Molila bih nekoga da mi pomogne sa ovom dijagnozom. Prije 1.5 godinu mi se pojavila zlijezda na preponi, uradila sam nalaze i to je bilo ok, prije par dana mi se pojavila zlijezda na lijevoj strani vrata u blizini kljucne kosti. Danas mi je doktor uspostavio ovu dijagnozu i uputio me na UZ vrata i RTG grudnog kosa.
Citirat cu: "Prisutni cvorovi supraclavicularno lijevo (1.5*1 cm), submandibul. obostrano te u pordrucju gornjeg jugularnog lanca.
S obzirom da imam neke zlijezde i ispod miske od skora i prilikom UZ dojki od strane ginekologa nisu pripisane promjene dojkama.
Diferencijalna KS je u redu u granicama normale, medjutim
RBC 2.30
HGB 120
HCT 20.8
MCH52
MCHC 576
MID 1.0
LY%21.3
MI% 10.8
Ovo su vrijednosti koje nisu u granicama normale.
Doktor mi je savjetovao da uradim ove nalaze i nakon 15 ak dana ako ne bude promjena da i zlijezde ostanu kakve jesu da uradimo analizu te zlijezde kako bi iskljucili linfom? Jeli ovo stvarno tako ozbiljno prosto ne mogu da vjerujem. Jos da napomenem da imam 30 godina
Mozda djelujem komfuzno i zbunjeno - jer jesam ali molim vas mozete li mi malo bolje objasniti ovo sve.
dg Lymphadenomegalia colli bil. ?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Danas sam uradila UZ vrata, doktor je naveo da je iznad lijeve kljucne kosti vidljiva limfna zlijezda promjera oko 8 mm. Druge patoloske promjene na vratu se ne uocavaju.
Uradila sam i RTG grudnog kosa i nalaze ocekujem sutra.
Ne znam kakve sve veze ima maksilofacijalni hirurg sa zlijezdama koje imam i ispod desne miske, na lijevoj preponi.
Kome zapravo da se obratim nakon svih ovih pretraga?
Hvala
Uradila sam i RTG grudnog kosa i nalaze ocekujem sutra.
Ne znam kakve sve veze ima maksilofacijalni hirurg sa zlijezdama koje imam i ispod desne miske, na lijevoj preponi.
Kome zapravo da se obratim nakon svih ovih pretraga?
Hvala