mali rascep izmedju velikih usmina posle odnosa
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
mali rascep izmedju velikih usmina posle odnosa
imala sam upalu bertolinijeve zlezde, veličine zrna graska. isla sam kog ginekologa radila briseve, urinokulturu. II sam grupa sekreta i nemam bakteriju u urinu. po savetu ginekologa koristila sam sam samo obloge rivanol rastvora i stavljala sam flogocid kremu vise od mesec. upala se smirila ali ne do kraja, cista i dalje stoji, velicine zrna pirinca, ne boli. odnosi nisu bolni ali mi se desava da se posle odnosa napravi kao rascep na dnu izmedju leve i desne usmine koji zaraste za dan-dva. pretpostavljam da je zlezda zapusena i da ne vlazi okolnu sluzokozu te da se od trenja stvara ta rana-rascep. molim Vas da mi pomognete sta je najdelotvornije. koristila sam biljne vaginalete ali nista nije pomogla. planiram da probam sa lubrikantima.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: mali rascep izmedju velikih usmina posle odnosa
Upravo tako, lubrikanti na bazi vode.
Posle odnosa obavezno tushiranje i trudite se da ne koristiti gelove ili kakve kreme za tushiranej jer one mogu samo dodatno da zatvore izvode zlezda.
I tokom odnosa birajte poze koje nece iritirati taj deo usmina koji se oshteti.
Posle odnosa obavezno tushiranje i trudite se da ne koristiti gelove ili kakve kreme za tushiranej jer one mogu samo dodatno da zatvore izvode zlezda.
I tokom odnosa birajte poze koje nece iritirati taj deo usmina koji se oshteti.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Re: mali rascep izmedju velikih usmina posle odnosa
hvala na brzom odgovoru! probacu sa Multi-Gyn LiquiGel lubrikantom pa ako to ne pomogne...u svakom slucaju planiram da ponovo posetim ginekologa.