice dijagnoze epilepsije, ako devojka govori istinu, svakako je moguce da joj lekar koji saopstava ovako strasnu stvar malo ublazi situaciju.
Malo cudan problem
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
- andjelija81
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm
Nisam stoprocentno tvrdila da ona sve izmislja. Mislim da i nadrljavam zato sto sam mnogo naivna i sve verujem ljudima, uvek kod svih gledam ono dobro, trudim se da ne osudjujem .. . .zato i nisam bila sigurna sta da mislim kad su se javile neke cudne situacije (znaci). I odlucila sam da potrazim pomoc na ovom forumu , jer ja nisam ni lekar, ni psiholog. . .ali osecam da tu nesto ne stima !
Daleko od toga da treba da diskriminisemo ili odbacimo bolesne ljude ! I sama sam bila u situaciji kad mi je trebala podrska prijatelja zbog bolesti . I nisam naglo prekinula kontakt sa njom , samo smo se malo distancirale. Znaci blaga distanca, ne tako cesto vidjanje kao pre isl. , ali kada pricamo, ja se prema njoj odnosim sasvim normalno.
Iskreno, ne verujem da neko ko ima istoriju lezanja po psihijatrijskim ustanovama moze biti prepusten sam sebi. Sigurna sam da je ona na odgovarajucoj medikamentoznoj terapiji, sto je dobro u ovakvoj situaciji. E sad, da li je u pitanju dijagnoza koju je rekla ili nesto deseto . ..to vec ja ne znam.
Iskreno, mislim da se ona cak i ne pretvara. Nego da jednostavno ne moze drugacije. Da zivi onako kako mora , a da se pretvara da zivi onako kako zeli. I da mozda i nije svesna toga ?
Jutros smo se cule i pohvalila se da od prosle nedelje ima novog momka i da je srecna sto nije imala vise napade. Ako je stvarno tako, ja sam srecna zbog nje ! ? !
Daleko od toga da treba da diskriminisemo ili odbacimo bolesne ljude ! I sama sam bila u situaciji kad mi je trebala podrska prijatelja zbog bolesti . I nisam naglo prekinula kontakt sa njom , samo smo se malo distancirale. Znaci blaga distanca, ne tako cesto vidjanje kao pre isl. , ali kada pricamo, ja se prema njoj odnosim sasvim normalno.
Iskreno, ne verujem da neko ko ima istoriju lezanja po psihijatrijskim ustanovama moze biti prepusten sam sebi. Sigurna sam da je ona na odgovarajucoj medikamentoznoj terapiji, sto je dobro u ovakvoj situaciji. E sad, da li je u pitanju dijagnoza koju je rekla ili nesto deseto . ..to vec ja ne znam.

Iskreno, mislim da se ona cak i ne pretvara. Nego da jednostavno ne moze drugacije. Da zivi onako kako mora , a da se pretvara da zivi onako kako zeli. I da mozda i nije svesna toga ?
Jutros smo se cule i pohvalila se da od prosle nedelje ima novog momka i da je srecna sto nije imala vise napade. Ako je stvarno tako, ja sam srecna zbog nje ! ? !

Draga moja andjelija81, malopre sam procitala sve tvoje poruke i mogu sam da ti kazem da se 100% slazem sa savetima drugih ljudi. Nemoj da izigravas Majku Terezu, a da sebi navuces neku propast na ledja. Bila sam na vezbama sa fakultetom u LL i mogu sam da ti kazem da tamo ne lezi niko normalan, tj. zdrav. Cak i ljudi koji dolaze u tzv. cnevnu bolnicu da prime terapiju su jako nezgodni i po sebe i po okolinu, a tek oni sto leze su haos. Bezi od te devojke kako znas i umes, jer ako je stvarno lezala u LL nije dobro da se ikad sretnete, posto ko zna zasto je bila tamo.
Neka nje sa svojim najblizima, a ti se drzi ljudi koje poznajes.
Neka nje sa svojim najblizima, a ti se drzi ljudi koje poznajes.
Marija