Malaksalost, ošamućenost, anksioznost,...

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Whit3Wolf
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Feb 19, 2012 10:09 am

Malaksalost, ošamućenost, anksioznost,...

Post od Whit3Wolf »

Imam 23 godine, aktivan u životu, idem u teretanu, dosta se krećem,...
Ranije su mi ustanovili da patim od anksioznosti, imao sam niz stresnih događaja koji su to prouzrokovali, pa je na 2 godine skroz prestalo sve. Evo letos, krenulo je opet, ali imam nekih simptoma koje ranije nisam imao.
Naime, počelo je pre par meseci da mi pišti u ušima (pola 4 ujutru, ustajem da odem do toaleta, i u tom trenutku počinje pištanje, više nije prestalo) iako nisam izložen jakoj muzici, jako retko izlazim pogotovo na takva mesta.
Imao sam strah od vožnje autobusom i od mesta gde je bilo mnogo ljudi, pa se to ponovo pojavilo (osećam ošamućenost i paniku kad sam na takvim mestima, imam osećaj da ću izgubiti svest - što se nikada nije desilo), ali prevazilazim to, pokušavam da mislim na nešto drugo i mnogo mi je lakše sada.
Ali ono što me posebno zabrinjava je to što posle odnosa sa devojkom, mnogo ali mnogo osećam malaksalost i jaku ošamućenost, to je počelo da me plaši, kao da ću pasti u nesvest, ali kroz nekih sat vremena se to smiri i sve se vrati u normalu.
Znači treniram, dižem tegove, umem da forsiram ponekad, i sve super, a nekad bukvalno posle 10minuta odnosa meni počinje neka jaka ošamućenost, i posle toga imam malaksalost kao da sam ceo dan trenirao. To mi je čudno.
Radio sam krvnu sliku, odlično je sve, čak sam i dobrovoljno davao krv, (u zadnje vreme je počelo malo da mi bude muka kad vidim kako mi vade krv - ne znam što).
Da li to može biti od nekog disbalansa hormona? Ili šta je problem? Da pokušavam nečeg posebnog da se pridržavam?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Malaksalost, ošamućenost, anksioznost,...

Post od aaaca »

Колико се знојиш и колико пијеш течности и шта пијеш?
Whit3Wolf
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Feb 19, 2012 10:09 am

Post od Whit3Wolf »

aaaca napisao:Колико се знојиш и колико пијеш течности и шта пијеш?
Najviše običnu vodu, nikada nisam bio ljubitelj sokova, alkohola i slično. Popijem par puta u godini, i to u umerenim količinama. Pijem jogurt ponekad izjutra a mleko u večernjim satima, kafu sam ostavio pre dva meseca jer sam video da mi mnogo kofeina ne prija baš.
Ne znojim se puno, čak se na treningu ponekad ne oznojim uopšte, budem vreo ali nema znoja (imam brz metabolizam), jedem raznovrsnu hranu, nema šta ne volim, a ne gojim se ni malo, ode sve u mišiće. Što se tiče količine, to zavisi od dnevnih potreba, nekada oko 2L, a nekada i 3 ipo do 4L vode.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Добро је што не пијеш сокове и остале глупости.

Ако се не знојиш то значи да не уносиш довољно воде. Води рачуна да уносиш довољно минерала, соли. Пре неког времена сам открио одличан напитак Isostar Hydrate: http://.rs/Pove%C4%87anje-p ... owder.html.

Осим тога, зујање у ушима у комбинацији са ошамућеношћу ме наводи на закључак да имаш проблема са крвотоком према глави. Узми да радиш вежбе које сам описао на мом сајту http://* у Савети, Здравље па под Врат, Леђа, Рамена-рачунари...

Такође прочитај шта сам писао о води (исто у здравственим саветима).
Odgovori