Posto na onkologiji trenutno imamo jednu (da je bar i jedina!) nedoumicu, molimo lekare da nam odgovore.
Da li ljudi koji imaju karcinom mogu da koriste vitamin B?
Ja sam lecila karcinom jajnika i zbog neuropatije lekarka na IORS-u mi je rekla da uzimam vitamine B kompleksa.
Moj otac ima karcinom jezika i zbog anemije i nedostatka apetita njegova doktorka je njemu rekla da uzima vitamine B kompleksa.
Galji je doktor u S.Kamenici rekao da njen otac koji ima karcinom jednjaka nesme da koristi vitamin B.
Majji je jedna od sestara (ok, nije relevantan izvor informacije) rekla da bolesnici sa malignim bolestima nesmeju da koriste vitamin B.
Molim doktore da odgovore sta je istina.
Ja sam koristila vitamine B i moj otac ih sada pije.
Maligne bolesti i vitamin B
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Batalite te gluposti,i lekovi sa imunosupresivnim dejstvom su kontraindikovani npr dexason ali se ipak daje protiv povracanja jer je doza takva da nece izazvati tesku imunosupresiju a i daje se kratkotrajno samo dok traje HT.Ako je kod dexasona besmisleno pricati o bilo kakvom potenciranju progresije maligne bolesti.Zaista ne vidim kako bi Vitamin B uzrokovao bilo kakvu progresiju bolesti.Uostalom pacijenti trpaju u sebe razne "vodice" koje kupuju od prodavaca magle i pomrcine pa ne znam sta bi falilo Vitaminu B ako nista ono zbog placebo efekta.