malaksalost

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

igori
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 26, 2014 12:31 am

malaksalost

Post od igori »

Vec godinama imam isti problem, sada imam 35 god. Imao sam dosta problema sa stomakom, sumlje na kron ali posle 10 godina ispitivanja i svih urednih nalaza diagnoze nema. Sada mi se problem pogorsava ali doktor (gastro sa kbc zvezdara) kaze da su mi samo creva nemira. Moj problem je u tome sto se momentalno posle velike nuzde narucito kada je otezana (tvrda stolica) osecam potpuno malaksalo sa jakim bolovima u nogama ispod kolena. Taj osecaj traje ceo dan, ma u kom delu dana vrsio veliku nuzdu. Ne znam vise sta da radim i gde da idem. Hvala unapred!!!
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: malaksalost

Post od aaaca »

У каквом положају вршиш велику нужду и колико дуго?
igori
Novi član
Novi član

Post od igori »

Uglavnom u sedecem polozaju, ali mi je dosta gore kada sam u ski polozaju i kada mi je stolica tvrda. Nisam napisao da konstantno imam gasove.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Ниси ми написао колико времена проводиш на ВЦ шољи.

Сасвим је нормално да те потколенице боле нарочито када си у "ски" положају. Због напрезања може да наступи велика малаксалост организма, тако да је и то нормално.

Није нормално то што ти је столица тврда и што имаш гасове.

Узми да пијеш пробиотике. Препоручујем ти да ујутру узимаш Натролов Ацидофилус пробиотик који се може купити у Панспорту. Пре ручка би могао да пијеш један Мултилак пробиотик. Мислим да би за месец дана требао да видиш побољшање.

Не заборави да пробиотике пијеш на празан стомак и бар пола сата пре јела.

Наравно, ако не пијеш довољно воде, столица мора да буде тврда. Ако једеш којекакво смеће од хране, гасови су неминовни. Осим тога гасове може да изазива и храна која не одговара твом организму.
igori
Novi član
Novi član

Post od igori »

Prvo da ti se zahvalim na savetima.

Ne traje dugo pola min - min.

Probacu sa probioticima.
Npr. Jutros sam doruckovao musli sa bananom i jogurt i sada sam bure, plasim se kada mi neko stane iz ledja.

Hvala jos jednom
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Нема шансе да толико мало седиш на ВЦ шољи. Узми штоперицу па измери. Ако је то тачно, онда си стварно брзински рекордер.

У јогурт имају обичај да стављају густин ради повећања густине, а то лоше утиче на црева. Такође и мусли може да буде проблематичан.

Ако волиш да пијеш јогурт и сличне производе, препоручио бих ти да почнеш да правиш кефир. Само набави тибетанску гљиву и вози.

Скокни до мог сајта www. aca. rs. Можда нађеш још нешто корисно.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Svakako bih ti preporucio kolonoskopiju-za svaki slucaj a dotle vise kretanja,meni musle pomazu da omeksaju stolicu bez obzira sto me malo nadimaju i imam gasove ne obracam paznju na to-vaznije mi je da je astolica meksa.
Stvarno ni meni nije jasno da sa tvrdom stolicom tako brzo obavis nuzdu???
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

nesto sam zaboravio-ja musle prokuvam u pola voda pola mleko-takve ti preporucujem i da ih jedes najmanje posle 2-3 sata nakon kuvanja.
SVAKO DOBRO
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Да, боље је мусле прокувати, мада ако има гљивица токсини неће бити уништени али ће бар варење бити лакше.

Не бих тако лако ишао на колоноскопију због тога што је углавном раде у тоталној анестезији а онда не воде рачуна шта раде, па лако може да дође до перфорације или оштећења црева. А онда настају велики проблеми. Колоноскопија је по мени прављење проблема без проблема и ћорав посао.
igori
Novi član
Novi član

Post od igori »

Gastroskopiju radio 6 puta, kolonoskopiju 4 puta i jednu magnetnu svih probavnig organa u poslednjig 10 god. Poslednju kolokoskopiju pre pola godine. Tako da su me pumpali sa svih strana. O diagnozi sam vec pricao.
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

Jesi li se testirao na kandidu?
igori
Novi član
Novi član

Post od igori »

Nisam, imaao sam klamidijuali sam se toga resio. Mislis da to moze biti uzrok?
Fanica89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 11, 2015 11:46 am

Post od Fanica89 »

Pozdrav, vidim da je ovo davno pisano, medjutim zanima me dali si uspio otkriti u cemu je problem? Ja vec taj problem imam 3-4 godine i moj doktor kaze da je samo pad tlaka, ali ja znam kakav je osjecaj kad tlak padne, a to nije to. Cijeli dan nakon toga ne mogu funkcionirati i to me izludjuje. :x :x
Odgovori