MAGNEZIJUM
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Sto se kardiovaskularnog dejstva tice ima vrlo vazno antiaritmicno dejstvo a takodje je vrlo vazan inhibitor kristalizacije pa se kao takav koristi u prevenciji i lecenju kalkuloze urotrakta /kamenje u bubrezima../.
Pozdrav!
Pozdrav!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Obzirom da sam video da se kod vaseg supruga radi o problemu recidivantne kalkuloze urotrakta, predpostavljam da se ovo pitanje na to odnosi.Majmunche napisao:Da li onda preporucujete mom muzu da pocne da redovno uzima vece doze magnezijuma? (Uzima dnevne multi-vitamine)
Da, u prevenciji i lecenju kalkuloze urotrakta koristi se iymedju ostalog i Mgpcitrat /NutriMag/ ali vam necu reci kako i u kojoj dozi, jer kao prvo na ovom forumu je to zabranjeno a kao drugo prethodno je nuzno kompletno metabolicko ispitivanje.
Dok to ne uradite, savet vam je:
1. ne manje od 2-3 litra tecnosti dnevno
2. nikako konstantno istu vrstu tecnosti
3. voda iz cesme naizmenicno sa flasiranim vodama a svaka treca flasa neka bude bogata magnezijumom npr DonatMG.
4. vise kretanja i fizicke aktivnosti
5. ne vise od 100g proteina dnevno u ishrani
6. obavezno 4dl vode uoci spavanja, kako bi se obezbedila kontinuirana aktivnost bubrega i sprecila hiperkoncentracija urina sa posledicnom kristalizacijom.
To je za pocetak i uradite vec jednom to metabolicko ispitivanje, kako bi nadalje mogao da vam dam konkretan savet a ne da se jurimo po forumu i igramo medicine.
Pozdrav!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Hvala na savetu.
Da se razumemo - metabolicko ispitivanje je uradjeno ali nemam papire da vam navedem rezultate. Ovo sam pisala po secanju. Zakazano nam je 30. januara ponovo kod endokrinologa, pa cu opet zatraziti kopije svega da prenesem rezultate ovde. Tada cemo dobiti i rezultat 24h urina.
Muz pije razne cajeve (od uve i persuna npr) i preciscenu vodu (filter na cesmi) a ponekad i flasiranu. Navikao je vec, zbog ovih tegoba da se naliva vodom. I on i ja idemo u teretanu u proseku 3-5 puta nedeljno.
Da se razumemo - metabolicko ispitivanje je uradjeno ali nemam papire da vam navedem rezultate. Ovo sam pisala po secanju. Zakazano nam je 30. januara ponovo kod endokrinologa, pa cu opet zatraziti kopije svega da prenesem rezultate ovde. Tada cemo dobiti i rezultat 24h urina.
Muz pije razne cajeve (od uve i persuna npr) i preciscenu vodu (filter na cesmi) a ponekad i flasiranu. Navikao je vec, zbog ovih tegoba da se naliva vodom. I on i ja idemo u teretanu u proseku 3-5 puta nedeljno.
Neka nastavi sa unosom tecnosti i fizickom aktivnoscu a dalja prica - nakon pristizanja rezultata.
Pozdrav!
Pozdrav!