Kao posledicu koriscenja Nuva ringa za kontracepciju, imam problema sa suvocom vagine. Po svemu drugom mi odgovara kao sredstvo za kontracepciju, pa ne bih zelela zbog ovoga da ga menjam.
Interesuju generalna iskustva vezana za lubrikante za svaki dan. Znaci ne za seksualni odnos (za to koristimo KY i nema problema) ali mi nekada ova suvoca smeta i u pokretu u toku dana pa me interesuje da li postoji neka prirodna vaginaleta ili neki lubrikant koji se moze staviti svakodnevno da traje ceo dan?
Moja doktorka mi je rekla da mogu da koristim neki Replens dva puta nedeljno i ako to ne funkcionise da probam sa nekim kremama sa estrogenom.
Kakva su vasa iskustva?
Lubrikanti - molim misljenje
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Nuva ring nije pilula - nego plasticni prsten koji se stavi direktno u vaginu i vadi svake tri nedelje, pravi pauza nedelju dana (kada se obisno dobije menstruacija) i onda stavi sledeci. Bolji je od pilule jer ispusta ravnomernu dozu hormona konstantno i zbog toga ima mnogo manje hormona nego pilula. Takodje apsorbuje se kroz tkivo materice, ne prolazi jetru, tako da je "zdraviji" i od najbolje pilule. Ja sam inace promenila nekoliko pilula u svojoj "kontraceptivnoj karijeri"
i sa skoro svakom sam imala problem sa suvocom.
Zato me interesuju isustva ovim povodom... molim vas.

Nisam znao za to. Reci mi jeli siguran kao i standardna kontracepcija pilulama? Koja je cena mesecne "doze" i gde se nabavlja. Ako je on unutar vagine kako se on nakon odnosa "cisti" zajedno sa njom od sperme? Hvala!
Majmunche napisao:Nuva ring nije pilula - nego plasticni prsten koji se stavi direktno u vaginu i vadi svake tri nedelje, pravi pauza nedelju dana (kada se obisno dobije menstruacija) i onda stavi sledeci. Bolji je od pilule jer ispusta ravnomernu dozu hormona konstantno i zbog toga ima mnogo manje hormona nego pilula. Takodje apsorbuje se kroz tkivo materice, ne prolazi jetru, tako da je "zdraviji" i od najbolje pilule. Ja sam inace promenila nekoliko pilula u svojoj "kontraceptivnoj karijeri"i sa skoro svakom sam imala problem sa suvocom.
Sigurniji je od pilule zato sto ne moze da se zaboravi i ispusta ravnomerno dozu hormona sto je bolje za organizam, ne prolazi preko jetre, itd. Ni ne oseti se unutra, savitljiv je. Samo se stisne izmedju dva prsta, i stavi u vaginu pa se sam rasiri i nadje zgodno mesto. Tokom odnosa se najcesce ni ne oseca. Jednom se desilo da je zavrsio "okacen"
o mog muza, ali moze da bude van tela do tri sata bez opasnosti od trudnoce, samo smo ga posle isprali mlakom vodom i stavili opet. Prvi put ti pokaze ginekolog kako se stavlja i posle je zaista lako. Izvadi se tako sto se uhvati prstom i jednostavno izvuce.
Ja sam u Americi i ovde je cena negde oko $20/mesecno, s tim sto su pilule sve preko $30/mesecno (cisto da ti dam orijentaciono cenu). Ne znam ako si u Srbiji da li je pocelo da se prodaje i tamo.

Ja sam u Americi i ovde je cena negde oko $20/mesecno, s tim sto su pilule sve preko $30/mesecno (cisto da ti dam orijentaciono cenu). Ne znam ako si u Srbiji da li je pocelo da se prodaje i tamo.