lupanje srca u odredjeno vreme?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
gogi999
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm

lupanje srca u odredjeno vreme?

Post od gogi999 »

Javlja mi se ubrzano lupanje srca koje krene prvo nepravilnim radom,preskakanjem a onda se naglo ubrza i nekad bude do 115 otkucaja ,mada i kad bude preko 90 meni bude jako neuodno jer inace imam spor puls..Nekada i pritisak malo skoci a nekad bude normalan.To se javlja skoro svakodnevno ali u periodu posle dorucka.Nastupi kao neko uznemirenje i nervoza udruzeno.Kada popijem Bromazepam ili Propranolol ubrzo prestane.
Radila sam UZ i ekg i dijagnostikovan je blagi prolaps 1+ mitralnog zaliska.
Imam 47 godina.To se ranijih godina javljalo s vremena na vreme i ponekad nocu me budilo iz sna.
Sada ,poslednje dve godine se javlja samo u navedeno vreme.
Razmisljam jel to posledica anksioznosti,hormonalne neravnoteze,srca,virusa...?
Ima li neko savet.Pocelo je da mi remeti normalan nacin zivota i aktivnosti u to vreme.Hvala.
vule99
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 11, 2011 8:05 am

Re: lupanje srca u odredjeno vreme?

Post od vule99 »

I ja imam slicne tegobe i istu dijagnozu posle ultra zvuka srca.Javlja se ujutru i uvece,ali nekada i po ceo dan.Bila sam kod bezbroj internista i kardiologa,ali svi kazu da je to izrazeno toliko zato sto u trenutku kada dobijem aritmiju dobijem i napad panike.Zakazala sam holter,i jedino sto znam da se plasim,i da mi je zivot pravi pakao.Imam 35 godina a kao da mi je 8.I ja pijem bromazepam,i propranolol ali mi on toliko obori pritisak da mi je tewk tada lose
gogi999
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm

Re: lupanje srca u odredjeno vreme?

Post od gogi999 »

Koliko ti se dugo to javlja?
Meni je to postalo intenzivno od pre dve godine,malo je bilo poboljsanja a sad je opet.Ujutro ustanem bez problema i kako doruckujem pocne kao neko uzbudjenje,podrhtavanje,nekad slabije ,nekad jace.Nekad puls od 87 dozivim kao da je 107 a nekad i 90 ne osetim.Uglavnom nelagodnost stalno postoji.Nekad skoci na 128 i kad popijem Bromazepam smiri se ubrzo.Propranolol sam pila po potrebi.Sada sam prestala da pijem Bromazepam stalno a Propranolol ujutro 1/4 jer dr kaze da se na to nec navici.Vise mi je muka od svega,stalno na o mislim i opterecuje me.Pocela sam da izbegavam aktivnosti u to vreme i cekam da prodje lupanje pa da onda radi sve sto moram.
Odgovori