Malaksalost usled osećaja nedostatka kiseonika

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
svetosavska
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 06, 2007 9:01 pm

Malaksalost usled osećaja nedostatka kiseonika

Post od svetosavska »

Pokušaću da što preciznije opišem svoj problem. Vratili smo se s mora 01. avgusta, gde smo supruga, mali i ja "potkačili" neku letnju virozu koja se manifestovala curenjem iz nosa, grebanjem u grlu i zbog toga blagim kašljanjem i osećajem "izlomljenosti" mišića. To je potrajalo nekoliko dana, bez povišene temperature kod svo troje. Sve smo to prošli "na nogama" bez upotrebe antibiotika, ali od mojih ukućana ja i dalje imam probleme, koji se sada manifestuju povremenom malaksalošću, i retkom vrtoglavicom nakon određenog napora - ali ne uvek.
Kako je u Grčkoj u apartmanu bilo vrlo toplo, a klima nam je bila tačno iznad francuskih ležaja, nismo je ni koristili, ali smo pravili stalno promaju držeći otvorenim ulazna i terasna vrata i prozor. U toj kombinaciji znojenja i provetravanja, desilo mi se da sam osetio trenutni i kratotrajni oštar bol u rebarnim mišićima sa desne strane, koji nije uticao na disanje, ali su me ti mišići ( posle sa obe strane ) boleli pri njihovim pokretima i natezanjem. Posle je tako bilo i sa leđnim mišićima ramenog pojasa, kao neka upala mišića. Bolovi u mišićima bi se smanjivali sa popijenim "Brufenom".
Nakon povratka kući 04. avgusta sam bio kod doktora, jer sam se posle brčakanja u bazenu osećao vrlo loše i iscrpljeno, mada nismo preterali sa boravkom na suncu (bili smo pre podne na bazenu, ne duže od dva sata).Doktorica mi je slušala pluća, nije čula ništa neobičajno, a ni grlo nije bilo crveno. Za problem bolova u rebarnim mišićima tvrdi da je mialgija, a da je to neka letnja viroza, te da sam možda malo dehidrirao (mada dnevno sigurno pijem najmanje 2 litre tečnosti). Doktorica mi je savetovala da tri dana pijem rastvor Orosal, Vitamin C i Febrict tri puta dnevno. Sve sam to uradio po njenim savetima, čak sam i vadio krv:
leukociti 7,5
eritrociti 5,59
hemoglobin 159
htc 46,4
mch 28,4
mchc 34, 3
trombociti 178
sedimentacija 4
crp 0,08
šećer 4,1
Pritisak mi je uobačajeno nizak 111 / 69, a puls najčešće do 72. Tih dana, od 04. do 10. avgusta sam se jako zamorao pri određenim naporima poput vrlo laganog trčanja ili brčkanja u bazenu, toliko da npr. počnu da me hvataju grčevi u mišićima listova nogu, da počnem da osećam neku opštu slabost iako to nije bio slučaj čak ni u vrhuncu te prehlade u Grčkoj. Savetovali su mi lekari da pijem i magnezijum, tako i da to radim - jedna šumeća tableta dnevno.
Sada ređe osećam "teške" noge, nema bolova u mišićima ramenog pojasa i grudi, a umor stiže posle neusklađenog disanja. Problem se nastavlja sve vreme zapušenim i curenjem iz nosa vodnjikavog sekreta. Kada normalno dišem, normalno i funkcionišem. Prosto osećam povremeno nedostatak kiseonika, ali, kada stavim kapi u nos - sve funkcioniše normalno.
Po savetu lekara počeo sam da pijem antihistaminik ( valjda ne grešim da se tako zove grupa lekova protiv alergije ) 20. avgusta i odmah sam osetio izvesno poboljšanje. Nos mi se skoro u potpunosti "otpušio", ne moram da stavljam kapi za nos stalno, bez kojih nisam mogao da dišem deset dana.
I dalje mi se dešavaju epizode da iz čisto normalnog stanja, pređem u neko čudno stanje slabosti u mišićima, koje se najčešće javlja kao posledica disajnih problema (da li zbog zapušenog nosa ili većeg opterećenja kada se ritam disanja poremeti npr. laganim trčanjem ili penjanjem stepenicama ). Kada to krene udisaji su mi učestali i plići, tačno imam utisak nedostatka kiseonika, ali ne tako da se gušim, već da se od toga ne osećam dobro, u smislu da nemam dovoljno "vazduha", pa zbog toga imam blagu vrtoglavicu.
Napisah vam svašta, doktori su imali teorije od viroze sa mialgijom, dehidratacijom i možda polenskom alergijom. Voleo bih da mi neko od medicinske struke sa Foruma da neki savet, jer iako se osećam bolje, u poređenju sa početkom meseca, ne osećam se i dalje potpuno normalno. Hvala
svetosavska
Aktivan član
Aktivan član

Re: Malaksalost usled osećaja nedostatka kiseonika

Post od svetosavska »

Dobio sam prijateljski lekarski savet da bih trebao da uradim jone natrijuma, kalijuma i kalcijuma iz krvi? Šta bi oni trebalo da pokažu, verujem nešto u vezi sa srcem?
svetosavska
Aktivan član
Aktivan član

Post od svetosavska »

Da li ovde neko i kaže nešto ili samo čita?
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

mogla bi biti infekcija koksakijem, idite na pregled nadleznog kardiologa. u svakom slucaju, potrebno je da mirujete.
svetosavska
Aktivan član
Aktivan član

Post od svetosavska »

drbgd napisao:mogla bi biti infekcija koksakijem, idite na pregled nadleznog kardiologa. u svakom slucaju, potrebno je da mirujete.
Bio sam kod lekara nekoliko puta, ukljujući i jučerašnji odlazak specijalisti ORL, koji kaže da je verovatno alergija na polensko cvetanje "nečega". Pokušaću da zakažem pregled kod kardiologa što pre. Hvala na savetu
mirkic89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 05, 2013 3:48 pm

Post od mirkic89 »

ja bih vam preporucila da idete da vadite krv na viruse,koksaki IgM,IgG,i adeno virus,i citomegalo virus,ali najcesce od koksakija hoce da bude malaksalost,nevoljnost za rad,nizak pritisak,anksioznost,otkucaju srca preko 100,ili se obratite kardiologu.javite sta se uradili
svetosavska
Aktivan član
Aktivan član

Post od svetosavska »

Bio sam kod kardiologa i evo šta mi je napisao u svom izveštaju: EKG sr fr 81 / min, PR 0,16 sec, plitko inv T u d3 bez promena ST i T u prekordijalnim odvodima. Treba da uradim i test opterećenja i to redovan, obzirom da sam prethodni radio pre godinu ipo.
mirkic89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 05, 2013 3:48 pm

Post od mirkic89 »

U privatnim laboratorijama imate da uradite test krvi na viruse,pa ako i dalje osecate umor,malaksalost,imate teskoce sa disanjem,pokusajte sa tim testom,ja mislim da je oko 4000din
svetosavska
Aktivan član
Aktivan član

Post od svetosavska »

Najlepše hvala na savetu, ali stanje mi se, hvala Bogu, normalizovalo od kada sam "prodisao" i koristim neki kortiko sprej za nos. Izgleda je ipak bila samo alergija na polensko cvetanje
Odgovori